Beauty, Lifestyle

‘Haengbog’, Zuid-Koreaanse wijsheden voor een gelukkig leven

13 oktober 2023
Boeken met wijsheden over welzijn

‘Haengbog’, Zuid-Koreaanse wijsheden voor een gelukkig leven volgens auteur Barbara Zitwer. En zij kan het weten, want de New Yorkse literair agent voor voornamelijk Koreaanse auteurs werd op slag verliefd na haar eerste bezoek aan Zuid-Korea en heeft al haar ervaringen verwerkt in haar boek.

‘Haengbog’, Zuid-Koreaanse wijsheden voor een gelukkig leven

 

Voor mensen in het Westen is tijd vrij maken om te ontspannen niet zo eenvoudig als het klinkt. We weten dat we soms een time-out moeten nemen om niet opgebrand te raken, maar zijn bang dat we dan als lui worden bestempeld. In Korea is het precies andersom” vertelt Barbara Zitwer, auteur van het boek ‘Haengbog’, Zuid-Koreaanse wijsheden voor een gelukkig leven. Dit is dé hoofdreden dat je dit boek moet kopen!

 

Wellness Spots, wij noemen het niet voor niets een Wellness Lifestyle Magazine. Wij geloven er namelijk heilig in dat wellness een levensstijl is. Van gezonde voeding, tot regelmatig naar buiten en bewegen, goed slapen en de tijd nemen voor jezelf. Wij vinden het dan ook zo mooi om te lezen dat dat precies is wat Zuid-Koreanen doen, daar kunnen wij in het Westen alleen maar van leren.

 

 1. Ga naar buiten;
 2. Thee is een medicijn;
 3. Huidverzorging is geen luxe;
 4. Behandel je lichaam als een tempel;
 5. Een massage en sauna bezoek is goed voor je;
 6. Wellness is een gewoonte die je moet omarmen.

 

Barbara Zitwer vertelt hierover: “Toch weet ik inmiddels dat al die vooruitgang en ontwikkelingen te danken zijn aan iets wat verdergaat dan hard werken en nationale trots, een geheim dat eeuwen teruggaat in de tijd en dat jij nu ook zult leren kennen. Dat geheim begint met de confucianistische waarden familie, saamhorigheid en rituelen. Het wordt vervolledigd door de Koreaanse concepten han, heung en jeong. Samen vormen ze het DNA van de Koreaanse samenleving. Heung is de enorme blijdschap die je ervaart als je je familie ziet, in de natuur bent, geniet van een kop dennenthee of een prachtig boek leest. Han staat voor durf, het ontzag voor inspanningen en doorzettingsvermogen, maar ook voor het melancholische gevoel dat voortkomt uit een geschiedenis van bezetting, oorlog en de scheiding van Noord en Zuid”.

 

 

“Koreanen beseffen dat het leven zwaar persoonlijk en nationaal lijden met zich kan meebrengen, en dat het leed moet worden benoemd. Een Koreaanse kennis vatte het zo samen: ‘Han is niet alleen een gevoel van pijn en leed, het is de energie die Korea voorwaarts heeft geholpen, en in die zin was het iets positiefs. Het heeft ons getransformeerd.’ En jeong is de kunst van geven zonder iets terug te verwachten, van het welzijn van je familie, vrienden, gemeenschap en land op de eerste plaats zetten, samen met dat van jezelf. Het is loyaliteit. Jeong is de onzichtbare draad die ons allemaal met elkaar verbindt.

 

Het boek vol Koreaanse wijsheden is ook een mooie reisgids om je in te lezen voordat je op reis gaat naar Zuid-Korea. De Zuid-Koreaanse wijsheden zijn onderverdeeld in 10 regio’s in Zuid-Korea:

 

 1. DMZ;
 2. Seoul;
 3. Busan;
 4. Namyangju-si;
 5. Het eiland Jeju;
 6. Gangnam-Seoul;
 7. Het eiland Jindo;
 8. Taebaek-gebergte;
 9. Bukchon Hanok Village;
 10. Seoraksan National Park;
 11. Namdaemun Market, Seoul.

 

♥ Bekijk hier het boek Haengbog van Barbara Zitwer;
♥ Bezoek Labratory K, één van de beauty winkels in Amsterdam!
♥ Bekijk hier de (rond) reizen van Djoser naar Zuid-Korea, alle hoogtepunten ontdekken.

 

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, PinterestYouTube en TikTok.

 

'Haengbog', Zuid-Koreaanse wijsheden voor gelukkig leven

 

Ben jij gelijk nieuwsgierig geraakt naar de Zuid-Koreaanse wijsheden voor een gelukkig leven? 

 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de accommodatie dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald niets extra’s voor je wellness dag/vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots