Lifestyle

Hamamdoeken, must have voor de wellness liefhebber

8 december 2017
Hamamdoeken, must have voor de wellness liefhebber

De hamamdoek, een van de meest veelzijdige reis accessoires. Hamamdoeken zijn licht van gewicht, je kan ze voor meerdere activiteiten gebruiken en een hamamdoek is gemakkelijk mee te nemen als je op reis gaat.

 

Hamamdoeken, must have voor de wellness liefhebber

 

Een hamamdoek is een must have voor de wellness liefhebber. Je kan hem gebruiken om op te zitten als je naar de sauna gaat. Op vakantie kan het gebruiken als doek om op te zitten en als het fris wordt kan je de hamamdoek omslaan.

 

In Turkije bestaat de hamamdoek al eeuwen. De dun geweven handdoek werd gebruikt in Turkse badhuizen (hamam) als omslagdoek. Wist je dat men in Turkije een hamamdoek een pestemal noemt en in Tunesië een fouta? Inmiddels is de hamamdoek een trendy musthave geworden in de meest gave en fleurige kleuren.

 

Waar gebruik je hamamdoeken voor?

 

Je kan het zo gek niet bedenken of een hamamdoek komt wel van pas. Het voordeel is ook dat hamamdoeken licht van gewicht zijn en dus ideaal om mee te nemen op reis. Wat dacht je van?

 

  • Gebruik in de sauna?
  • Mee op reis om om te slaan als het fris wordt of juist voor gebruik op het strand?
  • Als yogakleed?
  • Badlaken, strandlaken, wikkeldoek, omslagdoek of pareo?

 

Hamamdoek - Hamamsecrets

Hoe kies je de ideale hamamdoek?

 

Er worden ontzettend veel hamamdoeken gemaakt en vele soorten. Bedenk goed wat voor soort hamamdoek je wilt. Handgemaakt of ambachtelijk geweven is mooi, maar daar betaal je dan ook voor. Persoonlijk vind ik zelf een grote hamamdoek heel fijn. Met mijn 1.80 meter is een hamamdoek van die lengte of nog groter het fijnste. Uiteindelijk gaat het erom dat jij blij bent met je hamamdoek. En dan maakt het niet uit welke kleur, design of lengte het is. Als je een duurzame hamamdoek wilt kiezen dan kan je het beste kijken voor een hamamdoek die is gemaakt van biologisch katoen.

 

Sauna hamamdoek

 

Tips voor lang plezier van je hamamdoek

 

Gebruik de hamamdoek waarvoor die bedoeld is, dan heb je er het langste plezier van. Kijk dus ook goed naar het wasadvies. Onze tip, was de hamamdoek voordat je die de eerste keer gaat gebruiken. Zeker als je met een witte bikini op een fleurige hamamdoek gaat liggen.

 

Waarom een hamamdoek van hamamsecrets.nl?

 

Hamamdoeken van Hamamsecrets zijn trendy en met de hippe kleuren een echte blikvanger. Oprichter Jan is een groot fan van het gebruik van hamamdoeken en is speciaal een webshop begonnen. De prints zijn vrolijk, kleurrijk, diverse designs en zijn duurzaam  gemaakt van biologisch katoen. Ook zo’n mooie hamamdoek? Kijk eens op www.hamamsecrets.nl.

 

Grote hamamdoek

 

Winactie, win een hamamdoek van Hamamsecrets

 

Wil jij een trendy hamamdoek van Hamamsecrets om mee te nemen naar een Wellness Spots? Deel dit artikel op Facebook en tag diegene die jij een hamamdoek gunt als cadeau. Wie weet wint hij of zij een hamamdoek.

 

Gebruik jij een hamamdoek?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots