Spa & Sauna

Verwen jezelf of iemand met een hammam cadeau

5 mei 2022
Hammam cadeau Rituals

Droom jij graag weg in oosterse sferen en/of ga jij graag naar een hammam? Verwen jezelf of iemand met een hammam cadeau. Sla een mooie hammamdoek om tijdens je bezoek en/of geniet thuis van een heerlijke scrubbeurt in de badkamer met een fijne scrub handschoen.

 

Verwen jezelf of iemand met een hammam cadeau

 

De hammam is een van de oudste reinigingstradities ter wereld. De vrije vertaling van ‘Hamam’ is een Turks badhuis en van oudsher was het de plek waar je je lichaam schoonspoelde. Vandaag de dag is dag nog steeds zo. Een hammam ritueel kan je zien als een wellness ceremonie en is een weldaad voor lichaam en geest.

 

In Arabische landen heeft een hamam ook een sterke sociale functie. Net zoals dat het geval is met de Finse sauna in Finland. Even wegdromen in oosterse sferen kan natuurlijk ook thuis in je eigen badkamer door gebruik te maken van fijne hammam producten. Een keer per week je lichaam scrubben is een fijn moment voor jezelf. En hammamdoeken kan je ook gebruiken voor een dagje sauna of om op te liggen op het strand. De meeste hammamdoeken drogen snel en zijn klein op te vouwen dus het is ook ideaal om mee te nemen op reis.

 

Ben of ken jij iemand die graag geniet van een bezoek aan een hammam of een sauna? Dan is een hammam cadeau leuk om te geven of om voor jezelf te kopen. Wij inspireren je graag met een aantal fijne hammam cadeaus.

 

♥ Ook leuk, ontdek de mooiste hammams in Nederland om te ontspannen. 

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in Wellness Spots Nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagramPinterest & YouTube.

 

Hammam cadeau van madeathand

Mooie met de hand gemaakte hammam producten uit Turkije

 

Wij kunnen úren over het internet struinen naar mooie wellness producten en informatie. Op Etsy ontdekten wij de mooie webshop van madeathand van Selen. Selen heeft zich laten inspireren door de Turkse hammam rituelen die ze als kind heeft geleerd in Anatolië.

 

Zorgvuldig is zij gaan kijken naar een mooie ambachtelijke collectie van handgemaakte producten die je laten wegdromen naar het oosten. De Turkse stad Buldan staat wereldwijd bekend als de plek met de beste artisanale wevers die onder andere mooie Pestemal handdoeken weven volgens de traditionele technieken met een weefgetouw uit de 16e eeuw. Bij madeathand staat milieuvriendelijk en duurzaamheid centraal in de gehele collectie.

 

Of je nu op zoek bent naar mooie Pestemal hammamdoeken, heerlijke zepen in verschillende geuren, een goede scrub handschoenen of mooie decoratie voor in de badkamer. Snuffel eens rond bij madeathand en laat je verrassen door alles wat Selen aanbiedt.

 

♥ Bekijk de sauna en hammam producten van madeathand op Etsy.
♥ Nieuwsgierig naar meer? Bekijk dan ook de madeathand website

 

Scrub handschoen en zepen

Rituals, The Ritual of Hammam

 

Voor alle Rituals fans is er The Rituals of Hammam lijn. In deze lijn van Rituals staat de verfrissende Rozemarijn en Eucalyptus centraal die je huid reinigen, verzachten en verzorgen. Haal het verre oosten in huis en geniet thuis van een hammam moment.

 

♥ Ontdek de Ritual of Hammam pakketten op bol.com.
♥ Bekijk de gehele Rituals collectie in de webshop van Douglas.  

 

Hammam cadeau van Rituals

 

Najel Ritual of Hammam geschenkset

 

Ken jij de Najel Aleppo zepen? De authentieke Aleppo-zeep bestaat uit een basis van olijfolie en laurierbesolie en wordt gezien als de voorloper van de wereldberoemde Marseille zeep. De Aleppo-zeep wordt al sinds 1895 gemaakt door de Syrische familie Al Najjar.

 

De traditionele kennis van het productieproces wordt van generatie op generatie doorgegeven. Er staan nog steeds een aantal zeepfabrieken in het noorden van Syrië en een deel is verhuisd naar Turkije en Frankrijk.

 

 

♥ Bekijk ook deze geschenkset van Najal bij Douglas

 

Meer hammam tips overal ter wereld

 

Het bezoeken van een echte lokale hammam is een van de dingen die je moet doen tijdens je vakantie. Wij hebben er al een paar bezocht in verschillende landen en kunnen je deze aanraden.

 

  1. Ga naar de hammam in Tunesië.
  2. Bezoek deze historische hammam in Istanbul.
  3. Ontdek de mooiste hammams in Nederland om te ontspannen. 

 

Wat vind jij een mooi hammam cadeau?

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots