Dompel je onder, ga naar de hammam in Tunesië

Je mag het eigenlijk niet missen als je op vakantie bent, een bezoek aan een hammam in Tunesië. Een hammam is van oorsprong een oosters badhuis waar je kan ontspannen en je lichaam kan reinigen.

Naar de hammam in Tunesië

In het begin van onze jaartelling, toen het Romeinse rijk zijn aan het uitbreiden was en alle landen rond de Middellandse Zee en een deel van het Midden-Oosten bezette, kwamen de verschillende badrituelen bij elkaar en smolten samen. De eeuwenoude zweetbaden uit Centraal-Azie en de Grieks/Romeinse baden vormden vanaf dat moment de basis van wat nu de hamman heet. De naam “hammam” komt van het Arabische woord “hamma” wat “heetwaterbron” betekent.

Tijdens de behandeling in een hammam zal je op een verwarmde stenen tafel gaan liggen. De basisbehandeling bestaat uit het scrubben van het lichaam met een speciale washand van ruwe zijde, die ‘kese’ heet. Hiermee worden de dode huidcellen verwijderd. Daarna word je ingezeept met olijfolie zeep door middel van een zeepzak en volgt een zeepmassage. Vooraf, tussendoor en achteraf worden er kleine bakjes warm water over je heen gegooid om je af te spoelen. De basisbehandeling kan worden uitgebreid met bijvoorbeeld een extra massage en/of kleipakking voor het lichaam.

De oudste en meest charmante hammams zijn te vinden in de medina van hoofdstad Tunis, te herkennen aan de gekleurde deuren met zwart-wit gestreepte poort. Daarachter ontdek je een badhuis om heerlijk te ontspannen. Hammams kosten ongeveer 2,50 Tunesische dinar per bezoek (plusminus €1,00), massages en scrubs zijn er vanaf hetzelfde bedrag. Let op: textielvrij bestaat niet in Tunesië, ondergoed voor vrouwen en shorts voor mannen is het devies.

♥ Geef iemand een hammam cadeau

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en op YouTube.

Traditionele hammam in Tunesië

Wellness tips voor traditionele hammam in Tunesië

Denk eraan dat als je met een reisgenoot naar Tunesië reist dat mannen en vrouwen gescheiden van elkaar naar een badhuis gaan. Check dus goed de openingstijden van de hammam voor zowel vrouwen als mannen.

1 El Kachachine, Tunis

El-Kachachine is een van de oudste hammams in Tunesië en alleen toegankelijk voor mannen. Dit traditionele badhuis heeft een charmant karakter en is te vinden in de medina van Tunis (Souk des Libraires), niet ver van de Zitouna moskee. Kies uit baden met warm en koud water, massages en banken om op uit te rusten.

2 El-Methihra, Tunis

Een kleinschalige, oude en traditionele hammam. Het personeel is vriendelijk en er zijn veel plekken om te relaxen. Vrouwen baden ’s middags, mannen in de avond.

3 Hammam Sidi Bou Said El Béji

Charmante hammam op de Rue Ali Balhouane in Sidi Bou Said. Je kan uit drie kamers: een koude, milde en echt warme ruimte. Je kan hier heerlijke massages laten doen en je o.a. laten waxen met suiker. Suiker wax is een samenstelling van hoofdzakelijk suiker en water, gebaseerd op eeuwenoude recepten uit het Midden-Oosten en die door Cleopatra en haar Egyptische onderdanen al werd gebruikt in de strijd tegen ontsierende haartjes.

Op zoek naar meer Wellness Tunesië tips?

Ben je op zoek naar meer tips voor Wellness in Tunesië? Lees dan ook:

  1. Wellness Hotels met Thalassotherapie in Tunesië;
  2. Ervaringen met Thalassotherapie in Tunesië op het eiland Djerba.
Vakantie naar Djerba met TUI

Naar Tunesië op vakantie

Wil jij ook Tunesië gaan ontdekken? Check dan zeker de Tunesië reispagina van Henriëtte (hoofdredacteur Wellness Spots) voor nog meer reistips. Meer info over naar Tunesië op vakantie vind je hieronder.

Naar Tunesië op vakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen