Harmke Kraak – Freelance & Award winning Travel Writer

Thursday, 11th April, 2024
Harmke Kraak - Freelance & Award winning Travel Writer

 

 

Harmke Kraak – Freelance & Award winning Travel Writer
Wellness betekent voor mij: “ontspannen, genieten en wegdromen. Het is in mijn geval vooral verbonden met verre reizen naar exotische oorden. Er gaat immers niets boven een massage op een Arubaans strand, een wellness-behandeling in een Afrikaanse jungle lodge of intensieve thalassotherapie in Tunesië… “. 

 

Wat was je fijnste wellness ervaring?
Het zijn er zoveel die in aanmerking komen! Maar een van mijn beste wellness-ervaringen was wel in Oman in mountain resort Alila Jabal Akhdar. Zelden ben ik als reisjournalist zo in de watten gelegd als in dit resort. Alleen al het zwemmen bij zonsondergang in de infinity pool boven een ravijn was adembenemend.

 

Wat was je mooiste wellness overnachting?
Misschien wel die in Zuid-Afrika in Royal Malewane, een ultra-luxueus safari-kamp in een afgescheiden gedeelte van Kruger Nationaal Park. Niet voor niets verkozen tot Best Safari Spa in Africa. Ik sliep er in een fantastische jungle suite en zwom er in de verkoelende jungle pool.

 

Wat is je favoriete wellness product?
Dat heb ik ontdekt in Hotel Valsana in Arosa, Zwitserland. Flower Petal Deep Cleanser and Mask heet het, van The Organic Pharmacy. Het is poeder dat je aanlengt met water tot een kleverige substantie. Het voelt als bubbelgum op je gezicht, maar is een probaat middel tegen dode huidcellen.

 

Wat is je favoriete wellness bezigheid?
Eigenlijk is dat zwemmen, liefst in een infinity pool met weids uitzicht op de natuur, maar yoga op een bergtop in de Franse Alpen in Portes du Soleil op 1500 meter hoogte is me ook goed bevallen. De zon scheen, we stonden in de poedersneeuw en tijdens de oefeningen keken we uit op de Mont Blanc.

 

Wat is jouw persoonlijke favoriete sauna in NL?
De Veluwse Bron vind ik wel een mooie. In Nederland ga ik overigens niet heel vaak naar de sauna, ook al omdat ik tot voor kort lid was van Caesar Fitness & Spa in Den Haag. Daardoor kon ik als ik wilde elke dag naar de sauna aldaar met opgietingen en al.

 

Wat zou jij nooit doen op wellness gebied?
Waar ik niet op zit te wachten zijn botox-injecties of andere geforceerde manieren van huidverjonging. Als botox-behandelingen onder wellness te scharen zijn, is dat een vorm van wellness die aan mij dus niet is besteed.

 

Heb jij een persoonlijke wellness tip?
Drink een heerlijk sterke kop koffie of goed glas wijn op z’n tijd als je daar zin in hebt en maat weet te houden! Jezelf te veel van dit soort geneugten ontzeggen kan nooit goed voor je zijn!

 

♥ Lees hier alle persoonlijke wellness tips van Harmke.

 

Harmke Kraak heeft de IPW Travel Writer Award 2022 gewonnen voor: “Best Trade Publication”
Harmke Kraak of The Netherlands took top honors in the trade category for her article, “De magie van Oregon Crater Lake,” published in We Love Travel magazine. Kraak’s article provided a first-person narrative of her road trip from Portland to Crater Lake, one of Oregon’s seven wonders. The judging committee felt the article hit all the right notes in spotlighting the state’s nature and culinary offerings, noting that Kraak’s photography really brought the piece to life. De IPW is dé toonaangevende reisbeurs van de VS. Deze vijfdaagse beurs, georganiseerd door de U.S. Travel Association en Brand USA, heeft als doel ‘de wereld naar Amerika brengen’.

 

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en op YouTube.

 

Horsetail Falls

 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email
Wellness Spots

Wellness Spots