Lifestyle

GESLOTEN! Healthy hotspot; De Kas Eet & Kweekplek – Utrecht

29 maart 2016
Healthy hotspot; De Kas Eet & Kweekplek - Utrecht

GESLOTEN DECEMBER 2021! Afgelopen week werd de “nieuwe schijf van 5” gepresenteerd. Ook hier werd weer duidelijk dat onder andere gezond en biologisch eten steeds belangrijker wordt gevonden. Het is je vast al opgevallen dat de horeca mogelijkheden zich steeds verder uitbreiden. Vegetarische en biologische restaurants komen steeds vaker voor, net als juicebars en restaurants waar je bijvoorbeeld alleen salades kunt eten. Gezond eten is niet alleen goed voor je lijf, humeur en huid, het kan ook leuk en lekker zijn!

Healthy food, gezond en groen eten

Groenten maken een steeds groter deel uit van het menu in zowel restaurants als thuis. Pakketten met biologische groenten erin zijn populair, het is hip om je eigen groenten te kweken in je eigen tuin of in een volkstuintje en de actie van Albert Heijn met het welbekende : moestuintje” blijft populair en is bij menig koffieautomaat een gespreksonderwerp. Hoe leuk is het om sla uit eigen tuin te kunnen eten of te zien hoe de groente groeit? Vandaag neem ik neem je mee naar een hotspot waar je verse groenten kunt kopen en je ook nog eens zelf kunt ervaren hoe groenten vanuit de kas rechtstreeks op je bord beland.

 

De Kas Eet & Kweekplek - Utrecht

De Kas Eet en Kweekplek – Utrecht

De Kas Eet & Kweekplek bevindt zich op de rand van het centrum van Utrecht. Hier kan je verse groenten van Utrechtse bodem kopen die ter plaatse met liefde gekweekt zijn. Naast de verkoop in de winkel organiseerden ze vorig jaar ook af en toe een intiem diner in de kas onder de naam, “Wat de kas schaft“. In de kas was een lange tafel geplaatst met plaatse voor maximaal 20 personen. De maaltijd was uiteraard met verse groenten uit de kas.

 

De Kas Eet & Kweekplek - Utrecht

 

Verse groenten eten uit de kas
Ik werd er verwelkomd met een alcoholvrije cocktail: de pepper-colada met paprika en peper. Lekker verfrissend! Een gemêleerd gezelschap genoot vervolgens van een vegetarische Tom Kha Kai, voor de gelegenheid omgedoopt tot Thom Ka Kas. Een soep vol bijzondere groenten, zoals bruine paprika en witte aubergine. Ik wist niet eens dat het bestond!

 

Healthy hotspot; De Kas Eet & Kweekplek - Utrecht

 

Na het eten kregen we nog een rondleiding door de kas. Leerzaam als je het leuk vindt om te meer te weten over groenten en fruit en het kweken ervan. Ik hoop dat ze dit jaar weer een soortgelijk concept organiseren.

 

De Kas Eet & Kweekplek - Utrecht

 

Meer informatie over De Kas Eet & Kweekplek:
Het is lente, de eerste zaadjes zijn geplant en de kas gaat binnenkort weer open. Wil je graag een grotere partij groente bestellen? Neem dan telefonisch contact op met Kevin via 06-24254226. Wil je graag iets weten over een evenement of etentje dat De Kas Eet & Kweekplek organiseert? Of wil je zelf graag een keer met een groep komen eten? Dan kun je Meike bereiken op 06-22177711. Uiteraard kan je ze ook bereiken via de mail, dekas@eetenkweekplek.nl.

 

Hou jij ook zo van verse groenten?
Bestel jij wel eens een groentepakket, of heb je wel eens groente direct uit de kas gekocht en gegeten?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots