Hooibaden Oostenrijk

Stap in een hooibad in Oostenrijk en kom tot rust, de kracht van gras!

Als wellness liefhebbers ontdekken wij graag allerlei vormen van wellness. Wij kennen de hooibaden voornamelijk uit Zuid-Tirol, maar er zijn ook hooibaden in Oostenrijk natuurlijk. Hier kan je ze vinden en ontdek gelijk de kracht van gras.

Stap in een van de hooibaden in Oostenrijk

Oorspronkelijk komen hooibaden uit de Alpen en daar is het een bekende vorm van een wellness ervaring. De hooibaden worden ook wel ‘Tiroler Hooibad’ genoemd om de plaats waar het begon nóg meer te benadrukken. De hooibaden in Oostenrijk noemen de Oostenrijkers een ‘heubette’. Nog even voor de duidelijkheid, wij spreken over hooibaden, maar het zijn bedden van hooi. Je stapt dus niet letterlijk in een bad.

Wat ons betreft is het in een van de hooibaden in Oostenrijk stappen een must om van je ‘Wellness Wishlist te strepen. Het is zo’n wellness ervaring die je eens gedaan moet hebben. Een soort wellness bucketlist ervaring!

Hooibaden geven je de ervaring van de kracht van gras. Door een alpenweide te maaien en het gemaaide gras enige tijd te laten drogen in de zon ontstaat er hooi. Het gras moet enkele keren goed door elkaar geschud worden zodat het gras echt goed kan drogen. Daarna is het verse hooi pas geschikt om op een hooibed te leggen.

Voor de paarden liefhebbers onder ons, je weet vast dat gedroogd gras, oftewel hooi, veel door paarden word gegeten. Vroeger ging ik graag bij mijn favoriete kleine pony in de stal liggen, op en tussen het hooi. Ik was dan ook niet verbaasd om de eerste keer in een hooibed te gaan liggen. Voor alle paarden en wellness liefhebbers is het ook leuk om gelijk dit artikel te lezen, tips voor wellness reizen en paardrijden op reis.

♥ Bekijk meer van onze tips voor een wellness vakantie Oostenrijk tips.
♥ Nieuwsgierig? Hier kan je meer lezen over de werking van hooibaden.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en op YouTube.

Hooibaden Zuid-Tirol

Heerlijk, ontspannen in een hooibad in Königsleiten

De Alpenwelt Felsenbad & Spa in Königsleiten is de hotelspa van het My Alpenwelt Resort. Leuk om te weten is dat dit hotel tot één van de Leading Spa Resorts in Europa behoort.

In de spa staat een hooibad voor je klaar waar je na een dag skiën heerlijk op kan gaan liggen om tot rust te komen. Hou je badjas aan of leg een handdoek op het hooibed in Oostenrijk, anders kriebelt het hooi natuurlijk!

♥ Droom alvast weg, bekijk alle foto’s en meer van het Alpenwelt FelsenBAD & SPA;
♥ Ontdek de reizen met TUI naar My Alpenwelt Resort, met de Jong Intra Vakanties en/ofde beschikbaarheid van Sunweb reizen naar My Alpenwelt Resort.

Alpenwelt FelsenBAD & SPA Königsleiten Oostenrijk

Zou jij ook wel een keer in een van de hooibaden in Oostenrijk willen liggen?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie linken vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald niets extra’s voor je wellness dag/vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons