Hotel met sauna in Kastelbell-Tschars

Ontspan tijdens gouden herfstdagen in Vinschgau

Ontspan tijdens gouden herfstdagen in Vinschgau in Zuid-Tirol. Wij delen graag deze, fijne tip voor wellness hotel met sauna in Kastelbell-Tschars.

Tip voor hotel met sauna in Kastelbell-Tschars

De nazomer en de herfst is een van de mooiste jaargetijden in Zuid-Tirol. Tijdens de gouden herfstdagen staat in de regio Vinschgau in Zuid-Tirol alles in het teken van natuurbeleving, culinair genieten, de wijncultuur ontdekken en vooral ook nieuwe energie tanken.

Het door de familie Bernhart gerunde viersterren wandel- en fietshotel Sand wordt omringd door oogstrijpe wijn- en boomgaarden en is ideaal voor een actieve én ontspannen vakantie ineen voor de poorten van het kuuroord Meran.

Hotel Sand is een gecertificeerd mountainbikehotel en de mooiste fietspaden starten direct achter het hotel. Alle fietsliefhebbers, van jong tot oud, van beginners tot ervaren fietsers, iedereen is welkom om al trappend de omgeving te ontdekken. Je kan je eigen fiets en spullen meenemen of alles huren in het hotel.

Ontdek je liever te voet de omgeving, dan zijn er volop mogelijkheden om het “zonnigste dal van de Alpen” te ontdekken. Een tip van de familie Bernhart: “In de nazomer kleuren de vele lariksen op de bergweiden felgeel. Een onvergetelijk natuurspektakel. Bovendien begint het populaire waalwegwandelpad van Schnals direct bij ons aan het hotel“. Wijnproeverijen en rondleidingen in de wijn- en appelgaarden behoren ook tot de mogelijkheden tijdens wandelingen.

En wat is er fijner, dan na een dag in de natuur terug te keren naar je hotel met sauna in Kastelbell-Tschars. De familie Bernhart noemt hun hotel de plek voor een ‘genietvakantie’. Lekker actief de natuur in en alle tijd voor ontspanning. Heb je nog energie over dan kan je na je wandeling of fietstocht nog een paar baantjes trekken in het gehele jaar door verwarmde 25 meter lange sportzwembad.

Dankzij het mediterrane klimaat kan je ook in de herfst nog zwemmen in de natuurlijke zwemvijver in de mooie feel-good tuin. Als de dagen korter worden of bij slecht weer, nodigen het binnenzwembad en de saunawereld je uit om te relaxen. En voor wie toe is aan een ontspannen wellness behandeling of juist een sportmassage nodig heeft, er staan allerlei massage mogelijkheden en wellness behandelingen op het spa menu. Een leuke wellness tip zijn de yogaweken van 12 tot 27 oktober 2024 bij Hotel Sand. Meer informatie over het yoga arrangement staat onderaan dit artikel.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en op YouTube.

Wellness Hotel Sand

Wellness faciliteiten bij Hotel Sand

Hotel Sand is een wellness hotel in Kastelbell-Tschars waar je prima een hele dag kan ontspannen. Over een oppervlakte van 600 m2 zijn er vele wellness- en spa faciliteiten te vinden. Neem daarnaast de tijd om jezelf te verwennen met een wellness behandeling die op het spa menu staat. Er zijn zelfs mogelijkheden voor Ayurveda behandelingen.

 1. Stoombad
 2. Finse sauna;
 3. Feel-good tuin;
 4. Bio- en familie sauna;
 5. Infrarood- en rustruimten;
 6. Binnenzwembad en fitnessruimte;
 7. 25 meter lang verwarmd sportzwembad buiten en natuurlijke zwemvijver.

Yoga vakantie Zuid-Tirol – Yogaweken van 12 tot 27 oktober 2024

 1. 7 Overnachtingen inclusief genietershalfpension;
 2. 2 Yogasessies van 60 min, 1 yogasessie van 90 minuten;
 3. Gratis deelname aan de begeleide wandelingen van het hotel;
 4. Deelname aan begeleide fietstochten, VinschgauCard voor gratis gebruik van openbaar vervoer in Zuid-Tirol;
 5. Gebruik van wellnesszone met sauna, stoombad, infrarood- en rustruimten, 25 meter lang verwarmd sportzwembad buiten, binnenzwembad, fitnessruimte en natuurlijke zwemvijver.

Bekijk hier alle hotel arrangementen

Nieuwbouw Hotel Sand

Tips voor leuke dingen doen in Kastelbell-Tschars

 • Van begin oktober tot eind november: ’törggelen in Zuid-Tirol’;
 • Wijnfestival in Merano (8 tot 12 november 2024);
 • Trek je wandelschoenen aan en ontdek het ‘zonnigste dal van Zuid-Tirol;
 • Ontdek de mooiste uitkijkpunten en de beste mountainbiketrails van Zuid-Tirol.
Leuke dingen doen in Vinschgau

Zou jij tijdens de herfstvakantie willen ontspannen in de regio Vinschgau bij Hotel Sand?

Van:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen