Hotel Schloss Mittersill in het Salzburgerland

Bijzondere kasteelovernachting in Hotel Schloss Mittersill in het Salzburgerland

Hotel Schloss Mittersill in het Salzburgerland Middenin het Nationaal Park Hohe Tauern, hoog boven het Salzachdal, troont sinds 1150 het statige Schloss Mittersill. Het kasteel landgoed in het Salzburgerland ademt niet alleen geschiedenis, het is ook een bijzonder stijlvolle locatie voor exclusieve ontspanning. Inmiddels is het 900 jaar oude kasteel omgedoopt tot Hotel Schloss Mittersill in…

Hotel Schloss Mittersill in het Salzburgerland

Middenin het Nationaal Park Hohe Tauern, hoog boven het Salzachdal, troont sinds 1150 het statige Schloss Mittersill. Het kasteel landgoed in het Salzburgerland ademt niet alleen geschiedenis, het is ook een bijzonder stijlvolle locatie voor exclusieve ontspanning.

Inmiddels is het 900 jaar oude kasteel omgedoopt tot Hotel Schloss Mittersill in het Salzburgerland. Je kan er in bijzondere kasteelkamers overnachten, ontspannen in de statige ambiance van de kasteel spa en culinair genieten in  het door Gault&Millau bekroonde restaurant.

Ooit was Schloss Mitterill de plek waar de internationale jetset kind aan huis was en een van de exclusiefste societyclubs ter wereld geherbergd was. Gasten die van een exclusieve kasteelovernachting in Oostenrijk genoten waren Hollywoodsterren zoals Bob Hope, Rita Hayworth en Clark Gable. Andere beroemdheden zoals Henry Ford, de sjah van Perzië en de hertog van Windsor waren ook graag geziene gasten.

Zodra je Hotel Schloss Mittersill in het Salzburgerland in Oostenrijk binnenstapt voel je de glamour van vervlogen tijden. Wie weet overnacht jij wel in een van de 54 kasteelkamers of kasteelsuites waar zij ook ooit hebben geslapen!

Voor de kasteel gasten die hier in de wintermaanden verblijven en van sneeuwpret houden is er leuk nieuws. Op slechts enkele minuten rijden van kasteel Mittersill ligt de langste natuurlijke rodelbaan ter wereld.

Hotel Schloss Mittersill in het Salzachdal ligt zo’n beetje in het midden van de grote steden Salzburg en Innsbruck. Mocht je met het vliegtuig naar Oostenrijk reizen dan kan je het beste naar de goedkoopste vliegtickets kijken en vanaf daar met een huurauto naar je bijzondere kasteel adres rijden.

♥ Bekijk hier de website van het hotel.
♥ Vlieg naar Salzburg met Transavia of naar Innsbruck.
♥ Ontdek meer tips voor een wellness vakantie in Oostenrijk.
♥ Huur een auto vanaf Salzburg Airport, zo’n 131 kilometer van het hotel.
♥ Huur een auto vanaf Innsbruck Airport, zo’n 124 kilometer van het hotel.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en op YouTube.

Hotel Schloss Mittersill in het Salzburgerland

Genieten van de natuur in de kasteeltuinen

Schloss Mittersill heeft uiteraard een prachtige kasteeltuin, een toevluchtsoord voor een fijne wandeling, een boek lezen in de zomer en genieten van het uitzicht en de natuur van Nationaal Park Hohe Tauern.

In de kasteeltuin word tijdens de zomermaanden momenten van stilte georganiseerd en yoga lessen gegeven. In de kasteeltuin van Hotel Schloss Mittersill is een verwarmde buitenzwembad waar vanuit je kan genieten van het uitzicht op het Salzachdal in het Salzburgerland en de omliggende bergen.

Kasteelhotel Oostenrijk

Ontspannen in de kasteel spa

Tegen de historische kasteelmuren leunt de kasteel spa, een plek waar je tot rust kan komen tijdens je vakantie in het Salzburgerland. Verwen jezelf extra met een wellness behandeling dat op het kasteel spa menu staat. De spa-experts gebruiken uitsluitend hoogwaardige beauty- en wellness producten van Sothys Paris.

Uiteraard ontspan je in de spa, maar ook van het op vakantie zijn in de natuur ontspan je. De zuivere berglucht is een vorm van natuur wellness. Snuif de geuren op van vers hooi, groene weiden en bergbloemen. Luister naar het geklater van de beekjes en geniet van het uitzicht over bergen en dalen tot aan de hoogste bergtop.

Maak een wandeling door het Nationaal Park Hohe Tauern, ga fietsen en golfen of neem een ‘bosbad’ dat je lichaam en geest in harmonie brengt.

Culinaire verwennerij in de Gault&Millau kasteelkeuken

In het kasteelrestaurant komt het allerfijnste uit de keuken en de wijnkelder op tafel. De chefs van het kasteelrestaurant werken alleen met topproducten en specialiteiten uit de regio.

Niet voor niets heeft Gault&Millau de kasteelkeuken meermaals met een koksmuts bekroond. Met twee vorken geven ook À la carte en falstaff goede beoordelingen. Ben jij van plan om te kiezen voor deze bijzondere kasteelovernachting in Oostenrijk? Zorg dan dat je gelijk een reservering maakt voor het kasteel restaurant.

Zou jij willen slapen in
Hotel Schloss Mittersill in het Salzburgerland in Oostenrijk?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Gerelateerde berichten