Hottub of jacuzzi kopen, waar op letten

Bubbelen, badderen, met hout of elektrisch, zoveel keuzes maar wij helpen!

Een hottub of jacuzzi kopen, van hout, opblaasbaar, elektrisch of hybride? Of toch een Dutchtub of gewoon een mooi ligbad in je tuin? De keuze is reuze, wij bieden je de keuzehulp met tips waar je op moet letten als je een hottub of jacuzzi wilt kopen.

Hottub of jacuzzi kopen, waar op letten

Soms zie je door de bomen het bos niet meer! Is het nu een Jacuzzi voor buiten of toch een bubbelbad of een whirlpool, een hottub kan ook? Jaaa, is dat niet die ene waar je zelf een vuurtje moet stoken? Maar dat duurt heel lang en dan kan je niet lekker na je werk even relaxen in het bubbelbad.

Een hottub van kunststof op elektriciteit lijkt mij wel wat, die kun je tenminste instellen dat die lekker warm is als je thuiskomt. Wacht eens even, het lijkt op een hottub maar het is een jacuzzi. Hé, hoe kan dat nou? Maar wacht eens, hadden ze laatst niet een opblaasbare in de aanbieding? Dat kan ook wel handig zijn en neemt ook niet zo veel ruimte in als hij niet gebruikt wordt. Oh wowww, er bestaan ook hybride hottubs met een elektrisch & houtgestookt element, dan heb je het beste van twee werelden, toch?

Als je niet helemaal zeker weet wat je wilt, nog twijfels hebt over welke vorm of niet weet welk wellness bad nou eigenlijk bij je wensen past dan hopen wij je een beetje op weg te kunnen helpen met het uiteenzetten van de mogelijkheden. Een hottub of jacuzzi kopen, waar moet je op letten vertellen wij graag.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor de Wellness Spots Nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest & YouTube.

Verschillen in wellness baden

De keuze is reuze en er zijn zoveel mogelijkheden. Wij schreven al eens een uitgebreid artikel over de verschillen tussen de diverse wellness baden die er zijn. We hebben ze hier nog even voor je op een rij gezet.

  • Jacuzzi is (kort door de bocht) het Amerikaanse merk bubbelbad waarbij er in het bad lucht gepompt wordt waardoor er stromen ontstaan en luchtbellen gevormd worden.
  • Een Hottub is een bad met warm gestookt water.
  • Een Bubbelbad is dus precies wat de naam zegt een bad met bubbels, en de bubbels worden gecreëerd door een luchtstroom van bellen die door het bad gepompt worden.
  • Een Spa bad is een bad waarin je kan ontspannen door middel van massage, dit kan een combinatie zijn van luchtbellen of waterstromen.
  • Whirlpool is eigenlijk de Britse benaming voor bubbelbad. Maar toch niet helemaal omdat krachtige waterstralen een kolk (whirl) van water veroorzaken.
Verschil tussen Jacuzzi, hottub, whirlpool en een spabad

Tips voor bedenken wat je wilt qua wellness bad

Eigenlijk zou je ze allemaal of een aantal moeten uitproberen om te weten welke wellness bad je het prettigst ervaart zodat je weet of je een hottub of jacuzzi moet kopen. Bij je eigen huis of wellness plek uitproberen zou het beste zijn, maar dat is helaas niet altijd haalbaar. Er zijn wel genoeg mogelijkheden om een indruk te krijgen wat je fijn vind.

Reserveer eens een verblijf in een leuk huisje met hottub, een huisje met jacuzzi, een huisje met Dutchtub en ontdek op die manier wat je fijn vind. En doe dat ook in verschillende seizoenen. Een jacuzzi koelt bijvoorbeeld veel sneller af dan een hottub, dus in de winter kan een hottub misschien fijner zijn in je eigen wellness tuin. Er zijn genoeg leuke wellness vakantiehuizen in Nederland waar je allerlei wellness faciliteiten kan uitproberen en kijk goed naar het merk op de locatie of vraag de eigenaar van het huisje waarom ze voor een hottub of jacuzzi hebben gekozen.

Bij aanschaf van een hottub of jacuzzi voor eigen gebruik is het verstandig een analyse te maken qua je persoonlijke voorkeuren en wensen en hou dan rekening met de volgende punten:

  1. Welke ruimte is er beschikbaar
  2. Gebruik je hem alleen per seizoen
  3. Wat is de uitstraling die het moet hebben
  4. Hoe vaak ga je hem daadwerkelijk gebruiken
  5. Op welk moment wil je hem gebruiken (in het weekend, ’s avonds na het werk, etc)

Als je je begint te oriënteren op wat zoal verkrijgbaar is, zal het vooral online zoeken zijn. Maar voor een compleet beeld is het verstandig toch een aantal zaken te bezoeken en te ervaren en je goed te laten voorlichten alvorens een keuze te maken. Tenzij je overtuigd bent wat je wilt. Tijdens het bezoek doe je toch automatisch ideeën op en kom je meer te weten over de kwaliteit, uitstraling, gebruik en het formaat van de hottub.

Misschien zijn er nog veel meer vragen die je jezelf moet stellen voordat je daadwerkelijk overgaat tot de aanschaf van één van de vele mogelijkheden en uitvoeringen. In onderstaande tabel heb ik de verschillen uiteengezet tussen de varianten.

Waar op letten bi hottub of jacuzzi aanschaffen

Hottub of jacuzzi kopen, tips voor hulp bij aanschaf

Zo heeft Dirk Jan zijn keuze gemaakt

Mijn houtgestookte houten hottub staat op een buitengebied en ik maak er misschien 5 x per jaar gebruik van. Meest ideaal is natuurlijk dat je direct bij aankomst er in kan springen en lekker kunt gaan relaxen. Dit is echter een illusie en zelfs als je dicht(er) bij huis bent is het niet zo simpel en moet je er wat aandacht aan besteden.

Ten eerste kost het wat tijd en moeite (de elektrische variant kost je niet zoveel moeite maar wel tijd) om het water te verwarmen. Maar persoonlijk vind ik dit ook wel de charme ervan, zelf het water op te stoken en als het eenmaal op temperatuur is er voldaan te van gaan genieten.

*Lees ook deze tips voor het opstoken van een houten hottub

Wat betreft de reinheid van het water, denk hierbij maar eens aan een opblaaszwembad voor in de tuin, als je deze een paar dagen laat staan zonder er iets aan te doen wordt het water al vies. Ditzelfde is het geval als je het water weken of maanden laat staan in een hottub of jacuzzi, uiteraard heb je allerlei middelen zoals chloor en een zuiveringspomp om ervoor te zorgen dat je water fris blijft.

Mijn inziens is het bij niet regelmatig gebruik verreweg het handigst om het water te verversen (1000 liter is +/- € 1 )iedere keer als je er gebruik van maakt. Dit bespaart je echt een hoop geklungel met schoonmaak artikelen. Ik schreef eerder al eens tips voor een gebruikte hottub in elkaar zetten. Ik koos er namelijk voor om uiteindelijk een tweedehands houtgestookte houten hottub te kopen.

Hottub of jacuzzi kopen, waar op letten

Tips voor winkels hottub of jacuzzi kopen

In iedere niche zijn vele winkels te vinden die voor een groot deel hetzelfde verkopen en ook uitzonderingen bieden omdat ze bijvoorbeeld de enige zijn om een bepaald wellness bad te mogen verkopen op de Nederlandse markt. Het loont dus zeker als je jezelf echt goed wilt informeren om een gedegen onderzoek te doen zodat je straks ook echt lekker kan ontspannen in je wellness bad en je niet denkt…had ik maar…

Inmiddels hebben wij aardig wat kennis en ervaringen opgedaan in de wellness branche en helpen wij je graag met de keuzehulp voor een hottub of jacuzzi kopen en waar je op moet letten. Uit eigen ervaringen en uit ervaringen van onze lezers delen wij graag deze winkels met je waar je een diversiteit aan wellness baden kan ontdekken.

Welvaere, hottubs en sauna’s in Nijkerk

Een zaak waarbij veel informatie te krijgen is en er meer dan genoeg ruimte is om rond te kijken naar alles wat te maken heeft met hottubs in diverse vormen is Welvaere. Ze hebben een groot Wellness Experience Center in Nijkerk en qua hottubs alleen al is er een enorme keuze. Zo kan je kiezen uit maar liefst 3 soorten hottubs, te weten: een houtgestookte hottub, een volledige elektrische hottub en een hybride hottub met een elektrisch & houtgestookt element.

Bij dit jonge bedrijf merk je en voel je de enthousiasme voor de producten en zijn ze constant bezig om te verbeteren en aan te passen voor een optimaal gebruik en beleving.

Hottubselect in Odikliapeel (Noord-Brabant)

*Lezers Marriette en Joost kochten hier een hottub via de website, lees hier alles over hun wellness tuin in de polder

Fonteynspas, alle soorten spa’s, spa-baden, hottubs en jacuzzi’s

Ze claimen de grootste spashowroom ter wereld te hebben, wij tipten deze showroom in Brabant al eens eerder bij onze wellness thuis tips.

Weltevree baden, de Dutchtub

Weltevree baden, de Dutchtub

VSB Wellness

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen