IJsbaden workshop bij Thermae 2000

Nieuw bij Thermae 2000, ervaar voordelen kou met ijsbaden workshop

Naast thermale baden, wijnbaden en bierbaden, nu ook ijsbaden workshop bij Thermae 2000 in Valkenburg! Naast alle warmte kan je nu ook kou ervaren als immuunboost bij Thermae 2000.

Nieuw, nu ook ijsbaden workshop bij Thermae 2000

Thermae 2000 staat natuurlijk bekend om haar warme thermale baden, het is een van de hoofdredenen om naar dit wellnessresort in Limburg te reizen. Vorig jaar kwam Thermae 2000 met de primeur in Nederland van wijnbaden. Daarop volgend was Thermae 2000 de tweede locatie in Nederland met een bierspa, oftewel je kon ook gaan bierbaden bij Thermae 2000. En nu heeft Thermae 2000 de krachten gebundeld met  partner Messcherp voor een ijsbaden workshop bij Thermae 2000.

De ijsbaden workshop is gedurende de zomerperiode te reserveren. Er zullen meerdere sessies in de vorm van een workshop gegeven worden op de top van de Cauberg. Naast de kracht van de warme sauna’s, gaat het wellnessresort middels een samenwerking met Messcherp, ook de kracht van de kou inzetten.

Door in een ijskoud bad te stappen, leer je comfortabel te worden in oncomfortabele situaties.” aldus Sjoerd Mooren van Messcherp. “Je leert stress los te laten zonder te vechten en word je bewust van je eigen lichaam en ademhaling.” Bastiaan Klomp (directeur Thermae 2000): “De basisfilosofie van Thermae 2000 ‘Mens Sana in Corpore Sano’, een gezonde geest in een gezond lichaam, sluit ook hier perfect op aan.”

De opleiding voor de Wim Hof Methode, die zicht richt op ademwerk en koude training, is er niet eentje die je snel doet. Hier zit een flinke training aan gekoppeld en om die reden zocht Thermae 2000 naar een samenwerking met een professioneel bedrijf dat hier al volwaardig in getraind is; dat is Messcherp. Thermae 2000 en Messcherp zijn daarnaast beiden partner van Netwerk Vitaal Limburg, omdat ze de missie “een gezond en vitaal werknemersklimaat in Limburg” onderschrijven.

Waar Messcherp zich focust op de workshops voor bedrijven (B2B), wilde Thermae 2000 naast deze optie ook iets bieden waar je als particulier aan deel kon nemen. Momenteel zijn beide opties mogelijk. Particuliere deelnemers kunnen de ijsbad workshop bij Thermae 2000 combineren met het gebruik van alle spa- en wellnessfaciliteiten van Thermae 2000. Hierdoor kan de opgedane kennis uit de workshop direct worden toegepast in de praktijk. Denk aan de koude dompelbaden in het sauna gebied en het oefenen van de ademhalingsoefeningen in één van de vele rustruimtes.

♥ Ontdek meer wellness workshop ideeën;
♥ Bekijk alles over deze baden in Valkenburg;
♥ Chec hier het dag arrangement voor deze workshop;
♥ Ontdek ook de wijnbaden en bierbaden bij Thermae 2000.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in Wellness Spots Nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest & YouTube.

Workshop IJsbaden

Ervaar de voordelen van een ijsbad en de kou

In een ijskoud bad stappen gaat in eerste instantie tegen de natuur in. De mens heeft een natuurlijke aversie tegen kou. Koude temperaturen worden geassocieerd met een oncomfortabel, onprettig gevoel en angst. Toch kent een ijsbad zowel fysieke- als mentale voordelen. Je krijgt er meer energie van en herstelt sneller na bijvoorbeeld een sportieve inspanning, je slaapt beter en je bloedcirculatie wordt erdoor verbeterd. Een ijsbad sessie kent een uitgebreide voorbereiding waarin theorie omtrent koude-training en ijsbaden wordt uitgelegd.

In deze voorbereiding worden er diverse ademhalingsoefeningen uitgevoerd volgens de Wim Hof Methode. Daarnaast speelt mindset een grote rol bij deze voorbereiding. Zo word je goed voorbereid op de kou die gaat volgen. Het resultaat van deze ijsbad workshop blijft langer dan die ene dag; vaak leidt dit tot het begin van een positieve mindset-verandering. “En dat is voor veel mensen een welkom bijverschijnsel in deze soms toch wel roerige tijden”, aldus Sjoerd.

IJsbaden workshop bij Thermae 2000

IJsbaden Nederland

Afkoelen in écht ijsbad in Fins Lapland

Toch kan het heerlijk zijn om af te koelen in de kou. En dat niet alleen, je moet ook goed afkoelen, zeker na een sauna bezoek. Een workshop ijsbaden hebben wij nog nooit gevolgd, wel hebben wij in een ijswak in Finland afgekoeld na een sauna ronde, zoals je kan zien op de foto’s hieronder. Deze foto’s zijn gemaakt bij het Apukka Resort in Rovaniemi.

Finnish Sauna Lake

Krijg jij al zin in een ijsbad workshop bij Thermae 2000?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de accommodatie dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons