Lifestyle

Ik ben zwanger! Maar hoe kan ik nu fijn ontspannen?

26 oktober 2018
Ik ben zwanger wat nu om te ontspannen

Ik ben zwanger, maar wat nu om te ontspannen? Wij zijn super blij op de redactie dat wij iemand hebben gevonden die ons meeneemt aan de hand van persoonlijke verhalen wat nou de beste ontspanningstips zijn en mogelijkheden om te genieten tijdens de zwangerschap.

 

Ik ben zwanger, wat nu om te ontspannen?

 

Nu ben ik negen weken zwanger. Aangezien het nog best pril is en ik het nog niet van de daken wil schreeuwen, zal ik tot circa twaalf weken zwangerschap alles anoniem vertellen. Dit is de eerste keer dat de zwangerschap op de juiste plek zit, helaas twee keer eerder buitenbaarmoederlijke zwangerschappen gehad. Het is al met al een behoorlijke rollercoaster geweest voor mij én mijn partner. Nu zijn we gelukkig met een IVF traject zwanger geworden.

 

We zijn enorm blij met de zwangerschap, echter vergt het behoorlijk veel van mijn lichaam, al met al ben ik in de afgelopen 10 maanden circa 6 maanden zwanger geweest, twee operaties en een mooi aantal hormoonspuiten in mijn lijf gezet. Ook mentaal is het behoorlijk zwaar geweest.

 

Toen ik Henriëtte het nieuws vertelde, moest ik al gauw denken aan hoe zij ontspanning vind in een dagje naar de sauna gaan, geniet van massages en weekendjes weg. Nu ik zwanger ben mag ik niet meer tuinieren (in verband met de kleine, eencellige parasiet toxoplasma gondii, die in de ontlasting van katten zit. Deze parasiet veroorzaakt de infectieziekte toxoplasmose dit kan enorme consequenties hebben voor mijn ongeboren kindje). Ook mijn partner is het er niet helemaal mee eens dat ik iedere dag in de weer ben met schoonmaakmiddelen. Kan ik ook wel inkomen, die chemicaliën zijn ook niet gezond.

 

Nu heb ik sinds een kleine drie weken ook al last van mijn rug en bekken, daarvoor ben ik nu onder behandeling bij de bekken fysiotherapeut. Deze heeft mij verteld dat de pijn in de aankomende weken, door middel van haar behandelingen en de oefeningen die ik dagelijks thuis heb gekregen, dragelijk zal gaan worden maar ik moet er rekening mee houden dat ik de rest van zwangerschap last zal blijven houden. Door de pijn ben ik dus zeer beperkt. Wandelen is eigenlijk geen optie op dit moment, na een 10 minuten begint de pijn te heftig te worden. De massage die de fysiotherapeut geeft is echt enorm fijn, de pijn vloeit weg uit mijn lichaam.

 

Wat zijn ontspanningsmogelijkheden voor zwangere vrouwen?

 

Nu hebben we dus al drie van de vier punten gehad waar ik normaal zo van geniet, die ik nu niet meer kan en mag doen. En daar doet het vierde puntje eigenlijk ook aan mee, helaas maar waar. Tijdens een zwangerschap mag je namelijk niet zomaar alles eten. Zachte kazen en rauw vlees zijn bijvoorbeeld uit den boze. En laat ik nou dol op een mals stukje biefstuk zijn!! En dan nog de cafeïne die drastisch verminderd moest worden.. Ook door de hormonen lust ik niet alles meer. Van bepaalde dingen word ik echt super misselijk, alleen al als ik het ruik. Maar met een beetje geluk gaat dit in na de twaalfde week al een heel stuk beter.

 

Doordat ik het allemaal met Henriëtte besprak kwamen we gezamenlijk op het idee om op zoek te gaan naar de ultieme ontspanningsmogelijkheden voor zwangere vrouwen en dingen waar je aan moet denken op wellness gebied tijdens de zwangerschap. Dit zal ik op regelmatige basis met jullie gaan delen.

 

Wij gaan op zoek naar de antwoorden…

 

  • Wat is een zwangerschapsmassage?
  • Wat zijn de voordelen van een zwangerschapsmassage?
  • Welke zwangerschapsyoga mogelijkheden zijn er?
  • Zwemmen tijdens zwangerschap, hoe is dat?
  • Zwangerschapsmassage tijdens de eerste drie maanden
  • Gewone massage tijdens de zwangerschap, kan dat?
  • Welke drukpunten moeten vermeden worden tijdens de zwangerschap?
  • Wat voor zwangerschap massage technieken zijn er?
  • Is een massage tijdens zwangerschap gevaarlijk?
  • Zelf buik masseren tijdens de zwangerschap, hoe doe je dat?

 

Heb jij meer vragen waar je nieuwsgierig naar bent of wil je bepaalde
dingen getest zien door ons? Laat een reactie achter en wij gaan kijken naar de mogelijkheden.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots