Lifestyle, Spa & Sauna

Buitenkijken bij, inspiratie voor een wellness tuin ontwerpen

Inspiratie voor een wellness tuin ontwerpen

Buiten kijken in de relaxtuin van Annet, zo ziet haar wellness tuin eruit! Doe inspiratie voor een wellness tuin ontwerpen op aan de hand van andere wellness en tuinliefhebbers.

 

Inspiratie voor een wellness tuin ontwerpen

 

Inspiratie voor een wellness tuin ontwerpen krijg je vaak van voorbeelden. Daarom hebben wij een nieuwe rubriek op WellnessSpots, buitenkijken bij…

 

Deze keer interviewen wij Annet die een prachtige wellness tuin heeft aangelegd. Haar tuin beslaat maar liefst 700m2 dus er was aardig wat ruimte om een fijne tuin te creëren waar je kan relaxen.  Maar wie is Annet?

 

Ik ben eigenaar van Strategisch Opleiden. Met dit bedrijf hou ik me bezig met Leren en Ontwikkelen binnen organisaties. Een prachtig vak, waarbij we managers en medewerkers helpen om een inspirerende gesprekscyclus te kunnen uitvoeren, met een focus op medewerkersontwikkeling. Daarnaast heb ik een actief leven waarbij ik veel sport (hardlopen, wielrennen, badminton) en veel in de tuin te vinden ben. Ik ben vaak te vinden in de natuur van de Utrechtse Heuvelrug, waar ik woon met mijn man André en onze dochter Donna.

 

Hoe kwam je op het idee van een wellness tuin?

 

Toen we ons huis kochten, vonden we de tuin eigenlijk een maatje te groot. Wat doe je met zoveel vierkante meters? Aangezien we enorme wellness liefhebbers zijn, wilden we in ieder geval een sauna aanschaffen.

 

Toen onze hovenier het idee opperde om een veranda achterin de tuin te bouwen, dachten we eerst nog dat we het niet veel zouden gebruiken. Maar toen we de veranda combineerde met het wellness idee, wisten we het zeker: dat wordt ons plekje. Daar gaan we lekker tot rust komen.

 

Idee voor wellness tuin

 

Hoe hebben jullie de inrichting van de wellness tuin bepaald?

 

Dat liep eigenlijk vanzelf: het sauna ‘huisje’ paste mooi onder de veranda. Om visuele redenen hebben we aan de andere kant van de veranda het huisje nagebootst en daar kunnen we nu spullen opslaan. De moeilijkste keuze was de locatie van de veranda met wellness faciliteiten: achterin de tuin werd ons afgeraden.

 

Het is zo’n 40 meter lopen en iedereen zei dat je het dichter bij het huis moest zetten wilde je er gebruik van maken. Uiteindelijk gaf voor ons de doorslag dat je dan niet optimaal gebruik maakt van je tuin. Achteraf een hele goede keuze: ‘s avonds kun je er lekker eten want dan staat er nog een zonnetje op. En als je naar de sauna gaat, dan wil je in de winter lekker de kou voelen: dat lukt prima tijdens een wandelingetje in de tuin.

 

Inrichting wellness tuin

 

Welke faciliteiten staan er in je wellness tuin?

 

In onze veranda hebben wij een loungebank staan, daarnaast een ruimte met daarin een stoomcabine, een infrarood sauna en een Finse sauna. In de stoomcabine is ook een douche aanwezig (warm & koud).

 

*Ontdek meer over de voordelen van een Finse sauna

 

Faciliteiten wellness tuin

 

Heb je de Finse en infrarood sauna ergens gekocht of zelf gemaakt?

 

Dat is nog wel een leuk verhaal: we waren met een hovenier in gesprek voor de tuin en die wees ons op een veiling. Een saunabouwer verkocht zijn showroom sauna’s om plaats te maken voor nieuwe projecten. Daar hebben we deze sauna op de kop getikt, niet wetend wat ons nog te wachten stond. Want: het uit elkaar halen en vervoeren kostte ons een flinke duit. Dit deed gelukkig de hovenier voor ons, want het uit elkaar halen was geen makkelijke klus vanwege al het red cedar hout (dat is heel droog en gaat dus snel kapot).

 

Toen we vervolgens de sauna in de tuin hadden staan, kon de hovenier ons niet helpen met het in elkaar zetten. We hebben daarom meerdere saunabouwers over de vloer gehad, maar die durfden het allemaal niet aan. Het was namelijk geen standaard bouwpakket, maar een maatwerk project. Daarom is mijn man zelf aan de slag gegaan: stukje bij beetje heeft hij de sauna in elkaar gepuzzeld. Het leidingwerk en de elektra hebben we overgelaten aan de professionals. Het duurde 10 maanden en toen was het eindelijk zover: onze eerste saunagang was een feit.

 

Finse en infrarood sauna in wellness tuin

 

Hoe vaak maak je gebruik van je wellnesstuin?

 

Vaak! Zeker in de winter, dan gaan we eenmaal per week. Meestal in het weekend. Nu met Corona is het helemaal een uitkomst: alle sauna’s zijn dicht, maar wij kunnen heerlijk genieten. Het is echt een uitje en dan valt zo’n lockdown goed te doen.

 

Wil jij ook een keer geïnterviewd worden en onze lezers laten meegenieten van jouw wellness tuin?
Stuur een mail naar redactie@wellnessspots.com.

 

Interieur tips wellness tuin

Print Friendly, PDF & Email
0

Comments

 1. Ingrid

  at Reply

  Ziet er heeeerlijk uit!

  1. Henriette

   at Reply

   Ja hé! Dat vinden wij ook;)

Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Volg Wellness Spots

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief:

Wellness vakantie ideeën

___________________________

Wellness cadeaubonnen overzicht

___________________________

Wellness Scheveningen – Kurhaus Spa & Beauty

___________________________

Wellness Hotels Zuid-Limburg

___________________________

Top 10 Wellness in Nederland

___________________________

Ontvang de leukste wellness tips
Meld je aan voor wellness inspiratie en de beste sauna aanbiedingen
Laat je inspireren op www.wellnessspots.com.
Dankjewel voor je inschrijving op de nieuwsbrief!