Lifestyle

Geef iemand een knuffel op Internationale Knuffel Dag 21 januari

19 januari 2022
Internationale Knuffel Dag

In de Wellness Spots Jaarkalender hebben wij weer een mooie dag kunnen toevoegen. Internationale Knuffel Dag is het op 21 januari!

 

Internationale Knuffel Dag is het op 21 januari

 

Elk jaar wordt op 21 januari de Internationale Knuffeldag gevierd. 36 jaar geleden bedacht dominee Kevin Zaborney het concept. Met deze dag wilde hij het knuffelen met familie en vrienden aanmoedigen. “Mensen hebben positieve omgang met anderen nodig,” zegt Zaborney “knuffelen is een veilige manier om dat te doen.

 

“Soms heb je gewoon een knuffel nodig
of iemand die naar je luistert.”

 

♥ Bekijk hier de complete Wellness Spots Jaarkalender!

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor de Wellness Spots Nieuwsbrief en volg ons via Facebook, InstagramPinterest & YouTube.

 

Internationale Knuffel Dag

 

Knuffelen, kan dat nu nog wel?

 

In deze tijden, waarin we op een armlengte afstand van elkaar gehouden worden, voelt knuffelen voor velen niet meer zo veilig. We zijn heel voorzichtig geworden en houden angstvallig afstand van elkaar.

 

En zelfs voor de pandemie was er al een verandering merkbaar in onze individualistische maatschappij. Door middel van internet en social media kunnen we gemakkelijk met iedereen contact houden, maar het echte fysieke contact schiet er wat bij in.

 

“Het beperken van de sociale contacten is iets waarin iedereen het afgelopen jaar tekort is gekomen. Huidhonger en psychisch leiden is een van de gevolgen van de crisis waarin wij zijn beland. Helaas zijn ook veel mensen geconfronteerd met het feit dat de financiële gezondheid niet meer is zoals het was”. Het is een van onze quotes in het Wellness Trends 2022 artikel waarbij wij uitleggen welke 8 wellness dimensies er zijn. Huidhonger valt in dit geval onder sociale, fysieke en emotione wellness.

 

♥ Bekijk hier al onze Wellness Trends voor 2022.
♥ Ontdek hier meer over welke 8 wellness dimensies er zijn. 

 

Internationale Knuffel Dag

 

Professioneel knuffelen

 

Zaborney dacht eerst dat zijn idee bespot zou worden, maar hij was verbaasd om te zien dat zijn Nationale Knuffeldag al snel een Internationale Knuffeldag werd, die nu over een groot stuk van de wereld gevierd wordt. Al is dat niet zo verrassend, want fysiek contact is een universele menselijke behoefte. Een goede knuffel stimuleert de verbondenheid tussen mensen, geeft steun en troost. Het kan zelfs stress verminderen en de gezondheid verbeteren.

 

Wie er nood aan heeft, maar door omstandigheden niemand heeft om mee te knuffelen, kan nu ook terecht bij professionele knuffelaars, zoals bij KnuffelPunt in Sint-Niklaas. Daar ontvangt professioneel knuffelaar Margo je (letterlijk!) met open armen voor een knuffelsessie van een uurtje. “Je bepaalt zelf hoeveel en hoe je aangeraakt wil worden, want wederzijdse toestemming is van het grootste belang”, weet Margo. Zaborney gaf dit ook al aan: “Wil je iemand knuffelen, vraag het altijd eerst.”

 

 

Veilige knuffelsessies

 

De Internationale Knuffel Dag op 21 januari is een uitnodiging voor iedereen om familie en vrienden eens een stevige knuffel te geven. Of laat je drempelvrees achterwege en ga genieten van een sessie bij KnuffelPunt. Je wordt er ontvangen in een goed geventileerde ruimte en met mondmasker. Je beroepsknuffelaar is volledig gevaccineerd.

 

  1. Heb je huidhonger?

  2. Mis je geborgenheid en affectie?

  3. Ben je angstig, gestrest of eenzaam?

  4. Heb je nood aan een luisterend oor en een knuffel?

 

♥ Meer informatie of een sessie aanvragen? Ga naar Knuffelpunt in België.

 

Knuffel Dag

 

Van wie zou jij graag een knuffel ontvangen?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots