Jaaroverzicht 2021

Wellness Spots Jaaroverzicht 2021 vol wellness belevenissen

Wat een jaar was het weer! Ondanks alle maatregelen, van gesloten sauna’s en schoonheidsspecialisten tot wellness reisbestemmingen die onbereikbaar waren.

Toch hebben wij bij Wellness Spots een aantal mooie hoogtepunten mogen vieren. In dit jaaroverzicht van 2021 nemen wij jullie graag mee in de wondere wellness wereld van 2021 en kijken wij graag samen vooruit naar alle wellness mogelijkheden voor 2022! En vergeet niet, privé sauna’s zijn nu gewoon open en ook in het grensgebied kan je in Duitsland en België naar de sauna.

Wellness Spots Jaaroverzicht 2021

2021 is bijna ten einde, hoog tijd voor het Wellness Spots jaaroverzicht 2021! Wellness Spots vierde in 2021 haar 5 jarig jubileum! Wat een mijlpaal! Wij hebben het niet groots gevierd vanwege alle maatregelen maar hopelijk kunnen wij dit in 2022 alsnog doen.

Wij willen dan ook al onze lezers, de redacteuren en al onze samenwerkingspartners bedanken! Zonder jullie zou het niet mogelijk zijn voor ons om een gratis online wellness tijdschrift te runnen en mensen te inspireren om zelf zijn of haar eigen Wellness Lifestyle te creëren.

In de afgelopen 5 jaar is Wellness Spots uitgegroeid tot het digitale Wellness Lifestyle Magazine van Nederland en daar zijn wij super trots op! Ondanks alle beperkingen voor de wellness branche hebben wij een bezoekersrecord mogen behalen in 2021. De een volgt ons via Instagram, de ander via Facebook, Pinterest, YouTube, mensen zijn lid van onze Sauna, Spa en Wellness liefhebbers Facebook groep of staan ingeschreven op onze Wellness Spots nieuwsbrief. Wij willen iedereen bedanken die ons volgt en een bijdrage heeft geleverd aan het succes van Wellness Spots.

Voor ons is het schrijven van het jaaroverzicht 2021 een mooie zakelijke en persoonlijke reflectie op alles wat wij dit jaar hebben mogen beleven en ondernemen. Leuke bijkomstigheid is dat wij op deze manier ook een soort online wellness dagboek hebben. Wellness Spots is voor ons een online wellness tijdschrift waarbij wij iedereen die van het leven houdt en graag de tijd neemt om te genieten van een ontspannen moment willen inspireren. Wat ons betreft: ‘Wellness is the new luxury‘! In het online wellness tijdschrift blader je niet tussen artikelen en tips maar klik je van de ene wellness tip naar persoonlijke Wellness Lifestyle ervaringen, mooie product reviews en meer.

Ook willen wij onze lezers en volgers graag een inkijkje geven in wat wij doen en hoe wij dat doen. Wie is Wellness Spots, wie schrijven al die wellness artikelen, je kan behind the scenes meekijken en ontdekken wat wellness is voor ons.

Daarnaast geven wij ook graag uitleg welke 8 wellness dimensies er zijn, hebben wij een handig Wellness ABC en Wellness Woordenboek opgesteld en vertellen wij hoe bepaalde wellness mogelijkheden werken. Ben je nog nooit naar een sauna geweest dan kan je bijvoorbeeld tips lezen voor de eerste keer naar de sauna gaan voor beginners.

Veel mensen zoeken bijvoorbeeld ook naar een huisje met jacuzzi. Eigenlijk betekent het dat mensen op zoek zijn naar een huisje met een bubbelbad. Want een ‘jacuzzi’ is geen bubbelbad maar Jacuzzi ® is een merk. Dat leggen wij hier ook uit, het verschil tussen een Jacuzzi ® , hottub, whirlpool, spabad en een hottub. Dat veel mensen en zelfs bedrijven dit niet weten blijkt uit het feit dat Center Parcs onlangs door Jacuzzi ® op de vingers werd getikt door het gebruik van de merknaam terwijl er bij Center Parcs geen Jacuzzi ® in of bij de huisjes staan maar bubbelbaden.

Iedereen heeft zo zijn of haar herinneringen aan het jaar 2021! Het was een jaar van schakelen, teleurstellingen verwerken, herpakken, doorgaan en genieten van wat wel kon. Natuurlijk hebben wij ook onze slechte momenten gehad. De ene redacteur werd na een krachtige massage erg emotioneel, de ander had in haar privé sfeer het een en ander te verwerken en ook zakelijk waren er tegenslagen waardoor je soms even zat net van alles.

Gelukkig komen er ook voor ons steeds meer nieuwe opdrachten, men kijkt naar de toekomst en naar wat er wel kan en laat de noodrem een beetje los omdat bij iedereen het besef ontstaat dat wij hier nog wel even mee moeten leren leven. Uiteindelijk herpak je je dus weer en neem je de tijd om van een afstand ergens naar te kijken en doe je veel nieuwe ideeën op. De plannen die in 2021 niet doorgingen zijn verplaatst naar 2022.

In totaal staan er op dit moment 647 artikelen online vol wellness tips, onder verdeeld in onze 4 Wellness Spots pijlers: Beauty Lifestyle – Overnachten – Spa & Sauna.

 1. Ontdek hier alle artikelen van reisjournalist Harmke.
 2. Bekijk hier alle artikelen van beauty redacteur Sigrid.
 3. Check hier alle artikelen van de redactie en van Henriëtte.

Veel liefs namens het hele redactie team van Wellness Spots, Henriëtte

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en op YouTube. Ook leuk, word lid van onze Sauna, Spa & Wellness liefhebbers Facebook groep.

Wellness Spots - Wellness Lifestyle Magazine

De 25 Wellness Highlights van 2021 waren…

Het Wellness Spots team heeft weer ontzettend veel mogen ontdekken in 2021. Pak je mooie notitieboekje er maar bij en stel je eigen Wellness Wishlist samen aan de hand van onze Wellness Highlights van 2022!

 1. Meest dichtbij reis: een wellness huisje op de Veluwe.
 2. Nieuw ontdekte wellness bestemmingen: Gran Canaria!
 3. Nieuwe wellness hotels: o.a. JOALI BEING op de Malediven.
 4. Mooiste wellness hotel locaties: Salobre Hotel Resort & Serenity.
 5. Baden in Thalasso spa’s: wij bezochten Thalasso Spa in Gran Canaria.
 6. Mooiste privé sauna in Nederland: Spa Parel in ’t Groen in Brabant.
 7. Mooiste Wellness Hotel in Europa: Salobre Hotel Resort & Serenity.
 8. De fijnste wellness en beautywinkels: de leukste winkeltjes in Parijs
 9. Mooie sauna met uitzicht: deze privé sauna met uitzicht in Friesland.
 10. De outdoor wellness belevenis van dit jaar: winter wellness kamperen.
 11. Dichtbij wellness bestemmingen: heilzame zeebadplaats> Cadzand Bad.
 12. Publicatie in magazine: een wellness reportage in Innsbruck Magazine.
 13. Dobberen in thermaal water: dat deden wij in thermale resorts in Slovenië.
 14. Het duurste wellness product wat wij getest hebben: Pure Obagi review.
 15. Mooiste wellness huisje in Nederland: de Polleplaets Suite in Friesland.
 16. Meest verre reis: een holistische day spa in Portland, Oregon in de USA.
 17. Hier kwamen wij compleet tot rust: het Serenity Resort op Gran Canaria.
 18. Meest bijzondere wellness overnachting: de Pollepleats Suite in Friesland.
 19. Nieuwe wellness producten: Zjí Sea Wellness, beauty producten van zeewier.
 20. Leukste wellness combinatie: de Wijn & Wellness weken en Wellness & Chocola.
 21. De meest krachtige massage: holistische day spa in Portland, Oregon in de USA.
 22. Langste wellness behandeling een algenpakking in een Thalasso Spa op Gran Canaria.
 23. Bijzondere wellness ontdekking: detox voetenbaden en dat er alleen in Slovenië en in Azerbeidjan zwart thermaal water is.
 24. Nieuwe wellness belevenissen: Mindful wandelen bij Treetop Walk in Slovenië, wij beklommen de Tower of Health & Happiness in Slovenië en bezochten een Pop-Up Wellness locatie in Nederland.
 25. Winterse wellness belevenis: bezoek aan hoogstgelegen thermen in Slovenië en een foto- video en drone reportage in de sneeuw bij Thermen Binnenmaas.
Vakantie op Gran Canaria

De 15 leukste vragen en reacties van lezers

Regelmatig ontvangen wij e-mails via ons contactformulier. Het zijn berichten met (uitgebreide) vragen van lezers die iets willen weten. Er worden ook praktische vragen gesteld via de ‘reactie’ mogelijkheid onder de artikelen.

Wij vinden het ontzettend leuk dat lezers de moeite nemen om een reactie achter te laten als zij blij zijn met een wellness tip of juist als ze op zoek zijn naar meer verdieping. Ook zijn er lezers die berichten sturen omdat ze zelf iets hebben ontdekt en dat graag met ons delen.

Veel mensen denken ook dat Wellness Spots een locatie is. Wij worden wekelijks gebeld voor het maken van kappers afspraken, mensen die een massage aan huis willen reserveren en mensen die een wellness reis willen boeken of een wellness huisje willen reserveren. Een overzicht van de leukste reacties zie je hieronder:

 1. Hi Henriette, Via Google ben ik op jouw website terecht gekomen. Hartelijk dank voor het delen van interessante informatie. As zaterdag 14-8 ga ik samen met mijn vriendin en zoon van 15 een rondreis maken door Portugal. Vanuit  Lissabon naar Alentejo en dan door naar Algarve. O.a na het lezen van jouw stuk over Dark Star Reserve, wil ik mijn vriendin ten huwelijk gaan vragen onder de fantastische sterrenhemel. Lijkt mij zo’n bijzondere plek. Nu is het zo dat ik er nog nooit ben geweest dus het gebied ook niet ken. Wat ik aan jou zou willen vragen, kun je mij adviseren wat een mooie plek kan zijn om dit aanzoek te doen? Liefste met z’n 2en zonder gids, bijv aan de rand van het meer oid? Hopelijk kan je mij hiermee verder helpen! Alvast onwijs bedankt!! Groeten, Robin
 2. Allereerst een compliment, leuke site is dit, ik was op zoek naar een review en kwam hier toevallig uit, inspirerend. En nu een klein puntje, Ik las het artikel over inspiratie Amsterdam en daar miste ik DIYSOAP, volgens mij een winkeltje in Amsterdam, nog nooit geweest maar via Instagram heel inspirerend voor mij. Zeker ook duurzaam en goed voor mens en dier dus waarschijnlijk ook goed voor een leuk artikel door jullie. Hoop er komend jaar eens langs te kunnen als we allemaal weer weerstand hebben opgedaan in de zomer in, haha. Succes met jullie leuke pagina. Margriet uit noord Nederland
 3. Ik had graag gereserveerd in maart. Daar de check-in vrij laat is en check-out smorgens vroeg is, vroeg ik mij af hoe jullie boshuisje eruit ziet in de donker, en of alles mooi verlicht is om toch vanuit de sauna en het bubbelbad van het bos te kunnen genieten.
 4. Goedenavond, is het mogelijk om op jullie locatie wat meer huisjes naast elkaar te huren en bjv avonds op de 19de november een verjaardag te gaan vieren? Wij willen niet voor overlast zorgen. plus minus 10-14 volwassene en 5 kinderen ik hoor het graag.
 5. Beste Wellness Spots, Omdat ik op zoek was naar een paarden-spiegelaar  in Limburg tikte ik dit in en als 1e kwam ik bij jou terecht. Ik zag enorm veel info op je site . Voor nu teveel om te lezen . Ik kon zo 1,2,3 niet zien waar dat jij gevestigd bent. Mijn (ex) vriend is binnenkort jarig en ik moest aan paardenspiegelen denken. 
  Waarom? Hij heeft in 2019 een vreselijk auto ongeluk gehad . Gelukkig leeft hij nog maar hij is redelijk beperkt in zijn kunnen en doen. Je ziet niks aan hem. Maar auto rijden levert hem al snel enorme hoofdpijn op. Een wandeling maken kan geen verre wandeling zijn. Met zijn hoofd te lang gebogen staan is erg vervelend etc. Drukte , fel licht …etc allemaal niet plezierig. Nu ben ik dus op zoek naar iets wat toch een ervaring zal zijn maar passend is bij zijn kunnen dat het ook nog comfortabel voelt. Zou jij mij willen laten weten waar jij woont en het paardenspiegelen doet? Dank je wel. Wendy
 6. Beste Wellness Spots, Wij hebben informatie op uw website gezien over yoga en suppen op Rockanje strand. Graag willen wij foldermateriaal hierover ontvangen om dit te promoten in onze lounge. Inmiddels hebben wij begrepen dat  dit bij Kitesurf Rockanje is en hebben hun direct gecontacteerd voor folders. Fijne dag gewenst!
 7. Goedemiddag wij willen zaterdagochtend tot zondagavond ergens een huisje huren met een jacuzzi we zijn met 2 volwassenen en een kind van 5 jaar zaterdag 20 maart 2021
 8. Voor een gezellig weekendje zijn wij opzoek naar een mobiele hottub en sauna om van te genieten. Dit is voor een weekend midden februari in de buurt van Epe. Wat zijn hiervoor de mogelijkheden?
 9. Goede morgen Ik heb krullen maar gaan zakken gek van nu lijkt het wel slierten wat kan ik doen om me kleine krullen weer terug te krijgen wil eigenlijk ook niet knippen omdat ik juist me haar aan het laten groeien ben
 10. Hoi Henriëtte, ik zag je artikel over het boshuis (Spa parel in het groen). Is het de moeite waard? Tis best een fors bedrag zag ik op hun website, vandaar mijn vraag. Binnenkort hebben mijn man en ik iets te vieren, en deze locatie lijkt supertof. Maar dan moet de prijs ook in verhouding zijn met kwaliteit en zag ook redelijk slechte recensies voorbijkomen. Hoor graag van je.
  Fijne dag, Guler
 11. Wij zijn vervende sauna gangers, maar sinds Corona in ons land is zijn we niet meer gegaan!
  In hoeverre blijft het mogelijke virus in de ruimte hangen? zo oom willen wij weten of de ruimte word geventileerd? zijn er afzuigsystemen met filters die voor een schone omgeving zorgen? Het gaat ons erom, stel er zijn gasten voor ons geweest en zij hebben mogelijk Corona in hoeverre lopen wij dat ook gevaar? Daarover wil ik graag uw reactie. Tevens willen wij weten of ons hondje mee mag, voor wat betreft het huisje zeker niet de Spa! In afwachting verblijf ik met vriendelijke groet, Ignas
 12. Please advise the availability and cost of a lower back massage for about 30 minutes. We are on the island Aruba until 13 January.
 13. Ik ben opzoek naar een overnachting voor zaterdag aanstaande dus morgen, met sauna voor mijn vrouw en onze dochter. Liefst nabij een bosrijk gebied ergens in Nederland. Voor 2 dus. Ik hoop snel iets te vernemen of en waar dat mogelijk is. Mvgr Thijs 06 ……..
 14. Beste lezer, graag zou ik een sport/deep tissue massage aan huis willen boeken. Heb soms van hoofdpijn dus een rug/schouder/nek massage helpt dan vaak om te ontspannen. Hoop heel erg dat jullie de massages aan huis nog doen ondanks Corona. Zo ja, kunt u mij laten weten wat de prijs is en wanneer het zou kunnen? Alvast bedankt! Groet, Stephanie
 15. Ik wil graag massage aan mijn vrouw cadeau geven. Is dat mogelijk bij jullie. Ik hoor graag. Ik woon in Rotterdam kralingen/centrum
 16. Hello! I’d like to inquire whether you are available to give two massages (60 or 90 mins each) at our home in the Jordan in Amsterdam on Tuesday, January 26. I look forward to hearing from you on availability and rates. Thank you. Kind regards, Julie
 17. Wellicht tegen beter weten in, maar wij zoeken het volgende; – 2 personen– Van 27 op 28 december – 1 nachtje dus– Bij voorkeur een huisje, in Nederland uiteraard. Alternatief appartement of iets anders.– Bij voorkeur aan zee of aan/in een bosrijke omgeving waar je kan fietsen en wandelen.– prive wellness inclusief in ieder geval privé sauna en privé jacuzzi, en bij voorkeur ook een privé zwembad.
  +– hetzelfde als hierboven maar dan voor 5 personen (waarvan 3 kinderen)– 3 slaapkamers– Van 8 t/m 11 januariWe horen graag of jullie voor 1 of beiden een mooie optie hebben. Dank en mvg, Job 

Privé sauna met jacuzzi buiten - Brabant

De gekste en raarste vragen en reacties van lezers

Naast alle leuke vragen, opmerkingen en reacties krijgen wij ook bijzondere vragen en reacties in onze mailbox en als reactie onder artikelen. Soms zitten er ook hele vreemde en rare reacties tussen, soms zijn het gekke berichten en liggen wij in een deuk met bepaalde mails. Op onze contactpagina hebben wij duidelijk vermeld wat Wellness Spots is en dat wij geen locatie zijn, toch krijgen wij regelmatig verzoeken voor het reserveren van een of andere wellness belevenis.

De eerste reactie is van een man die ons wel 10 berichten gestuurd heeft, het bericht hieronder was de meest vriendelijke. Hij bleef maar mailen dat het belachelijk was dat wij geen prijzen deelden. Ik hoop dat onze berichten aan hem uiteindelijk duidelijk waren dat wij geen prijzen kunnen geven als wij niet weten over welke privé sauna het gaat en voor welke periode. De meest gekke, rare en vreemde reacties zie je hieronder:

 1. Ik heb nu herhaalde Emails gezonden over de prijs van een overnachting maar dat schijnt toch wel hel moeilijk te zijn om een bedrag door te geven.  Ik moet gewoon weten wat een overnachting kost. Dit is niet de manier van reclame maken. GEWOON DE PRIJS PER NACHT VAN EEN PRIVÉ SAUNA INCL OVERNACHTING. R.J.K
 2. Geachte heer, mevrouw, Middels deze weg willen wij graag nieuwe foldermateriaal bij u bestellen. Wij zouden graag 100 folders van u mogen ontvangen. Indien beschikbaar in verschillende talen ontvangen wij graag Nederlands, Duits en Engels. De folders mogen verstuurd worden naar:
 3. Beste Henriette, Ik ben Chereny ben 19 jaar ik ga het aan komend school jaar allround schoonheidsspecialiste doen en vroeg mij af of ik hier bij u stage kan lopen. Met vriendelijke groeten, Chereny
 4. Ik zie dat een van de vormen naaktyoga is. Nu wil ik yoga inderdaad naakt bedrijven
  Weten jullie ook of er in Rotterdam of omgeving naaktyoga mogelijk is en gaan jullie dan ook mee? Bij voorbaat hartelijk bedankt.
 5. Geachte, Mijn naam is Niels en ik ben van plan om een meditatie app te maken. Ik heb interesse om jullie muziek te hanteren op mijn app, ik wil vragen of dit mag. Ik ben bereid om er voor te betalen. Met vriendelijke groet, Niels 
Dit zijn de 5 meest opvallende yoga mogelijkheden

Wellness is the new luxury! Wellness reizen 2022

Waar willen wij nog over schrijven: onze laatste persreis was een Spa & Wellness reis naar Slovenië dus daar kan je in 2022 nog reportages over verwachten. Daarnaast hebben wij in december nog een privé sauna in Brabant bezocht die een complete spa boerderij hebben ontwikkeld waar volop wellness arrangementen worden aangeboden. Ook die gaan wij in 2022 met jullie delen. Reisjournalist Harmke is inmiddels zo vaak in Portland in Oregon geweest dat de kans groot is dat zij al haar wellness reistips gaat samenvoegen in één compleet overzicht. En Sigrid staat weer klaar om weer onder andere de mooiste beauty producten te testen.

Wij starten het nieuwe jaar qua wellness belevenissen waarschijnlijk in januari! Het is nog niet 100% rond dus wij wachten nog even met het delen en onthullen van de eerste wellness reisbestemming van 2022.

Wel staat vast dat wij in juni voor een wellness reportage naar Duitsland reizen om een aantal kuuroorden te bezoeken. Zeker is in elk geval dat wij ook weer een paar mooie wellness huisjes en privé sauna’s gaan bezoeken voor een reportage. Het enige is dat er nog een datum moet worden afgesproken maar dat het wel zo leuk is om te wachten tot dat alles weer open is.

Daarnaast zijn er een heleboel plannen en ideeën maar wij kijken per moment wat er wel niet kan. Globaal gezien zie je hieronder een overzicht van de wellness reportage ideeën voor 2022. Wil je nog meer wellness inspiratie voor thuis, in Nederland, in Europa of droom je al verder weg? Lees dan hier al onze tips voor Wellness Vakantie Ideeën in 2022!

 1. Januari: mogelijke reis naar de sneeuw + locatie bezoek hamam
 2. Februari: mogelijke reis naar wellness huisjes in Nederland + privé sauna bezoek
 3. Maart: mogelijke reis naar wellness huisjes in Nederland + privé sauna bezoek + reis buiten Europa
 4. April: mogelijke reis naar een eiland in de buurt, eiland buiten Europa en Wijn & Wellness reis
 5. Mei:
 6. Juni: reis naar kuuroorden in Duitsland
 7. Juli: rustmaanden in Nederland > artikelen uitwerken
 8. Augustus: rustmaanden in Nederland > artikelen uitwerken
 9. September:
 10. Oktober:
 11. November:
 12. December: reis naar kerstmarkt + wellness hotel tijdens citytrip

En vergeet niet zelf te ontspannen nu, privé sauna’s zijn gewoon open en ook in het grensgebied kan je in Duitsland en België naar de sauna.

Privé sauna in natuur

Bedankt dat jullie Wellness Spots als inspiratiebron gebruiken! 

Allereerst een enorm groot DANKJEWEL aan alle lezers die al onze wellness tips lezen. De een volgt ons via Instagram, de ander via Facebook, Pinterest, YouTube of ze zijn lid van onze Sauna, Spa en Wellness liefhebbers Facebook groep.

In 2021 zijn wij ook begonnen met het delen van al onze tips via de Wellness Spots Nieuwsbrief en die groeit lekker door. Met een nieuw bezoekersrecord in de pocket, al jullie lovende reacties en alle partners die niet kunnen wachten op een samenwerking in 2022 kijken wij vol vertrouwen tegemoet naar 2022 om jullie nog meer te inspireren met wat wij de Wellness Lifestyle noemen!

[mailerlite_form form_id=3]

Wellness producten in hartvorm

Bedankt voor de support! 

Graag bedanken wij ook onze naaste omgeving, bestaande uit familie, vrienden en onze partners. Bedankt voor de support, de steun, het meedenken en het luisteren en voor het spelen van wellness modellen. Wij waarderen jullie tips, het begrip als wij ergens weer niet bij kunnen zijn omdat wij de wereld over reizen om onze dromen na te jagen.

En uiteraard ook iedereen met wie wij op reis zijn geweest in 2021, bedankt voor de leuke en gezellige tijd en het delen van die waardevolle reismomenten en. Als laatste, een grote pluim voor alle partners met wie wij in 2021 hebben mogen samenwerken! 2022 bring it on…

Wellness Spots - Wellness Lifestyle Magazine

Hoe zag jouw wellness jaaroverzicht 2021 eruit?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons