Beauty

Ontdek meer over de Japanse schoonheidsrituelen & Japanse Skincare

31 maart 2022
Japanse huidverzorging producten

Ben jij op zoek naar meer informatie over Japanse skincare en wil je weten welke Japanse huidverzorging producten er verkocht worden in Nederland en wat past bij jouw huid? Lees dan snel verder en ontdek alles over de Japanse schoonheidsrituelen.

 

Japanse schoonheidsrituelen & Japanse Skincare

 

De Japanse Cultuur heeft een enorme aantrekkingskracht op mij. Van prachtige Unesco wereldplekken tot aan de gekke Lolita kledingstijl waar meisjes als een soort levende poppen aangekleed over straat gaan. Maar is het je ook wel eens opgevallen dat de bewoners van Japan de eeuwige jeugd lijken te hebben? En dan vraag ik mij af hoe dat toch kan? Ik heb inmiddels genoeg gelezen over de diverse beauty behandelingen en producten zoals uitwerpselen van de nachtegaal op het gezicht smeren of zeewier pudding als ontbijt eten. Maar ik als nuchtere Hollandse moet er niet aan denken om dit soort gekke rituelen mij eigen te gaan maken.

 

Onlangs vroeg Sterre Rose van Sterre Rose Beauty of ik kennis wilde maken met haar Japanse Skincare producten. En ja, dat wilde ik graag! Sterre Rose heeft in Japan de Facial Skincare opleiding voltooid en bracht de opgedane kennis mee terug naar Nederland. Vanuit Amsterdam en haar enorme passie voor de huid en cosmetica ging Sterre op zoek naar Japanse merken die bij haar pasten en zo ontstond de online beauty shop Sterre Rose Beauty.

 

J-Beauty staat voor Japanse schoonheid, het is een collectieve naam die staat voor alle producten, trends en methodes die betrekking hebben op de Japanse schoonheidsindustrie. De prachtige J-beauty lijn is via de beauty webshop van Sterre Rose Beauty te verkrijgen en het mag gezegd worden: de producten zien er geweldig uit! Japanse Skincare producten zijn voor mij nog totaal onbekend en met die eeuwige jeugd in het vooruitzicht, kon ik niet wachten om Sterre Rose Beauty-producten te leren kennen.

 

Japanse huidverzorging producten

 

Ik had de luxe dat ik zelf producten mocht uitzoeken en Sterre Rose stuurde mij de onderstaande Japanse huidverzorging producten toe. En wat was het een feest om deze producten te gebruiken. Mijn ervaringen lees je hieronder.

 

  1. Washi Paper Body Scrub Towel van Makanai
  2. Mattifying Blotting Paper van Makanai
  3. Moisturizing Gold Beauty Oil van Makanai
  4. Konjac Spongevan van Makanai
  5. Cycle Repair Serum van Ruhaku

 

Japanse schoonheidsrituelen & Japanse Skincare

 

Washi Paper Body Scrub Towel van Makanai

 

Je huid verzorgen doe je niet alleen met een heerlijke olie of lotion, maar af en toe je huid scrubben is eigenlijk ook een must. Door te scrubben verwijder je de dode huidcellen en geef je je huid weer een extra stimulans om te vernieuwen en zich weer te voeden en scrubben is ook erg goed voor je bloedcirculatie. Zo houd je je huid jong en dat is misschien stiekem wat we allemaal willen.

 

Nu de zomer aanstaande is, merk ik dat mijn huid droger wordt en wit uitslaat en ik kan er liters olie en/of lotion tegenaan smeren, maar het helpt niet voldoende. De Washi Paper Body Scrub Towel van Sterre Rose is een handdoek van 30 cm bij 100 cm, lekker groot, en is gemaakt om je huid mee te vernieuwen. Deze scrubdoek is gemaakt van geweven katoen en traditioneel Japans Washi-papier.

 

Geen gepriegel meer onder douche met een scrubhandschoentje die teveel op je huid plakt, half afschuift of die je gewoon niet meer aan krijgt omdat hij al nat is. Nee, nee. Deze Washi Paper Body Scrub Towel is heerlijk groot en ideaal in gebruik. Ik ontving de Washi Paper Body Scrub Towel in de roze ‘Sakura’ kleur (ik houd enorm van roze) maar hij is ook te verkrijgen in andere kleurtjes zoals Charcoal, Black, Silk, White en Matcha Bright.

 

Als de Towel nat is, blijft hij stevig en heeft een goede structuur. Niet te zacht en zeker niet te hard. De kwaliteit staat gelijk aan die van katoenen handdoeken en dat merk je. De grootte van deze Towel zorgt ervoor dat ik mijn rug goed kan scrubben en mijzelf niet in allerlei bochten hoef te wringen. Na afloop hang ik de Washi Paper Body Scrub Towel, net als een handdoek uit om goed te drogen. Na een paar keer gebruiken kan je de Washi Paper Body Scrub Towel ook wassen met een maximale temperatuur van 60 graden. Tot slot smeer ik mijn huid weer in met een goede fijne olie en ik kan er weer tegen aan.

 

Washi Paper Body Scrub Towel van Makanai

 

Mattifying Blotting Paper van Makanai

 

Dit is een product wat ik al wel eens in de winkel heb zien liggen, maar waar ik altijd bij dacht dat een gewoon doekje net zo goed zou werken. Blotting Paper haalt overtollig gezichtsolie als sneeuw voor de zon weg maar zonder je make-up te verwijderen. En wie heeft er nou soms geen last van een glimmend gezicht rondom de T-zone, (voorhoofd, neus en kin)?

 

De Mattifying Blotting Paper zit in een handzaam formaat, ideaal voor in je handtas. In het pakketje zitten 50 ultradunne Makanai vloeipapiertjes, je kan er haast doorheen kijken. Het papier heeft iets weg van vliegerpapier, waar je vroeger flink mee aan de knutsel ging. Als mijn gezicht vettig is pak ik één papiertje en dep hier voornamelijk mijn voorhoofd en neus mee af, je wangen kan natuurlijk ook. Als ik weer naar het papiertje kijk, zie ik er ineens een konijntjes en geisha’s op staan. Dit klinkt alsof ik hallucinerende producten heb gebruikt, maar de Japanners maken het gebruik extra leuk.

 

Doordat je die figuurtjes ineens op het vloeipapier ziet komen, weet je dat het gebruik van Mattifying Blotting Paper nodig was en dat het goed is gegaan. Als ik weer in de spiegel kijk, zie ik inderdaad nog dat mijn make-up nog altijd zo zit zoals het moet zitten. Ideaal! Ik ben om en zal zeker in mijn handtas een pakje Blotting Paper gaan stoppen.

 

Mattifying Blotting Paper van Makanai

 

Moisturizing Gold Beauty Oil van Makanai

 

Ik moet het echt even zeggen: deze Moisturizing Gold Beauty Oil is werkelijk het meest bijzonder product dat ik ooit heb mogen reviewen. Het is een organic schoonheidsolie van onder andere yuzu, (Japans citrusfruit), Jojoba-zaadolie, Camellia-olie en 24 karaat bladgouddeeltjes. En dat laatste is toch echt wel een luxe. Bladgoud in huidverzorging is niet alleen sierlijk – het is ook zeer functioneel. Bladgoud op de huid bevordert de vernieuwing van fibroblastcellen, die bouwstenen produceert zoals collageen, elastine en hyaluronzuur, wat bijdraagt ​​aan de stevigheid en elasticiteit van de huid.

 

In het matte flesje zie je de bladgouddeeltjes zwemmen in een ietwat dikkige olie. Onder de dop zit een nauw tuitje waardoor er nooit teveel olie ineens uit de fles komt, zuinig in gebruik dus. Een groot pluspunt want op deze 20 ml met bladgouddeeltjes moet je zuinig zijn.

 

De Moisturizing Gold Beauty Oil is een vettige olie, ik gebruik hem voordat ik ga slapen. Ik heb een droge gezichtshuid en na het reinigen van mijn huid, druppel ik een beetje van de rijke olie met lichte textuur op mijn handpalm en breng ik vervolgens aan op mijn gezicht. Zachtjes druk ik de olie in mijn huid waarbij de blad gouddeeltjes in de huid smelten bij het aanbrengen. Volgens de Japanse Beauty experts is kloppend je olie aanbrengen beter dan wrijven, dus als een goede blogger betaamd volg ik ook dat voorschrift op. En ik moet zeggen, dat het niet gek bedacht is door de Japanners. Er blijft veel minder olie op mijn handen achter dan als ik het wrijvend had gedaan. Je kan de Moisturizing Gold Beauty Oil ook in de ochtend gebruiken. Je brengt de olie aan na je gezichtsreiniging en laat het een paar minuutjes intrekken. Je kan ook een paar druppels van de rijke olie mengen met je dagcrème.

 

Doordat het een vettige olie is, blijft er een glansje achter die de volgende ochtend weg is. De olie is volledig in mijn huid getrokken en voelt erg zacht. Ik voel me de koningin door het gebruik van de bladgouddeeltjes.

 

Moisturizing Gold Beauty Oil van Makanai

 

Konjac Sponge van Makanai

 

Een spons die in eerste instantie alles behalve zacht is. Het hoofdingrediënt van deze spons is de wortelknol van de Konjac plant. Van deze knol wordt meel en gel gemaakt. Dat heet Konnyaku. Een natuurlijker product kan je dus eigenlijk niet hebben. In Azië wordt Konnyaku gebruikt als plantaardig alternatief voor gelatine en voor het maken van de Konjac Sponge. Volgens de Japanners het beste reinigingsmiddel en meest zachte exfoliant ooit.

 

Als je de gel en de meel met elkaar mengt ontstaat er een mengsel dat gekookt en gedroogd moet worden en dan is daar de Konjac Sponge! Deze Konjac Sponge is er om je gezicht te reinigen. Gek idee hè, als de spons zó hard is? Voor het eerste gebruik moet je de spons 5 tot 10 minuten in water leggen. De spons wordt 1,5 keer zo groot! Ik kijk met grote ogen naar dit speciale ritueel. Als hij gegroeid is, knijp ik de Konjac Sponge uit en masseer er zachtjes mijn huid mee. Ik volg het advies op om er kleine cirkeltjes mee te maken. Ik vind het een heerlijke beleving.

 

Let er wel op, dat je bij aanschaf van deze spons ook een speciaal doosje koopt waar je de Konjac Sponge na gebruik in kan opbergen en berg de spons luchtdicht op in je koelkast. Het gaat hier om een 100% natuurlijk product en door het gebruik zal de spons na ongeveer twee maanden gebruik aan vervanging toe zijn. Ideaal hiervoor is de Konjac Ritual Set / Starting Kit, met hierin een Konjac sponge + traditioneel Japans spons bewaar doosje. Omdat het een 100% natuurlijk product is, is het 100% biologisch afbreekbaar en mag de spons bij het compost. Geen vervuiling!

 

En deze Konjac Sponge is al een cadeautje op zich, hij is namelijk verpakt in een stuk Japans Washi papier en ziet er prachtig uit. De hoofdkleur van mijn ontvangen pakket is roze, dus ook deze Konjac Sponge is roze. Maar in de webshop van Sterre Rose Beauty is hij ook in andere kleuren te verkrijgen zoals Green Tea, Yuzu en Camellia. De Konjac Sponge (Sakura, de roze uitgave) kost €16, 99.

 

Konjac Sponge van Makanai

 

Cycle Repair Serum van Ruhaku

 

Ik krijg inmiddels al een ietwat verouderde huid nu ik 42 ben. Ik merk dat mijn huid droger wordt en dat rimpeltjes echt aanwezig zijn. En dat vind ik eerlijk gezegd helemaal niets! Niet dat ik eeuwig jong wil blijven, maar ik vind mijn huid er niet mooier op worden.
Deze certified organic (met ECOCERT label) Cycle Repair Serum bevordert de elasticiteit en stevigheid van de huid door de celvernieuwingscyclus te bevorderen. Klinkt als muziek in de oren, dus waarom niet proberen?

 

Het serum zit in een klein bruin glazen flesje met een pipet als dop. Deze pipet werkt soepel en  zorgt ervoor dat je voldoende olie krijgt in plaats van teveel in een keer. Ik smeer mijn gezicht er mee in, vlak voordat ik ga slapen. Dit kan volgende de gebruiksaanwijzing elke dag.

 

In de Cycle Repair Serum zit onder andere Arganolie, die bekend staat als anti-rimpelolie en extreem voedend. De ingrediënten lijst bestaat alleen maar uit natuurlijke producten en misschien is het iets psychisch, maar ik vind het echt geweldig dat ik zo’n natuurlijk product heb om te gebruiken. Ik vind dat mijn huid goed verzorgt moet worden en dat kan zeker met deze Cycle Repair Serum. Een flesje van 17ml kost €54,99.

 

Cycle Repair Serum van Ruhaku

 

Sterre Rose Beauty
Webshop Japanse huidverzorging producten

 

Sterre Rose Beauty heeft een overzichtelijke webshop en biedt veel informatie aan. Sterre is bereidt om je te helpen om tot een goede keuze te komen en biedt waar gewenst persoonlijk skincare advies aan. In de beauty webshop zijn niet veel producten te vinden, en dat vind ik fijn. Er is gekozen voor een aantal goede producten en niet voor teveel poespas eromheen. Je hoeft niet eerst een hele zoektocht door de verschillende producten voordat je eindelijk iets hebt gevonden wat je wilde.

 

De Japanse huidverzorging producten zien er allemaal prachtig uit! Zacht, classy en natuurlijk! Ze stralen rust uit. En dat is volgens mij precies wat Sterre Rose Beauty wilt benadrukken: zorgen voor jezelf is een rust moment. Want even pas op de plaats is niet alleen voor jou goed, maar je huid krijgt dan ook een goede oppepper met de producten van Sterre Rose Beauty. De merken Makanai en Ruhaku zijn exclusief verkrijgbaar bij Sterre Rose Beauty.

 

 

Webshop Japanse huidverzorging producten

 

Zou jij deze Japanse huidverzorging producten ook gaan gebruiken na deze review?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots