Kamalaya Koh Samui, wellness retreat in Thailand

Lieke beleefde een wellness retreat in Thailand bij Kamalaya Koh Samui

Lieke beleefde een wellness retreat in Thailand bij Kamalaya Koh Samui. Ze koos voor een Relax & Renew programma van 5 dagen in dit Thaise holistische paradijs.

Kamalaya Koh Samui, wellness retreat in Thailand

Het komt met bakken uit de hemel, zoals je alleen in tropische landen ziet. Ik kijk uit mijn raam naar de regen en op en neer waaiende palmbomen. Vandaag is mijn eerste dag in Thailand en ik zit in Fisherman’s village op Koh Samui. De regen vind ik niet erg. Het duurt maar even en het is nog steeds tropisch warm. Het voelt al meteen als vakantie.

In Fisherman’s village ontdek ik de leuke marktkraampjes waar je voor een habbekrats mooie souvenirs kan kopen. Alles doet me terugdenken aan toen ik jaren geleden samen met een vriendin backpackend door Azië ging, maar gelukkig heb ik nu een kamer met airco, schone lakens en een douche naast de wc in plaats van erboven.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest en op YouTube.

Hier ben ik voor gekomen, holistisch paradijs Kamalya…

De eerste twee dagen kom ik bij van mijn jetlag; ik hang wat op het strand, lees een boek en slenter ik door de straatjes. Daarna reis ik door naar de plek waarvoor ik hier ben gekomen: Kamalaya. Dit holistisch paradijsje bevindt zich op het zuiden van het eiland en hier volg ik een Relax & Renew programma van 5 dagen. Niet wetend wat te verwachten stap ik in de taxi die me naar Kamalaya brengt. Wanneer ik aankom heb ik al meteen het gevoel dat ik op een heerlijke plek ben beland. Ik word ontvangen in de lobby en de resort manager heet me welkom. Hij vertelt al vrij snel dat ze hier een ‘digital detox’ hanteren. Oftewel, je hebt 1 uur WiFi tijdens je hele verblijf. Dat wordt even wennen.

Vervolgens mag ik mijn kamer in en krijg ik mijn programma. Het programma bestaat uit een lichaamsanalyse, verschillende massages en ik mag meedoen aan workshops en yoga-, pilates- en meditatielessen. Dat klinkt al goed. Ik heb gekozen voor een programma van vijf dagen verspreid over zeven dagen en daar ben ik blij om, want het zijn behoorlijk wat activiteiten en ik wil ook graag op het strand liggen en van de zon genieten. Daarnaast is de hele reis behoorlijk aan de prijs en bespaar ik hierdoor kosten.

Tijdens mijn lichaamsanalyse moet ik op de weegschaal staan en wordt er middels elektroden gemeten (klinkt spannender dan het is) hoe goed je cellen werken. Hoeveel spiermassa en hoeveel vet heb je, hoeveel calorieën verbruik je in rust en beweging, wat is het percentage water in je lichaam etc. Bij mij is dit allemaal picobello in orde, dus dat is fijn. Daarna heb ik een wellness consult en bespreek ik met een voedingsdeskundige wat ik wil bereiken tijdens mijn week op Kamalaya. Ontspanning en emotional balance is mijn antwoord. Nou, dat moet goed komen.

Embracing change in my life…

Op de dagen die volgen krijg ik onder andere een lotus scrub wrap, hand- en voetmassage, een hoofdmassage en ontspanningsmassage. Ik wordt steeds relaxter en merk ook dat ik het fijn vind om niet met mijn telefoon bezig te zijn. De eerste dag zoek ik nog verwoed naar mijn telefoon wanneer ik even niks doe, maar daarna pak ik een boek, praat ik met anderen of ga ik schrijven. Dit valt me ook op in het restaurant. Mensen praten met elkaar, lezen of schrijven. Niemand zit met hun telefoon op schoot en ik besef me in wat voor aparte wereld we inmiddels leven dat we dit normaal vinden. In combinatie met de massages, yoga en meditatie voel ik dan ook een enorme rust in me opkomen.

Het gehele jaar door komen er op Kamalaya gasten die diverse behandelingen aanbieden; van een chakra healing en release therapy tot acupunctuur en cupping. Ook zijn er mentoren op het resort aanwezig waarbij je workshops kunt volgen als letting go, emotional intelligence en stress management. Tijdens de workshops komen zaken aan bod als hoe ga je om met moeilijke of traumatische gebeurtenissen in je leven, hoe implementeer je meditatie in je dagelijkse leven en wat is de achterliggende emotie achter pijn? Ik vond het allemaal erg interessant en het gaf mooie inzichten in hoe wij als mens emotionele zaken proberen op te lossen met de mind en waarom dit niet werkt.

De rest van de week genoot ik van alles om me heen en maakte ik contact met andere mensen die hier zaten. Veel waren er al voor de vierde of vijfde keer en ik begreep helemaal waarom. De lieve mensen, het enorm lekkere en gezonde eten en de mooie sessies maakte mijn bezoek aan Kamalaya een groot succes. Hier wil ik terugkomen.

Kamalaya Koh Samui

Reserveer je verblijf bij Kamalaya via Puur & Kuur

Lieke heeft vaker wellness retreats ervaren op reis en reserveert haar reizen meestal via Happy Soul Travel die ook samenwerkt met de Nederlandse reisorganisatie Puur & Kuur. Eerder bezocht zij Shanti Som in Spanje.

Kamalaya via Puur & Kuur
*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen