Schloss Mittersill Austria

Winter wellness sprookje bij kasteel Mittersill in Oostenrijk

Een winter wellness sprookje, dat beleef je bij kasteel Mittersill in Oostenrijk dat is omgeven door de Hohe Tauern en de Kitzbüheler Alpen en is gelegen boven het Salzachdal.

Winter wellness bij kasteel Mittersill in Oostenrijk

Waar je ook vandaan komt, van verre kan je kasteel Mittersill in Oostenrijk al zien. Het kasteel is omgeven door de Hohe Tauern en de Kitzbüheler Alpen en ligt hoog boven het Salzachdal.

Voor de wintersportliefhebbers die graag het skigebied van Kitzbühel willen ontdekken en van unieke overnachtingen houden, kasteel Mittersill in Oostenrijk is dan een aanrader. Vanaf Schloss Mittersill in Oostenrijk kan je met de eigen skishuttle van het hotel in een paar minuten skigebied Kitzbühel bereiken.

Men noemt dit skigebied ook wel ‘KitzSki’, dat geliefd is om zijn brede pistes, fantastische circuits en snowparks. Uniek is dat dit ook de plek is voor de langste skironde ter wereld, die gaat van Mittersill tot Going. Het is een skironde van 188 kilometer en 45 kilometer aan skiroutes. De KitzSkiWelt-Tour voert je langs beroemde locaties van de Wilder Kaiser en de Kitzbüheler Alpen.

Het skigebied van Wildkogel Arena Neukirchen en Bramberg is ook vlakbij. Ben je op zoek naar leuke leuke ideeën voor de omgeving, je kan al deze winter activiteiten in Wildkogel Arena beleven. Het hoogtepunt voor outdoor fun- en sneeuwliefhebbers is de 14 kilometer lange rodelbaan, wat de langste verlichte rodelbaan ter wereld is. Rondom kasteel Mittersill in Oostenrijk kan je dit allemaal zien en doen in de winter:

  1. Hoogveenloipe, een langlauftraject met uitzicht;
  2. Skigebied Kitzbühel, met eigen skishuttle van het hotel te bereiken;
  3. Met sneeuwschoenen wandelen door de diepe sneeuw, rond kasteel Mittersill;
  4. Op 15 minuten rijafstand rodelen, op langste verlichte rodelbaan ter wereld.

Ontspannen in de kasteel spa

Wie voldoende frisse winterlucht heeft ingeademd, kan bij thuiskomst in kasteel Mittersill in Oostenrijk zich in de watten laten leggen in de kasteel spa. De spa van het kasteel biedt allerlei ontspanningsruimtes en een grote Finse sauna met uitzicht op de natuur. Trek je badjas aan en nestel je warm binnen de oude kasteelmuren om je onder te dompelen en over te geven aan winterse rust. Bij de spa-experts kan jij aangeven wat je nodig hebt en zal je vervolgens behandeld worden met de heerlijke en hoogwaardige producten van Sothys Paris.

Genieten van de Gault&Millau kasteelkeuken

Daarna is het tijd om je om te kleden want in de ‘Stuben’ van het kasteelrestaurant branden de kaarsen op de mooi gedekte tafels en zijn de openhaarden aangestoken. Verblijf je hier langer dan kan je elke keer ergens anders genieten van de culinaire gerechten die het Gault&Millau kasteelkeuken team bereiden. De gewelfde kelder is een bijzondere plek, maar de haardkamer, de gotische kamer, de vorstenkamer en de voormalige schrijfkamer zijn ook een bezoek voor een diner waard. De zorgvuldig geselecteerde regionale, verse en seizoensgebonden producten worden gepresenteerd als een lust voor het oog.

Nagenieten in de kasteelkamer of kasteelsuite

Het enige wat je daarna nog hoeft te doen is de eeuwenoude trappen op naar je kasteelkamer of kasteelsuite. Wil je badderen naast een originele oude kasteelmuur? Kies dan voor de Gina Lollobrigida Suite, de Henry Ford Suite heeft een kamerhoogte van meer dan drie meter. Wat ons betreft is de Coco Chanel Suite de place to be van Wellness Spots liefhebbers, deze kasteelsuite heeft een privé buitensauna in de verdedigingstoren! Als dat geen winter wellness sprookje is!

♥ Bekijk hier de website van het hotel.
♥ Zo ziet Schloss Mittersill er in de herfst uit.
♥ Vlieg naar Salzburg met Transavia of naar Innsbruck.
♥ Ontdek meer tips voor een wellness vakantie in Oostenrijk.
♥ Huur een auto vanaf Salzburg Airport, zo’n 131 kilometer van het hotel.
♥ Huur een auto vanaf Innsbruck Airport, zo’n 124 kilometer van het hotel.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en op YouTube.

Kasteel Mittersill in Oostenrijk

Kasteel Mittersill Oostenrijk

Zou jij ook wel eens willen overnachten in kasteel Mittersill in Oostenrijk?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen