Obermain Therme in Bad Staffelstein, Franken - Beieren

Ontspannen in deelstaat Beieren kan bij deze kuuroorden

Wil jij genieten van een ontspannen wellness vakantie naar de deelstaat Beieren en relaxen in een van de kuuroorden in Beieren in Duitsland? Wij hebben een tweetal locaties zelf bezocht en geven je graag een paar tips voor andere kuuroorden.

Kuuroorden in Beieren in Duitsland

Er is genoeg keuze als je kuuroorden in Duitsland wilt bezoeken. Er zijn namelijk meer dan 350 kuuroorden in Duitsland. Wil je meer weten over wat een kuuroord is en wat thermale baden zijn dan kan je dat hier lezen.

Wij krijgen ook vaak de vraag; “wat betekent Bad in Duitsland“. Er zijn veel plaatsen in Duitsland die de naam “Bad” voor de plaatsnaam hebben staan. Zodra je dat ziet staan weet je gelijk dat het een kuuroord is. Wel zijn er veel verschillen en mogelijkheden qua kuuroorden en wordt niet overal het zelfde aangeboden. Dus lees even goed ons artikel over kuuroorden en bekijk de mogelijkheden per plaats wat ze aanbieden aan wellness faciliteiten. Als een kuuroord aan de onderstaande 3 voorwaarden voldoet dan mag de plaats de naam “Bad” dragen.

  1. de “Bad” plaats moet schone lucht bevatten;
  2. natuurlijk bronwater bevatten dat ter plekke gewonnen wordt;
  3. het kuuroord moet in een groene en natuurlijke omgeving liggen.

Wij hebben hieronder twee kuuroorden in Beieren uitgelicht die wij zelf bezocht hebben. Dat zijn de Obermain Therme in Bad Staffelstein en de Franken Therme in Bad Königshofen. Uiteraard zijn er nog veel meer kuuroorden in Beieren in Duitsland. Een aantal waar je zeker ook eens aan zou kunnen denken zijn:

  1. Kuuroord Bad Berneck
  2. Kuuroord Bad Füssing
  3. Kuuroord Bad Windsheim
  4. Kuuroord Bad Birnbach
  5. Kuuroord Bad Kissingen, UNESCO Kuuroord, een van de ‘Great spa towns of Europe’

♥ Alle informatie over Obermain Therme in Bad Staffelstein.
♥ Bekijk de informatie over Franken Therme in Bad Königshofen.
♥ Ontdek hier al onze ontspannen wellness vakantie tips in Duitsland

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest en op YouTube.

Kuuroorden in Beieren Duitsland

Obermain Therme in Bad Staffelstein

De highlight van de Obermain Therme in Bad Staffelstein is het feit dat hier uit een natuurlijke bron het meest warme water stroomt dat het hoogste zoutpercentage heeft in heel Beieren. Het natuurlijke bronwater komt met 52°C uit de grond en dan wordt het water afgekoeld naar een fijne 36°C. Het zoutpercentage is maar liefst 12%!

De concentratie van oplosbare mineralen in het thermale bronwater is bijna honderd keer groter dan de minimumwaarde die nodig is om gecertificeerd te worden als geneeskrachtig water.

♥ Bekijk hier alle bezienswaardigheden in Bad Staffelstein.
♥ Alle informatie over Obermain Therme in Bad Staffelstein.

Kuuroorden Beieren Duitsland

Franken Therme in Bad Königshofen im Grabfeld

Het hoogtepunt van de Franken Therme in Bad Königshofen is de Heilwassersee. De Heilwassersee werd geopend in 2005 en was het eerste natuurlijke geneeskrachtige watermeer van Duitsland. De Heilwassersee is 720 m² groot en wordt gevoed met 1.000 m³ geneeskrachtig water uit de Regius-bron dat wordt verwarmd tot 28°-30° graden. Bij de meeste natuurlijke warmwaterbronnen is het zo dat het water afgekoeld moet worden voor gebruik. Bij Franken Therme komt het thermale water juist met 0°C uit de grond en moet het water dus opgewarmd worden. Het opwarmen van het thermale water gebeurt op een duurzame eco vriendelijke manier.

De natuurlijke Heilwassersee is geopend van half april tot half oktober. De chloorvrije Heilwassersee is alleen in deze periode geopend omdat het water op een natuurlijke manier door planten schoon en bacterievrij wordt gehouden. Planten kunnen in de wintermaanden niet aan fotosynthese doen (lichtenergie omzetten in chemische energie).

De Heilwassersee met natuurlijk geneeskrachtig water wordt beschouwd als het warmste en gezondste meer van Duitsland en wordt volledig biologisch behandeld. In het meer zijn diverse onderwater jets en bubbel zitplaatsen en bubbelbanken. Heb jij last van astma of bronchites? Dan is baden in de Heilwassersee erg goed voor je.

♥ Bekijk alle informatie over Franken Therme in Bad Königshofen.

Franken Therme, de Heilwassersee

Heb jij al eens een van deze kuuroorden in Beieren in Duitsland bezocht?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliate linken vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de accommodatie dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons