Overnachten, Spa & Sauna

Kuurstad Meran: ontspanning en rust

15 juni 2016
Kuurstad Merano

Een mild klimaat en mediterrane vegetatie maken de stad Meran in Zuid-Tirol een kuurstad. Natuurlijke zonneterrassen en een prachtige natuur zijn weldadig voor lichaam en geest. Ben je op zoek naar ontspanning en rust, dan is de omgeving van Meran in Zuid-Tirol een aanrader.

 

Tijd voor ontspanning in kuurstad Meran

 

Jaarlijks vindt er in Meran/Merano een festival plaats in het kader van ontspanning. De opzet van dit festival, ‘Merano Vitae’, is evenwicht vergroten tussen lichaam en geest. Dit wordt bereikt door workshops, proeverijen, wandelingen en seminars. Ook gezond eten is een centraal thema. Bezoekers van het evenement worden verwend met versgebakken brood, Zuid-Tiroler honing, huisgemaakte jam en andere traditionele streekproducten. Opwekkende kruidenthee maakt dat je je vitaler en gezonder voelt. Een gezond ontbijt is een goed begin van de dag en zorgt voor vitaliteit en energie. Kruiden die we vergeten zijn, worden aangeboden op de te bezoeken (on)kruidenmarkt in Schenna. In de kloostertuin in Lana, Gananthus, kun je informatie krijgen over kruiden en volksgeneeskunst. De best bewaarde geheimen op dit gebied maken je echt wijzer. Met de informatie over geneeskundige krachten van kruiden kun je de werking uitproberen. Liefhebbers van Kneipp wordt aangeraden deel te nemen aan de Kneipp-wandeling. Tijdens deze wandeling krijg je tips over zelfmassage waar je direct mee aan de slag kunt.

 

Kuurstad Meran: ontspanning en rust
.

 

Daarnaast zijn er tal van belevingsplaatsen in het gebied rondom Meran die een bezoek waard zijn en nieuwe energie geven. Neem bijvoorbeeld kloostertuin Galanthus, natuurbad Gargazon, Therme Meran, Partschinser waterval en Kränzelhof, een labyrinttuin. De evenementen tijdens Merano Vitae hebben allemaal hetzelfde doel: tijd voor ontspanning. Tijdens een nachtelijke wandeling naar de waterval ontdek je wat de kracht is van water. Ook een wandeling langs de Marlinger waalweg geeft veel informatie over water en gezondheid.

 

Wellness en spa bij Thermal Meran

 

Bij Therme Meran worden behandelingen gegeven met mineraalwater. Het kuuroord is midden in de stad gevestigd in een stijlvolle kubus van glas en staal. Vijfentwintig zwembaden (binnen en buiten), diverse sauna’s, een thermenpark, spa en vitaal, een medische spa, een fitnesscentrum en een bistro maken van Therme Meran een beleveniswereld. Bij alle behandelingen wordt gebruikgemaakt van Zuid-Tiroolse natuurlijke producten. Bij Therme Meran ben je even weg uit het dagelijkse leven. Tijdens het ontspannen in de ligweide, kun je genieten van de vergezichten en de groene oase in de omgeving. Eeuwenoude bomen, met elk hun eigen verhaal, en de mooiste bergtoppen maken dat je even helemaal kunt wegdromen. Na een dag Therme Meran voel je je krachtig en vol energie.

 

Kuurstad Meran: ontspanning en rust
.

Innerlijke balans

 

Labyrinttuin Kränzelhof is een bijzondere attractie voor mensen die naar Zuid-Tirol gaan om tot rust te komen. In de tuin staan kunst en keuken centraal. Kunstenaars exposeren hier met wisselende tentoonstellingen en er zijn zeven verschillende tuinen te bezoeken, waaronder een aantal labyrinten. Volgens de eigenaar moet de tuin gezien worden als een kunstwerk in voortdurende transformatie, groei en evolutie. Liefhebbers van meditatie kunnen hier op gezette tijden terecht voor een sessie. Ook de wijnliefhebber kan zich in de Kränzelhof vermaken want er worden diverse wijnen uit eigen wijnmakerij geschonken.

 

.Labyrinttuin Kränzelhof - Merano
.

 

Zou jij op wellnessvakantie willen naar kuurstad Meran?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots