Ontspannen bij Ladies Spa Janna, Aqaba

Ontspannen bij Ladies Spa Janna, Aqaba

De tijd nemen voor jezelf en je eigen lichaam verwennen met dat wat je nodig hebt. Dat kan prima thuis maar natuurlijk ook op reis. Het leuke daarvan is dat je je onder dompelt in de lokale cultuur van wellness mogelijkheden. Onlangs reisde ik naar het Jordaanse Aqaba en daar ontdekte ik een toffe Wellness…

Wellness in hammam

Ben je net aangekomen in Aqaba ga dan als eerste naar de hammam bij Jenna. Kies voor een uitgebreide behandeling en laat je goed scrubben zodat  zodat je huid daarna mooi kan kleuren in de zon. Mocht je je afvragen waarom er een Marokkaanse hammam in Aqaba zit? De vrouw die de behandelingen geeft is Marokkaanse.

Ik moet zeggen dat ik wel eens vaker in een hammam ben geweest maar dat de uitgebreide behandeling hier echt subliem is. Geen plekje op het lichaam wordt overgeslagen en je wordt werkelijk van top tot teen gescrubt. In de hammam ruimte zit een kleine stoomcabine waar je de zeep goed kan laten intrekken voordat je op de verwarmde plaat mag plaats nemen. Met schaaltjes water word je tussendoor schoongespoeld. Het is echt een goede en zeer relaxte start van je vakantie.

Locatie: Sadeeh Street – Ayla Park, naast de Burger King.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest en op YouTube.

Ladies Spa Janna, Aqaba – Jordanië

Ladies Spa, Janna is niet zomaar een wellness centrum. Het is een complex bestaande uit een café, Marokkaanse hammam, manicure, pedicure, schoonheidssalon, gym en kinderspeelplaats speciaal en alleen voor vrouwen. Reizen is je overgeven aan de lokale cultuur en manier van leven en dat ervaar je direct als westerse vrouw zodra je binnenstapt bij Jenna.

Zodra de vrouwen binnenkomen gaan de hoofddoeken en eventuele niqaabs af. De ene vrouw gaat lekker met haar vriendinnen sporten en de ander laat haar nagels of haren doen op de eerste etage. Aan de straatkant is het café gevestigd en door de geblindeerde ramen kunnen de vrouwen hier overdag zonder bedeking bijkletsen met elkaar. In de avond worden de hoofddoeken opgelaten want vanwege het licht dat naar binnen schijnt kan men dan wel van buiten naar binnen kijken. Wil je even een moment voor jezelf dan kan je een Engels of Arabisch boek pakken en gaan lezen. Heb je kids? Achter het café bevind zich een grote indoor speelruimte. Al met al, één groot complex speciaal voor vrouwen waar je uren kan vertoeven.

Wat te doen in Aqaba?

Bij het horen van de naam Jordanië denken vele reizigers als eerste aan de oude stad Petra, de Wadi Rum woestijn en de Dode Zee, de highlights van Jordanië. Aqaba wordt nog regelmatig overgeslagen bij een reis naar Jordanië terwijl het de perfecte bestemming is om je reis te starten of te eindigen. Ben je een strand, zon- en duikliefhebber dan valt er genoeg te doen. Op Travelaroundwithme.com heb ik een top 10 geschreven over dingen je moet doen als je in Aqaba bent bestaande uit:

  1. Genieten op het strand, van de zon en in het zwembad
  2. Bezoek de Souqa
  3. Ga snorkelen en/of duiken
  4. Bezoek de moskee
  5. Ga dineren bij Rakwet Kanaan
  6. IJs eten bij Bakdash
  7. Cocktails drinken op rooftop terras van Double Tree by Hilton
  8. Relaxen bij Jenna
  9. Dineren op het strand bij Aqaba House
  10. Watersporten in Aqaba
Beach Club - Aqaba

Reizen naar Aqaba

Aqaba is dé badplaats van Jordanië en in combinatie met een rondreis door Jordanië is het de perfecte bestemming om je reis te starten en/of af te sluiten met een strandvakantie. Aqaba is de enige plaats aan de kust van Jordanië. Tip; vlieg je met Royal Jordanian Airlines en start je je reisroute vanaf Amman? Dan moet je een visa kopen á JOD 40. Vlieg je direct door naar Aqaba en gebruik je Amman alleen als hub dan krijg je een gratis visa bij aankomst. Dat scheelt toch weer zo’n €50,- die je goed aan een wellness behandeling kan besteden.

Ben jij wel eens naar de hammam geweest?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen