Spa & Sauna

Winter wellness bij Les Grands Bains du Monêtier les Bains, Serre Chevalier

22 maart 2022
Thermale baden Frankrijk

In het hoogst gelegen dorp in Serre Chevalier vind je de Les Grands Bains in Monêtier les Bains spa. Hier kan je een paar uur ontspannen in het thermale water net zoals de Romeinen ooit deden in de 4e eeuw na Christus. In dit artikel zie je foto’s in de avond uit 2016 met sneeuw en foto’s van ons laatste bezoek in 2022 overdag zonder sneeuw.

 

Les Grands Bains du Monêtier les Bains thermale baden

 

In het zuidelijke deel van de Franse Alpen ligt de wintersport streek ‘Serre Chevalier’. De bekendste dorpen zijn Briançon, Chantemerle, Villeneuve la Salle en Monêtier les Bains. Monêtier les Bains grenst aan het Parc National des Ecrins en is met 1500 meter het hoogst gelegen dorp.

 

Monetiers les Bains is beroemd vanwege de natuurlijke bron die hier ontspringt. De thermale bron werd in de 4e eeuw na Christus door de Romeinen ontdekt. In die tijd stond het dorp bekend onder de naam ‘Stabatio’ dat genezing betekent. De twee warmwaterbronnen hebben een bron temperatuur van 44°C als het rechtstreeks uit de aarde naar boven wordt gepompt. Vervolgens wordt het bronwater gekoeld naar aangename temperaturen. Ieder bad heeft andere temperaturen, op de foto onderaan dit artikel kan je de diverse temperaturen zien.

 

Warme baden die je huid doen tintelen na een dag in de kou op de piste. Warme relax stenen waarop je kan uitrusten na alle inspanningen. Stomende sauna’s en een hamamm om je spieren te ontspannen, een bubbelbad op het dak met uitzicht op de bergen. Sneeuwvlokken die op je frisse gezicht dwarrelen terwijl je bubbelt in een van de buitenbaden of zonnestralen op je gezicht die je doen glimlachen.

 

Uiteraard kan je ook afspraken maken voor diverse spa behandelingen zodat je echt even een me-time moment kan ervaren. In het restaurant ‘Terrasse des Grands Bains’ kan je nagenieten met een drankje en een panoramisch uitzicht op de gletsjers van Ecrins. Wij kunnen het iedereen aanraden om na een dag op de piste even de tijd te nemen voor jezelf en te ontspannen. Baden met uitzicht op de besneeuwde bergen is de wellness beleving in een wintersportgebied.

 

♥ Ontdek hier al onze tips voor een wellness vakantie in Frankrijk.

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest en op YouTube.

 

Les Grands Bains Monetier

 

Les Grands Bains du Monêtier les Bains thermale baden

 

Les Grands Bains du Monêtier

Thermale baden Les Grands Bains & Romeinse Trilogy

 

De thermen Les Grands Bains zijn in 1999 volledig gerenoveerd en er werd zelfs een nieuw thermisch bad geopend. Het aqua thermaal centrum heeft zowel binnen- als buiten zwembaden met een oppervlakte van 300 vierkante meter. In totaal beslaat de gehele thermen van Les Grands Bains in Monêtier les Bains 4500 m2.

 

In de grote baden zijn onderwater massagejets, stromend water, bubbelend water en jetstream stralen actief. Daarnaast zijn er waterval stralen om je spieren te ontspannen beschikbaar en kan je badderen op de bubbelbedden.

 

De zogenoemde “Romeinse Trilogy” kan je ervaren in het ‘frigidarium’, de koud water grot, in het ‘tepidarium’, de warm water grot en in het ‘caldarium’, de heet water grot. Ook zijn er diverse mineraalbaden en kan je tot rust komen door te floaten met je oren onder water in de ‘Grotte Musicale‘.

 

Les Grands Bains du Monêtier thermale baden spa

Volwassenen relaxen in “Romano-Irish” ruimte op 1e etage

 

De eerste etage, dat te bereiken is via een trap bij de thermale baden, is een ruimte die alleen toegankelijk is voor volwassenen. In de “Romano-Irish” ruimte kan je de Romaanse warmwaterbaden of de hete en droge Ierse baden ervaren. De droge Ierse baden zijn de sauna’s van diverse temperaturen. De baden zijn in de 19e eeuw ontworpen door de Ierse arts Dr. Richard Barter, 1802-1870.

 

Op het buitenterras aan de voorkant staat een bubbelbad met uitzicht op de bergen en in de zomermaanden staan hier ligbedden om te ontspannen. Aan de andere kant van het buitenterras, dat je binnendoor kan bereiken, staat een blokhut sauna en er is een buitendouche om ander af te koelen.

 

Les Grands Bains du Monêtier les Bains thermale baden

Temperaturen thermale baden

 

De twee warmwaterbronnen hebben een bron temperatuur van 44°C als het rechtstreeks uit de aarde naar boven wordt gepompt. Vervolgens wordt het bronwater gekoeld naar aangename temperaturen.

 

Ieder bad heeft andere temperaturen, op de foto hieronder kan je de diverse temperaturen zien per spa faciliteit. Hou er rekening mee dat dit indicatie temperaturen zijn en die soms kunnen verschillen.

 

Temperaturen Thermal Baths Les Monetiers Les Bains

 

Thermal Spa Frankrijk

 

Heb jij de Les Grands Bains du Monêtier les Bains thermale baden wel eens bezocht?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots