Loews Minneapolis Hotel + Embury Spa

Embury Spa in Loews Minneapolis Hotel – De kracht van cupping!

Wil jij alle bezienswaardigheden in Minneapolis & St. Paul Minnesota zien en daarna relaxen? Kies dan voor het Loews Minneapolis Hotel en ervaar wat cupping is in de Embury Spa.

Loews Minneapolis Hotel + Embury Spa

Cupping zou zeer effectief bij het ontgiften. De methode is gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunst. Het is een van de behandelingen die de Embury Spa aanbiedt. Deze spa zit in het Loews Hotel in downtown Minneapolis. Harmke nam de proef op de som.

De stad Minneapolis ligt in Minnesota. Popster Prince werd er geboren. Ik logeer downtown in Loews Minneapolis Hotel en laat dat nu nét tegenover nachtclub First Avenue zijn waar Prince ooit zijn carrière begon en vele fragmenten uit de film Purple Rain werden opgenomen. Het upscale hotel en de nachtclub liggen op de kruising van First Avenue en 7th Street. Het Loews Hotel is een stylish hotel en de inpandige Embury Spa zeer de moeite van een bezoekje waard.

De muren van de Embury Spa zijn bedekt met zwartgeblakerd hout, volgens een techniek die lang geleden werd bedacht door een architect uit Europa. Behalve massagekamers is er ook een beautyspa. Bij de entree van de spa zijn vele huidverzorgingsproducten uitgestald, onder meer van dermalogica. Embury Spa mag zich expert noemen op dit gebied. Er zijn getrainde specialisten nodig om dit merk te mogen voeren. De stijl van de spa is ‘Urban Marokkaans’.

Voor een spa treatment daal ik van mijn mooie suite met de lift af naar de Embury Spa beneden. Het is geen grote spa, maar wel erg mooi en intiem. In de gezellige zithoek word ik ontvangen met een heerlijke thee van het merk Tea Forté. Dan komt Beth me ophalen. Zij is de masseuse die me een cupping-behandeling gaat geven. Dat is nieuw voor mij. Cupping zou zeer efficiënt zijn als methode om te ontgiften. In overleg stellen we ontgiften én ontspannen vandaag als doel.

Beth gebruikt siliconencups die ze over de huid strijkt en daarmee geeft ze afvalstoffen een zetje in de goede richting. Ik voel ze bijna letterlijk wegvloeien. Cupping is afkomstig uit de traditionele Chinese geneeskunde. Tussen het ‘cuppen’ door geeft Beth een massage, heel goed en stevig. Ze schrikt een beetje van de spanning in mijn rug en nek. Ze denkt dat het door het vele reizen komt. Nadat ik me heb omgedraaid van mijn buik op mijn rug krijg ik een warme nekrol, altijd fijn.

Beth vertelt dat ze zelf juist weinig heeft gereisd. Haar vader was namelijk piloot en voor hem was vakantie dan ook vooral thuisblijven. Hoe dan ook, masseren doet Beth fantastisch! Vooraf mag ik kiezen uit verschillende geuren. Ze laat me ruiken aan zes massage-kaarsjes, die olie afgeven in geuren als wilde roos, lavendel, citroen-hibiscus en sinaasappel-citroengras. Ik kies voor kokos-mint. Nieuwe geuren zijn berken en kersenbloesem-papaja. De kaarsen zijn van het merk Pino.

Of het nu aan de massage ligt, aan de cupping, of aan allebei, ik voel me rozig en ontspannen na afloop van de behandeling en ook licht en vrolijk in mijn hoofd. Ben er echt een beetje blijer van geworden, zo lijkt het. In de zithoek mag ik nog even nasoezen met weer die lekkere thee. Beth waarschuwde me vooraf dat cupping soms niet fijn is, bijvoorbeeld op de benen, maar ik moet zeggen dat de tintelende sensatie niet hinderlijk was. Integendeel, het was een prettig gevoel!

*Reserveer nu een overnachting in het Loews Hotel in Minneapolis!

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest en op YouTube.

Loews Minneapolis Hotel + Embury Spa

Wat is cupping en wat doet het voor je?

 1. Door de zuignapjes, in dit geval van siliconen, ontstaat een vacuüm op de huid. De huid komt hierdoor wat omhoog en dat zou goed zijn voor de doorbloeding.
 2. Cupping is er in allerlei varianten. In mij geval ging het om een cupping-massage waarbij de cupjes zorgvuldig over de huid werden geschoven.
 3. Door het schuiven van de cupjes over de huid worden afvalstoffen makkelijk meegenomen en sneller afgevoerd.
 4. Doordat de huid omhoogkomt, vacuüm gezogen wordt als het ware, komen knopen naar de oppervlakte, waardoor ze makkelijker oplossen.
Wat is cupping

Natural Spa Therapy scented candles van Pino

De Embiry spa maakt bij deze behandeling gebruik van de warme olie afkomstig van de geurkaarsen van Pino. Dit zijn de voordelen van deze kaarsen:

 • De natuurlijke geurkaarsen hebben een activerende en kalmerende werking.
 • De geurkaarsen brengen lichaam, geest en ziel terug in balans.
 • De geuren zijn afkomstig van zuivere plantenextracten en essentiële oliën.
 • De huidverzorgende was en olie hebben een kalmerende werking.
 • De warme olie maakt de huid zijdezacht.
Natural Spa Therapy scented candles van Pino

Bezienswaardigheden Minneapolis & St. Paul Minnesota

Minneapolis is niet los te zien van St. Paul, de hoofdstad van Minnesota. De Twin Cities grenzen aan elkaar en worden doorsneden door de rivier Mississippi. Minneapolis is het zakencentrum met veel hoogbouw en St. Paul heeft fraaie Victoriaanse huizen. Bloomington is de plek waar de airport en de Mall of America zijn. Een goed netwerk van metro- en buslijnen verbindt de drie plaatsen en dat maakt het eenvoudig om alle bezienswaardigheden in Minneapolis en St. Paul in Minnesota te zien.

 1. Guthrie Theatre – Dit opvallende theater is ontworpen door de Franse architect Jean Nouvel. Het is een landmark aan de Mississippi. Minneapolis is een stad van kunst en theater.
 1. Mill City Museum – Minneapolis was lange tijd de stad van meelproductie. Het was ooit de grootste meelproducent ter wereld. Dit museum leert je alles over die molenaarshistorie.
 1. Stone Arch Bridge – Deze voormalige spoorbrug over de Mississippi is alleen toegankelijk voor wandelaars en fietsers. Vanaf de brug heb je mooi zicht op waterval is St. Anthony Falls.
Minneapolis Stone Arch Bridge
 1. Skyways – Minneapolis en St. Pauls hebben een stelsel van loopbruggen die gebouwen verbindt, zorgt dat je in de winterse kou of regen en zomerse hitte altijd binnendoor kunt lopen.
 1. Minnesota Museum of America Art – In downtown St. Paul vind je het MMAA, kortweg M. Het museum herbergt meer dan 5000 kunstwerken van Amerikaanse bodem. De toegang is gratis.
 1. Mall of America – Bij deze enorme mall annex pretpark kun je fijn shoppen, maar stap ook in de attractie FlyOver America, waarbij je de illusie hebt dat je over Amerika’s natuurparken vliegt!
 1. Cosmos – Dit is het restaurant van het Loews Hotel. Chef Timothy Fisher doet aan wildpluk! Natuurlijk staat er ook walleye (witvis) en wilde rijst op het menu, kenmerkend voor Minnesota.
 1. Midtown Global Market – Markt en foodhall tegelijk. Proef hier bijvoorbeeld nieuwe appels, ontwikkeld door de universiteit van Minnesota, zoals het blozende appeltje First Kiss.
 2. Keg and Case – Deze mooie nieuwe foodhall in St. Paul zit in de voormalige Schmidt-brouwerij. Proef macarons bij Rose Street Pattiserie of bestel een heerlijk broodje bij Revival Smoked Meats.
 3. Worker B Wellness – De spa bestaat al langer, maar gloednieuw is het filiaal in de voormalige Schmidt-brouwerij. Je kunt er zelfs terecht voor apitherapie, dat ik verder alleen uit Slovenië ken.
Bezienswaardigheden Minneapolis & St. Paul Minnesota

Bezienswaardigheden Minneapolis & St. Paul Minnesota

Tips in Duluth Minnesota

Land of 10.000 Lakes is de bijnaam van de staat Minnesota, al zijn het er in werkelijkheid zelfs nog meer! Over het ontstaan van de meren gaat een legende. Het verhaal wil dat een reus met zijn voetstappen de meren creëerde. Deze Paul Bunyan wordt afgebeeld in een houthakkersblouse en met een bijl. De stad Duluth ligt op zo’n tweeënhalf uur rijden ten noorden van Minneapolis-St. Paul en ligt aan de oever van Lake Superior. Ook ontspringt de Mississippi-rivier in Minnesota.

 1. Fitger’s – ‘Shop, eat, sleep, relax’ is het motto van dit enorme fabriekscomplex dat ooit een bierbrouwerij was. Een brouwerij is er nog steeds, maar ook een mall, bars en restaurants.
 1. Fitger’s Inn – Dit hotel maakt ook deel uit van de genoemde voormalige bierbrouwerij. Het historische gebouw heeft comfortabele, klassieke kamers en Aveda- producten in de badkamer.
 1. Aerial Lift Bridge – Een blikvanger is deze brug die het kanaal bij Lake Superior overspant. Het is de snelste liftbrug ter wereld. Hij dateert uit 1905 en was bestemd voor paard en wagen.
 1. Day Tripper of Duluth – Voor sportieve actie ben je bij Jake Boyce van Day Tripper of Duluth aan het goede adres. Ga met hem mee mountainbiketocht in de bossen en heuvels rond Duluth.
 2. Split Rock Lighthouse – Rijd je vanaf Duluth verder noordwaarts over de North Shore Scenic Drive, dan kom je langs de oude vuurtoren Split Rock Lighthouse, die is omgedoopt tot museum.
Tips in Duluth Minnesota

Duluth Minnesota

Zou jij ook wel eens naar het Loews Minneapolis Hotel willen? 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons