Overnachten, Spa & Sauna

Logeren bij de boer met hottub in Drenthe, Boerderij ’t Noordland

18 juni 2020
Logeren bij de boer in Drenthe met hottub

Wil jij logeren bij de boer in Drenthe met hottub? Dan is Boerderij ’t Noordland de plek om op vakantie te gaan in eigen land. Jenny koos met haar gezin voor een wellness weekend op een boerderij in Nederland en wij vroegen haar hoe dat was.

 

Logeren bij de boer in Drenthe met hottub

 

Boerderij ’t Noordland ligt in Wittelte in Drenthe, vlak bij het Dwingelderveld. Deze omgeving is zeer geschikt voor buitenactiviteiten als wandelen, fietsen en paardrijden. Op het terrein van de boer is een hottub, een trampoline, een kleine speeltuin en er zijn pony’s, geiten en schapen. De vakantie huisjes zijn van alle gemakken voorzien en je kunt contactloos inchecken.

 

Ben je op zoek naar logeren bij de boer met paarden? Dan is het goed om te weten dat er geen paarden zijn bij Boerderij ’t Noordland maar alleen een C en D Pony. Op verzoek kan er voor de kleine gasten van Boerderij ’t Noordland iets georganiseerd worden met de pony’s zoals meehelpen met het verzorgen van de pony’s of een rondje maken in de rijbak. Je kan niet als ervaren ruiter gaan paardrijden. Voor paardrijden en buitenritten in de omgeving van Boerderij ’t Noordland verwijzen de eigenaren naar Stal De Brinkhof in Dwingeloo.

 

Hoe hebben jullie het logeren bij de boer in Drenthe ervaren?

 

Ik was niet specifiek op zoek naar een accommodatie op de boerderij, maar het is me heel goed bevallen. Zowel de gastvrijheid van Boerderij ’t Noordland als de ruimte voor kindjes en de mogelijkheid om samen beestjes te voeren spraken mij aan. Mijn dochter van 1,5 heeft de tijd van haar leven gehad!

 

Logeren bij de boer in Drenthe zonder hottub zou ik ook heel fijn verblijf hebben gehad, het kunnen reserveren van een plek in de houten hottub was de kerst op de taart.

 

Wat vind je ervan dat je de hottub moet reserveren?

 

De houten hottub van Boederij ’t Noordland wordt opgestookt met hout. Het water in de houtgestookte hottub wordt ververst na iedere gast die er gebruik van heeft gemaakt. Het duurt ongeveer vier uur om het water op te warmen.

 

Als je bedenkt hoe arbeidsintensief dit is vind ik het niet meer dan logisch dat je moet reserveren. Ik heb dit niet als vervelend ervaren. Sterker nog: door te reserveren ben je verzekerd van een plek en heb je iets om naar uit te kijken.

 

Logeren bij de boer in Drenthe met hottub

 

Ga jij vaker naar een vakantiehuis met wellness faciliteiten?

 

Dit was de eerste keer dat ik een vakantiehuis met wellness faciliteiten in Nederland heb geboekt. Eerder heb ik overnacht in hotels met wellness faciliteiten, onder andere in Slovenië, IJsland, Jordanië en Indonesië. In een hotel heb je meestal meer faciliteiten dan in een vakantiehuisje bij de boer, maar het kleinschalige karakter van een boerderij en dan ook nog eens met een houten hottub sprak me heel erg aan.

 

Hoe zocht jij naar een vakantiehuisje met wellness faciliteiten?

 

Ik stuitte tijdens mijn online zoektocht toevallig op Boerderij ’t Noordland. Ik weet niet eens precies hoe ik op deze accommodatie kwam. De vakantieplek zag er leuk uit, er was voldoende te zien en te doen in de omgeving en het was kindvriendelijk. Dus ik dacht gelijk, reserveren maar! Daarbij hebben wij vaker bij de boer geslapen en inmiddels heb ik daar ook een uitgebreid artikel over geschreven, slapen bij de boer met kinderen.

 

Wij kozen niet specifiek voor een locatie met een houtgestookte hottub. Het had wat ons betreft ook een vakantiehuis met Jacuzzi in de tuin of een whirlpool in de tuin kunnen zijn. Ik heb ons vakantiehuisje vrij spontaan geboekt. Ik had geen echte verwachtingen, na maandenlang thuis zitten vanwege alle maatregelen en geannuleerde reizen wilde ik vooral even lekker weg zijn.

 

*Lees hier alles over het verschil tussen een hottub, Jacuzzi en een whirlpool.

 

Logeren bij de Boer in Drenthe

 

Heb je nog tips voor mensen die dit ook willen beleven?

 

Er zijn veel plekken waar je kunt logeren bij de boer in Drenthe en eigenlijk in heel Nederland. Het beste plekje is moeilijk te vinden. Is de boerderij nog vrij wanneer jij wil gaan? Wacht dan niet te lang met boeken.

 

Extra tips voor wellness vakantie in Nederland

 

Hou jij van wellness en wil je meer weten over alles wat er mogelijk is qua een wellness vakantie in Nederland. Laat je inspireren met al onze wellness vakantie ideeën in Nederland via de tips hieronder.

 

 

Vakantiehuis met sauna en hottub buiten op de Veluwe, Gelderland

 

Zou jij ook wel eens willen logeren bij de boer in Drenthe met hottub?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots