Ma in Hot Springs Jordanië

Wellness reis Jordanië naar Ma’in Hot Springs

Geniet van een wellness reis naar Ma in Hot Springs Jordanië! Een wellness reis naar Jordanië? Ja, geniet van Day Spa’s, laat je verrassen door de watervallen in de woestijn, ga floaten in de Dode Zee en adem frisse lucht in de bergen van Jordanië.

Hete bronnen en watervalmassage 

Denk je aan Jordanië dan verwacht je vast veel woestijn en droogte. Een groot gedeelte van Jordanië bestaat inderdaad uit woestijn. Maar Jordanië heeft ook bergen, kloven, rivieren, groene berghellingen, de Dode Zee en de Rode Zee. Als het flink regent in de winter, stroomt er veel water van de bergen. Dat water verzameld zich in kolkende rivieren. Zo ontstaan de watervallen in de woestijn!

Jordanië heeft nog veel meer verrassingen in petto. De Dode Zee is misschien wel de grootste natuurlijke spa ter wereld. Hotels aan de Dode Zee en accommodaties aan de Rode Zee bieden vele spa- en wellness mogelijkheden aan. In de grote steden vind je Day-spa’s, zoals bijvoorbeeld Ladies Spa Janna in Aqaba. In de woestijn kun je terug naar de basis en een Bedoeïenenmassages ondergaan.

Er zijn zelfs ondergrondse heetwaterbronnen in Jordanië. De Romeinen hadden deze bronnen al snel ontdekt en maakt er volop gebruik van. Je hoeft niet tijdens de winter naar Jordanië te reizen voor een wellness reis. Er zijn watervallen die het hele jaar door te bewonderen én te gebruiken zijn!

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest en op YouTube.

Woestijn retraites in Wadi Rum Jordanië

Hammamat Ma in Hot Springs Jordanië

De warmwaterbronnen van Ma’in, vlakbij de Dode Zee, zijn een populaire plaats onder de bevolking. Er is een openbaar bad waar nog restanten te vinden zijn van de Romeinse heetwaterbronnen. Deze baden, die zo warm zijn als een sauna, kun je nog steeds gebruiken. Het water is er op sommige plaatsen echt gloeiend heet.

In de buurt zijn er diverse baden die in temperatuur verschillen tussen de 30 en 63 graden Celcius. Het water wordt als geneeskrachtig bestempeld omdat het natrium, calcium, chloride, radon, waterstofsulfide en koolstofdioxide bevat. De bronnen liggen ongeveer 264 meter beneden het zeewaterpeil.

Er zijn 109 warme en koude bronnen in de buurt. Het water wordt verwarmd door ondergrondse lava kloven. De verschillende watervallen die zijn ontstaan door de regen in de winter voeden de baden. Uiteindelijk komt het water terecht in de Zarqa rivier. Ma’in is een oase in de woestijn met palmbomen, bloeiende struiken en groene bomen. Een fantastische plaats om een tijdje door te brengen.

Ma in Hot Springs Jordanië

Ma’in warmwaterbron en watervallen 

Wat is er nu heerlijker dan een douche onder een waterval? Een waterval die krachtig genoeg is om je stijve spieren heerlijk te masseren. Het schone natuurlijke water over je lichaam laten klateren. Heerlijk! Helemaal schoon en verfrist uit een natuurlijk Jordanees badritueel stappen. Hammamat Ma’in is één van mijn favoriete plaatsen wat natuurlijke wellness betreft.

Medisch toerisme Jordanië

Hammamat Ma’in wordt ook gebruikt bij verlichting van chronische ziekten en aandoeningen. Mensen die last hebben van bijvoorbeeld huid- en vaatziekten, bot-, gewricht-, rug- en spierpijn reizen hiernaar toe. De behandeling met heet water is ook nuttig in gevallen van chronische reuma, spier-spasmen, rugpijn, bloedvaten, spataderen en huidaandoeningen.

Maar het kan zelfs helend werken voor algemene lichaam activering van nerveuze en psychische uitputting, endocriene uitscheiding en chronische sinusitis. De stoombehandeling helpt bij het genezen van chronische ademhalingsziekten. Vooral voor rokers is dit interessant.

Resort Ma in Hot Springs Jordanië

Wil je de tijd nemen om je te laten onderdompelen in de Jordaanse wellness sfeer? Wil je relaxen tijdens spa-behandelingen en uitrusten op het balkon van je kamer midden in de woestijn? Dan adviseer ik om een paar nachten in het Ma in Hot Springs Jordanië te verblijven.

De hotel medewerkers van het Ma’in Hot Spring resort staan voor je klaar. Het zal je aan niets ontbreken en je wordt er luxueus verzorgd in het 5-sterren hotel. Tijdens de heerlijke maaltijden heb je zicht op de watervallen. Het spa-centrum is op loopafstand van het hotel maar je kunt je er ook naartoe laten vervoeren.

De behandelaars in het Ma’in Hot Springs Resort zijn getrainde Six Senses Spa therapeuten. Het aanbod qua wellness behandeling bestaat uit een combinatie van lokale, Aziatische en Six Senses signature behandelingen. De Spa van het wellnessresort heeft een apart zwembad dat gevoed wordt door een waterval. Zo bijzonder! Het is echt een unieke plaats voor wellness liefhebbers waar je even helemaal tot rust kunt komen.

Ma in Hot Springs Jordanië

Jordan Desert Journeys

Wil je zelf een rondreis maken en een paar dagen in de woestijn vertoeven? Wil je wellness tips ontvangen die specifiek op jou van toepassing zijn? Gastredacteur Brenda die dit artikel heeft geschreven woont in Jordanië. Zij kan speciaal voor jou een wellness reis belevenis op maat maken. Op haar website ‘Jordan Desert Journey’s‘ vind je alle informatie voor een wellness reis Jordanië op maat.

Zou jij ook wel eens naar de Ma’in Hot Springs Jordanië willen?

*Foto’s zijn uit eigen collectie, van Tamar Malinoff en van Ma’in Hot Springs Hotel.}
**In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons