Beauty, Lifestyle

Maak je eigen zeep of wasmiddel met Savon de Marseille

2 mei 2020
Maak je eigen zeep met Savon de Marseille

Maak je eigen zeep met Savon de Marseille! Wil je weten hoe jij zelf zeep kan maken, voor bijvoorbeeld je eigen wasmiddel? Lees dan snel verder, wij vertellen er alles over,

Maak je eigen zeep met Savon de Marseille

 

Hou jij van een pure geur, van olijven of juist van lavendel? Zou je willen dat je kledingstukken ruiken naar je lievelingsgeur? Ben jij fan van de pure ‘Savon de Marseille’ zepen? Maak dan nu je eigen zeep met Savon de Marseille en gebruik het als wasmiddel zodat alles ruikt zoals jij het, het liefste hebt.

 

De pure ‘Savon de Marseille’ zepen zijn van goede kwaliteit en 100% natuurlijk. Sinds de Middeleeuwen worden in de havenstad Marseille grote blokken zachte zeep gemaakt. De eerste zepen werden gemaakt van olijfolie uit de plaatselijke olijfgaarden en met zout zeewater. De kwaliteit van de zepen werd gelijk opgemerkt in Europa.

 

Sinds 1688 krijgen alleen de zepen die ontwikkeld zijn volgens de eeuwenoude methode de stempel; Savon de Marseille. Ook vandaag de dag worden de zepen nog steeds vervaardigd in Marseille en bestaan ze allemaal voor minimaal 72% uit olie.

 

 

Maak je eigen zeep met Savon de Marseille

Savon de Marseille wasmiddel maken

Hoeveel zeep wil je zelf maken met Savon de Marseille? Stel je wilt 3 liter zelf gemaakt wasmiddel maken met de zepen van Savon de Marseille. Dan heb je dit nodig:

 

  1. 3 liter water
  2. 30 gram soda
  3. Puur, olijf of lavendel ‘Savon de Marseille’ blok van 50 gram

 

Rasp het blokSavon de Marseille’ zeep totdat het helemaal op is. Breng iets meer dan drie liter water aan de kook. Voeg de geraspte zeep en de soda toe aan het water en blijf roeren tot dat het opgelost is. Wacht tot het mengsel is afgekoeld en giet het over in een afsluitbare emmer of in flessen en laat het een nacht intrekken. De volgende dag zal je zien dat het wasmiddel dikker is geworden en klaar is voor gebruik.

 

Schud de fles of roer de emmer even goed door voordat je het gebruikt als wasmiddel. Bij groene pure ‘Savon de Marseille’ blijft het mengsel vaak waterig, wees gerust het werkt net zo goed.

 

Echte Savon de Marseille online bestellen

 

Savon de Marseille kan je ook online bestellen!

 

  1. Bestel de ‘Marseillezeep‘ bij Dille & Kamille voor €4,95 per 300 gram.

 

Zou jij ook wel eens je eigen zeep met Savon de Marseille willen maken?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots