Maak je eigen zeep met Savon de Marseille

Maak je eigen zeep of wasmiddel met Savon de Marseille

Maak je eigen zeep met Savon de Marseille! Wil je weten hoe jij zelf zeep kan maken, voor bijvoorbeeld je eigen wasmiddel? Lees dan snel verder, wij vertellen er alles over,

Maak je eigen zeep met Savon de Marseille

Hou jij van een pure geur, van olijven of juist van lavendel? Zou je willen dat je kledingstukken ruiken naar je lievelingsgeur? Ben jij fan van de pure ‘Savon de Marseille’ zepen? Maak dan nu je eigen zeep met Savon de Marseille en gebruik het als wasmiddel zodat alles ruikt zoals jij het, het liefste hebt.

De pure ‘Savon de Marseille’ zepen zijn van goede kwaliteit en 100% natuurlijk. Sinds de Middeleeuwen worden in de havenstad Marseille grote blokken zachte zeep gemaakt. De eerste zepen werden gemaakt van olijfolie uit de plaatselijke olijfgaarden en met zout zeewater. De kwaliteit van de zepen werd gelijk opgemerkt in Europa.

Sinds 1688 krijgen alleen de zepen die ontwikkeld zijn volgens de eeuwenoude methode de stempel; Savon de Marseille. Ook vandaag de dag worden de zepen nog steeds vervaardigd in Marseille en bestaan ze allemaal voor minimaal 72% uit olie.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en op YouTube.

Maak je eigen zeep met Savon de Marseille

Savon de Marseille wasmiddel maken

Hoeveel zeep wil je zelf maken met Savon de Marseille? Stel je wilt 3 liter zelf gemaakt wasmiddel maken met de zepen van Savon de Marseille. Dan heb je dit nodig:

  1. 3 liter water;
  2. 30 gram soda;
  3. Puur, olijf of lavendel ‘Savon de Marseille’ blok van 50 gram.

Rasp het blokSavon de Marseille’ zeep totdat het helemaal op is. Breng iets meer dan drie liter water aan de kook. Voeg de geraspte zeep en de soda toe aan het water en blijf roeren tot dat het opgelost is. Wacht tot het mengsel is afgekoeld en giet het over in een afsluitbare emmer of in flessen en laat het een nacht intrekken. De volgende dag zal je zien dat het wasmiddel dikker is geworden en klaar is voor gebruik.

Schud de fles of roer de emmer even goed door voordat je het gebruikt als wasmiddel. Bij groene pure ‘Savon de Marseille’ blijft het mengsel vaak waterig, wees gerust het werkt net zo goed.

Echte Savon de Marseille online bestellen

Savon de Marseille kan je ook online bestellen!

  1. Bestel de ‘Marseillezeep‘ bij Dille & Kamille.

Zou jij ook wel eens je eigen zeep met Savon de Marseille willen maken?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen