Lifestyle

Leren masseren? Bekijk deze massage opleidingen

15 juli 2023
Massage opleidingen Nederland

Heb jij er ooit wel eens aan gedacht om een van de massage opleidingen en/of massage cursus van een dag te volgen? Wij kwamen in contact met Esoterra. Zij bieden sinds 1998 korte massage cursussen aan. Sinds 2010 bieden zij een geaccrediteerde opleiding tot massagetherapeut aan en inmiddels kan je ook officieel een massage opleiding tot body & mind coach, lichaamsgericht therapeut, voetreflexologie en fasciatherapeut volgen.

 

Massage opleidingen, leer masseren!

 

Er zijn veel verschillende massage opleidingen in Nederland mogelijk waar je kan leren masseren. Het is maar net wat jouw doel en missie is en wat je wilt leren. Om een idee te geven van de verschillende lengtes van massage cursussen:

 

 1. Massage cursus 1 dag;
 2. Massage cursus weekend;
 3. Meerdaagse massage cursussen.

 

Belangrijk is dat je voor jezelf eerst beslist hoeveel tijd je in een van de massage opleidingen wilt steken en wat voor soort massage cursus je wilt volgen. Er zijn opleidingen tot masseur voor allerlei niveaus. Van starters tot gevorderden en van algemene massage cursussen tot cursussen met een focus op body & mind en energetisch. Je kan je bijvoorbeeld focussen op:

 

 • Massage;
 • Body & Mind;
 • Stoelmassage;
 • Handmassage;
 • Hoofdmassage;
 • Voetreflexologie;
 • Holistische Massage;
 • Deep Tissue Massage;
 • Zwangerschapsmassage.

 

Eerlijk is eerlijk, wij hebben zelf geen massage opleiding gevolgd. Het is dan ook belangrijk om goed voor jezelf uit te zoeken wat bij je past. Ben je benieuwd naar massage opleidingen en ervaringen van anderen bij Esoterra dan kan je hier alle reviews zien.

 

Je bent vast niet de enige die met bepaalde vragen zit, zoals: ontvang je een massage certificaat of diploma? En wat is het verschil qua massage cursussen en opleidingen? Denk je erover om een massage opleiding bij Esoterra te volgen dan kan je hier de antwoorden vinden op alle veelgestelde vragen.

 

♥ Bekijk hier het complete lesaanbod van Esoterra.

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest en op YouTube.

 

De voordelen van een thuismassage, genieten met massage aan huis

 

Heb jij interesse om een van de massage cursussen in  Nederland te volgen?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots