Lifestyle

Maak je eigen Wellness Spots met een tuinkamer of terrasoverkapping

9 februari 2021
Meer leefruimte met terrasoverkapping of een tuinkamer 

Thuis je eigen Wellness Spots creëren? Laat je inspireren met onze tips voor meer leefruimte met een terrasoverkapping of tuinkamer. Wie weet ook nog wel met een sauna of jacuzzi/bubbelbad erin. Het enige wat je nodig hebt is de ruimte en het budget om je droom van nóg meer thuis ontspannen te laten uitkomen.

 

Meer leefruimte met terrasoverkapping of een tuinkamer 

 

We kunnen er niet meer omheen, sinds de crisis waarin wij beland zijn, zijn wij allemaal vaker thuis dan ooit. En dat betekent dat thuis een fijne plek moet zijn met genoeg leefruimte en waar je kan ontspannen. Wij noemen het de Wellness Lifestyle die je in je hele leven kan doorvoeren, van wonen, tot je dagelijkse bezigheden tot aan bewuste ontspanningsmomenten en wellness vakanties.

 

Er zijn diverse manieren om meer ruimte te ontwerpen in huis. In dit artikel gaan wij specifiek in op meer leefruimte creëren met een terras overkapping of een tuinkamer. En om het helemaal af te maken is het natuurlijk helemaal fantastisch als er ook nog budget over is om rekening te houden met het plaatsen van een sauna, jacuzzi of bubbelbad onder je terrasoverkapping of in je tuinkamer.

 

Zoals jullie weten zitten er grote verschillen tussen een hottub en een jacuzzi en zitten er ook verschillen tussen een infraroodsauna en een sauna. In de wereld van wonen en tuininspiratie wordt het iets makkelijker, daar worden veel synoniemen gebruikt waarbij eigenlijk hetzelfde wordt bedoeld. Of je nou een veranda, terras overkapping, een overkapping of een tuinoverkapping in je tuin wilt, het komt praktisch gezien allemaal op hetzelfde neer. Er is alleen een groot verschil tussen een tuinkamer en een serre.

 

Denk nou niet gelijk, ‘ohhh dit is zo leuk, maar mijn tuin is veel te klein’. Natuurlijk heb je meer mogelijkheden bij een vrijstaande woning maar ook in kleine of middelgrote tuinen is er met slimme oplossingen soms meer mogelijk dan je denkt. Dus sta open voor de mogelijkheden en ontdek wat er allemaal kan met deze wellness tuin inspiratie.

 

*Ook leuk, bekijk deze twee buitenkijkers van ons! In de tuin van Annette staat een terrasoverkapping met sauna en Marriette heeft in haar binnentuin een hottub staan en in de tuin een vrijstaande tuinkamer met houtkachel.

 

Meer leefruimte met terrasoverkapping of een tuinkamer 

 

Waar kies je voor, een veranda of een tuinkamer?

 

Vanuit de bovenstaande woorden kiezen wij voor het gemak in dit artikel voor de ‘Veranda’. Heb jij een mooie veranda gezien en wil jij in elk seizoen van het jaar kunnen genieten? Kies er dan voor om je idee van een veranda naar tuinkamer om te toveren. Kies bijvoorbeeld voor glazen zijwanden en voorwanden. Zodra die staan heb jij van je veranda een tuinkamer gemaakt en heb je het eigenlijk allebei.

 

Als je eenmaal weet dat je een tuinkamer wilt dan ben je al een heel eind. Het volgende besluit wat je moet nemen of wat misschien al voor je is bepaald omdat dat nou eenmaal de beschikbare ruimte is gaat over de bouw ervan. Wil je een vrijstaande tuinkamer of wil je de tuinkamer bevestigen aan je huis of aan een zijmuur. Wil jij je tuinkamer laten aansluiten aan je huis dan moet het een degelijke en stevige muur zijn.

 

Daarna hoef je alleen nog maar te kiezen met welk materiaal je de tuinkamer van je dromen dicht gaat maken. Je kan de zijwanden bijvoorbeeld dicht maken met aluminium delen of je maakt in de zijwanden kozijnen met ramen die je kan laten kiepen of draaien. Wat ons betreft kies je voor zijwanden van je tuinkamer met glazen schuifwanden, dan kan je bij lekker weer de deuren open schuiven en het geeft je een onbelemmerd uitzicht. En denk ook aan het dak van je tuinkamer, zorg ervoor dat je die ook kan openschuiven, zodat je in de zomer lekker in de zon kan zitten, tenminste als je daarvan houdt. Anders moet je zeker even kijken naar de beste tips voor meer schaduw op je terras.

Tuin inspiratie - Woon ideeën

 

Wat is het verschil tussen een tuinkamer en een Serre?

 

Een tuinkamer en een serre zijn twee compleet verschillende dingen. Dus het is goed om je research te doen want mensen verwarren dit wel eens met elkaar.

 

Een serre is eigenlijk een uitbreiding van je woonkamer waardoor je een extra geïsoleerde ruimte creëert. Een tuinkamer is een afgesloten en aparte ruimte. Je tuinkamer kan je bijvoorbeeld verwarmen met een mooie heater of houtkachel.

 

Wat is het verschil tussen een tuinkamer en een Serre

 

Accessoires in je tuinkamer of bij je terrasoverkapping

 

Ben je er eenmaal over uit wat je wilt, gefeliciteerd! Dan is het nu tijd om te kijken wat voor accessoires je wilt toevoegen aan je terrasoverkapping of tuinkamer. Om een echte Wellness Spots thuis te creëren is een lichtplan bijvoorbeeld heel belangrijk.

 

Ga jij mooie lampen ophangen of kies je voor licht spots? En hoe ga je de ruimte verwarmen? Op zich is dit wel iets waar je van tevoren over na moet denken zodat je bij de bouw van je tuinkamer of terrasoverkapping daar direct rekening mee kan houden. Een heater die de ruimte verwarmt kan natuurlijk altijd, maar wil je graag een houtkachel in je tuinkamer dan moet die van tevoren worden aangelegd in verband met de luchtafvoer.

 

  1. LED-spots: diverse kleuren beschikbaar.
  2. Heaters: warmtebronnen voor een fijne temperatuur.
  3. Zonwering voor onder het dak, handmatig of elektrisch. Of kies voor ‘Screens’, zonwering die aan de zijkant en/of voorkant van je veranda hangt.

 

Terrasoverkapping of tuinkamer

Waarom naar de mogelijkheden bij Verasol kijken

 

Wij zijn nieuwsgierig! Wil jij ook meer leefruimte met terrasoverkapping of een tuinkamer realiseren? Denk voor het ontwerp en de inrichting van je extra leefruimte eens aan het Nederlandse bedrijf Verasol dat aluminium veranda’s, terrasoverkappingen en tuinkamers produceert en verkoopt. Alles wordt in Nederland ontwikkeld en verkocht via de eigen winkels en dealers in Nederland en Duitsland. Kijk jij wel eens naar de TV programma’s van VT Wonen en Eigen Huis & Tuin voor wooninspiratie? Dan heb je Verasol vast wel eens voorbij zien komen. Ook leuk voor als je nog geen idee hebt wat je precies wilt, laat je inspireren op de website door alle tips, zoals:

 

  1. Drie interieurtrends voor 2021.
  2. Welke planten zijn geschikt voor een veranda of tuinkamer.
  3. Handig voor als je voor glas hebt gekozen, hoe houd je het koel in de zomer.
  4. Wanneer heb je wel en vooral wanneer heb je geen bouwvergunning nodig voor je droomverbouwing.

 

Ben je zelf super handig? Dan kan je de producten van Verasol ook zelf monteren. Heb je geen zin in al dat gedoe of heb je twee linkerhanden dan kan je ook gebruik maken van de Verasol montageservice. Dan komen er een paar vaklieden over de vloer om je nieuwe Wellness Spot eerst in te meten en daarna te bouwen.

 

Weet je nog niet precies wat je wilt en ben je benieuwd of er zaken zijn waar je niet aan hebt gedacht? Maak dan eerst een vrijblijvende afspraak om je verbouwplannen door te nemen. Deze specialisten kunnen bij je thuis komen of online een afspraak inplannen en je adviseren en wellicht ook inspireren over zaken en mogelijkheden waar je nog niet aan hebt gedacht. Zodra de winkels weer open zijn kan je ook naar één van de 78 showrooms in Nederland.

 

*Ook leuk, bekijk deze online folder of download alle inspiratie gratis op de website. 

 

 

Wij zijn benieuwd! Wil jij ook meer leefruimte met een
terrasoverkapping of tuinkamer in huis creëren? 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots