Meest duurzame hotel in de Caribbean

Meest duurzame en CO2 neutrale hotel in de Caribbean, Bucuti & Tara Beach Resort Aruba

Met een schoon geweten op vakantie? Reis naar het CO2 neutrale en meest duurzame hotel in de Caribbean, het Bucuti & Tara Beach Resort op Aruba.

Meest duurzame hotel in de Caribbean

Iedereen weet, waar je ook maar een certificering voor wilt, dat dat jaren kan duren. Vanaf de opening van het Bucuti & Tara Beach Resort op Aruba in 1987 is duurzaamheid de leidende factor bij  de bedrijfsvoering. In de jaren ’90 startte Ewald Biemans, die met recht een pionier op het gebied van duurzaamheid genoemd mag worden, met het proces van duurzaamheidscertificering nadat hij bij de eerste COP-conferentie (The United Nations Conference on Environment and Development (UNCED), ook bekend als de ‘Earth Summit’), in Rio de Janeiro in 1992 had bijgewoond.

Hij begreep toen maar al te goed dat er actie moest worden ondernomen en hij was in de mogelijkheid om toen al zich hiervoor in te zetten. Onder andere koolstofneutraal zijn vereist investeringen in technologieën voor hernieuwbare energie. Er zijn ontzettend veel duurzaamheid mogelijkheden, maar het is ook belangrijk te weten dat het kostbaar is om te investeren en dat niet overal haalbaar is. Hoe graag men ook duurzaamheid wilt nastreven. Ewald Biemans was wel in die gelegenheid en hij heeft tot nu toe het maximaal haalbare mogelijk gemaakt. Daarom is het ook goed om te realiseren dat veel andere hotels pas onlangs met het proces begonnen zijn en het enige tijd zal duren voordat er meer hotels volgen.

Belangrijk om nog even te vermelden is dat het Bucuti & Tara Beach Resort op Aruba het enige gecertificeerde ‘Carbon Neutral Resort in the Caribbean’ is. Er zijn dus wel andere Carbon Neutral Hotels (Koolstofneutraal resorts) maar die zijn daar niet voor gecertificeerd. Het dak van het Bucuti & Tara Beach Resort op Aruba ligt bijvoorbeeld vol met zonnepanelen waarbij het maximale bedrag dat wettelijk is toegestaan is besteed. Het is het grootste zonnepaneelsysteem in de particuliere sector van het eiland. Leuk detail! Verbrand energie en wek tegelijktijdig energie op in de fitnessruimte van het hotel. De energie die jij opwekt door te sporten wordt rechtstreeks naar het elektriciteitsnet van het resort geleid. Dubbel winst, jij verbrand calorieën en je genereert kilowatts!

Het begon allemaal door eerst een Green Globe-gecertificeerd hotel te worden. Daarna volgde ISO 14.001, LEED gold en Travellife certificering. Al deze duurzame certificeringen hebben door de jaren heen geholpen om de proces- en managementprocedures te ontwikkelen om uiteindelijk gecertificeerd CO2-neutraal te worden. Het vereist namelijk dat elke persoon en elke afdeling in de organisatie volledig is opgeleid en zich 100% inzet.

Ewald Biemans zegt hierover; “We hebben het gevoel dat de wereld duurzamer zou zijn als iedereen actie had ondernomen toen we dat deden, maar dat is nu verleden tijd en we doen ons uiterste best om andere hotels over de hele wereld te helpen opleiden en kennis te delen om duurzaam te ondernemen. Helaas is en blijft het zo dat sommige ondernemers pas handelen als ze daartoe gedwongen worden”.

♥ Bekijk hier ook deze CO2 neutrale hotels in de wereld.
♥ Ontdek hier Henriëtte haar persoonlijke duurzaam reizen tips.
♥ Bekijk de prijzen van
TUI.nl, reserveer je hotelkamer via Booking of bekijk beschikbaarheid bij Vakantiediscounter.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en op YouTube.

Meest duurzame hotel in de Caribbean

Het eerste volledig CO2-neutrale hotel in de Caribbean

In 2018 werd het Bucuti & Tara Beach Resort op Aruba het eerste volledig CO2-neutrale hotel in de Caribbean en sindsdien is het elk jaar opnieuw gecertificeerd. Op dit moment is het Bucuti & Tara Beach Resort nog steeds het enige hotel in de Caribbean dat dit heeft gepresteerd. Onze eerste gedachte was hoe dit toch mogelijk is. Maar als je dan bedenkt wat er allemaal voor nodig is om überhaupt gecertificeerd te worden dan snap je de lange weg die afgelegd moet worden.

In 2020 ontving het Bucuti & Tara Beach Resort op Aruba de prestigieuze titel voor ’s werelds eerste hotel dat de Global 2020 United Nations Climate Action Award for Climate Neutral Now. Deze bijzondere titel werd persoonlijk aan Ewald Biemans uitgereikt op de COP26 in Glasgow waar hij eregast en presentator was. Deze conferentie in Glasgow was ook hét moment dat Ewald Biemans werd uitgeroepen tot de enige hotelier die de Glasgow Declaration for Climate Action in Tourism mocht ondertekenen. In 2022 was Biemans op de WTTC 2022 Global Summit in Manilla als initiatiefnemer en ondertekenaar van de nieuwe WTTC.

In oktober 2021 debuteerden Bucuti & Tara met ’s werelds eerste Carbon Offset Concierge. Deze service helpt gasten bij het compenseren van hun vliegreizen, luchthaventransfers, uitstoot van eilandexcursies door middel van hoogwaardige, gecertificeerde compensatieprogramma’s. Een verblijf bij Bucuti & Tara is al CO2 neutraal, nu wordt het verblijf een volledige CO2- neutrale vakantie van deur tot deur.

Wij kennen Ewald sinds 2018 en hij blijft zich wereldwijd inzetten voor het klimaat en duurzaamheid. Zijn persoonlijke doel met Bucuti & Tara Beach Resort op Aruba is nu om het eerste resort in het Caribisch gebied te worden dat CO2 negatief is! Wat ook echt iets zegt over dit duurzame hotel op Aruba is het feit dat de bezettingsgraad het hele jaar door 98,5% is. Dat kunnen niet veel hotels zeggen!

Er heeft 5 jaar tussen gezet dat wij het Bucuti & Tara Beach Resort op Aruba hebben bezocht. Het is mooi om te zien welke veranderingen worden doorgevoerd. En het enthousiasme van Ewald en zijn complete team is overweldigend. Natuurlijk gaan de meeste mensen voor een ontspannen wellness vakantie naar Aruba en zullen die reizigers zich niet ronduit laten bijpraten over het klimaatneutrale hotel. Maar voor wie duurzaamheid belangrijk vind, is het een geruststellende gedachte dat je hier met een schoon geweten van een welverdiende vakantie kan genieten.

Romantische vakantie Aruba

Is dit hotel het meest duurzame hotel in de Caribbean?

Op de vraag of je kan zeggen dat het Bucuti & Tara Beach Resort op Aruba het meest duurzame hotel in de Caribbean is het antwoord Ja. Susan Logan Director Sales & Marketing zegt hierover; “Green Globe noemde ons in 2016 het meest duurzame hotel ter wereld. Sindsdien hebben we twee aanvullende platinaklasse-certificeringen gehad, een voor 100% naleving en een andere voor 99% naleving, wat helemaal bovenaan de schaal staat. We zijn niet op de hoogte van enig ander hotel dat 100% heeft voldaan aan hun certificering. Wij zijn het enige gecertificeerde klimaatneutrale hotel in het Caribisch gebied.

Veel hotels in het Caribisch gebied doen geweldig werk op het gebied van duurzaamheid en steeds meer hotels beginnen aan de reis naar duurzaamheid. Hoewel we trots zijn op onze onderscheidingen en certificeringen, ging het er nooit om ‘de beste’ te zijn, maar om onze rol te begrijpen bij het behouden van het eiland voor toekomstige generaties en niets weg te nemen met het toerisme. We zijn misschien wel het meest duurzame hotel in het Caribisch gebied, maar er zijn veel manieren om te meten en die claim maken we liever niet, dat laten we over aan experts.

Wat ‘Bucuti & Tara bijzonder maakt, is dat we hebben bewezen dat elk resort een luxeproduct kan exploiteren en CO2-neutraal kan zijn. We zijn geen off-the-grid resort, we werken zoals elk resort dat kan en bieden een bepaald niveau van luxe. In de hotellerie bestaat de gedachte dat je geen luxe/duurzaam hotel kunt runnen en we hebben laten zien dat je beide kunt. Dit is de reden waarom de Verenigde Naties ons de ‘carbon neutral now’-prijs hebben toegekend, omdat ons model door de hele industrie kan worden overgenomen en een enorme impact kan hebben als ze ons voorbeeld gebruiken”.

Wellness hotels met Spa Aruba

Zou jij bewust kiezen voor een verblijf in het CO2 neutrale
en meest duurzame hotel in de Caribbean?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons