Lifestyle

Kies je eigen pad, verbind met de natuur ga mindful wandelen in Baarle Nassau

9 mei 2020
Kies je eigen pad bij Centrum Frits

Ervaar de verbinding met de natuur! Kies je eigen pad bij Centrum Frits en ervaar de kracht van de natuur tijdens mindful wandelen in Baarle Nassau op Landgoed Cruyshof. De natuur werkt helend voor lichaam en geest..

 

Kies je eigen pad bij Centrum Frits

 


Bewegen in de natuur geeft kracht en creativiteit en brengt ook rust in de geest. Door mindful te wandelen kan je je beter ontspannen en concentreren. Het grote voordeel is dat je daardoor ook tot innerlijk rust komt en beter kan slapen. Paul probeert regelmatig stil te staan en te luisteren naar de vogels en de natuur te voelen. Hoe rustiger het is, des te beter het voor hem voelt.

 


Als Paul met anderen gaat wandelen bepalen ze samen de route, de afstand en de wensen en verwachtingen. Zo nemen ze gezamenlijk de verantwoordelijkheid en regie. Samen worden zo de mooiste routes ontdekt en dat is avontuurlijk en spannend tegelijk.

 

De natuur werkt helend voor lichaam en geest. Dat heeft Paul zelf ervaren en hij merkt dat ook bij anderen. Minimaal vier dagen per week wandelt of fietst hij, bij voorkeur in de natuur. Elke zaterdag wandelt hij als vrijwilliger met gasten van Centrum FRITS in Baarle Nassau. ‘Dit is mijn geluksmoment van de week als mensen na een wandeling zeggen; wat een heerlijk gevoel is dit’, zegt Paul van der Velden. Mensen twijfelen wel eens om mee te gaan met een wandeling omdat ze bang zijn dat ze het niet volhouden. ‘Dat is jouw eigen keuze en eigen verantwoordelijkheid’ is het standpunt van Paul. De slogan van FRITS is niet voor niks ‘je eigen weg’!

 

Mindful wandelen in Baarle Nassau

 

Mindful wandelen in Baarle Nassau

 

Wil je zelf een keer mee wandelen met Paul in de Brabantse bossen? Hij is bereikbaar via e-mail: paul@nfhfoundation.com of via https://www.linkedin.com/in/pthwvandervelden. De wandelingen kosten niets, Paul krijgt er zelf energie van en brengt deze energie graag over op anderen. ‘Ik zet mij graag in om er voor elkaar te zijn, dat is wat de samenleving nodig heeft’, aldus Paul.

 

*Ontdek meer over mindful wandelen in de natuur en wellness wandelen. 

 

Mindful wandelen in Baarle Nassau

 

Wat is Centrum Frits

 

Centrum Fritskies je eigen weg! Een adempauze in een andere omgeving kan mensen rust en ruimte bieden. Bij FRITS logeren en verblijven mensen met een ontwrichtende ervaring. Zij mogen tot rust komen en aan hun herstel werken om zo gesterkt weer terug de maatschappij in te stappen.

 

Benieuwd waar de naam Frits vandaan komt? Centrum Frits is gelegen op het landgoed Cruyshof in Baarle-Nassau. Vroeger was dit landgoed eigendom van de Franciscanen paters. Die hadden twee ezels overgenomen van de vorige eigenaar. De meest eigenwijze ezel bracht de paters steevast naar de kroeg in plaats van de kerk. Deze heette FRITS. Vandaar deze naam. Naast de gebouwen is er ook 15 hectare aan natuur waar de gasten hun rust kunnen vinden. Voor welke problemen kan Centrum Frits een oplossing bieden:

 

  1. Burn out
  2. Relatieproblemen
  3. Verlies- en rouwverwerking
  4. Psychische problemen
  5. Financiële problemen
  6. Werk gerelateerde problemen

 

*Voor meer informatie, bezoek Centrum Frits online.

Mindful wandelen in Baarle Nassau

 

Nature For Health, verbinding tussen Natuur en de Mens

 

Paul van der Velden is ook verbonden aan Nature For Health (NFH). NFH staat voor Nature For Health en versterkt de verbinding tussen Natuur en de Mens. De mensen achter deze stichting zijn ervan overtuigd dat de natuur onze kwaliteit van leven sterk verbetert. En wij niet alleen…

 

Wetenschappelijke onderzoeken, verrassende praktijksituaties en persoonlijke ervaringen bewijzen de helende kracht van de natuur. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat wekelijks twee uur doorbrengen in de natuur al significante gezondheidsvoordelen oplevert. Hoe oneindig zijn dan de mogelijkheden?

 

En toch wordt het ‘natuurlijk medicijn’ nog weinig benut. Het is de missie van NFH om hier verandering in te brengen. Om te bepalen hoe groene, natuurgerichte interventies daadwerkelijk de gezondheid kunnen verbeteren en zorgkosten verlagen, stimuleert NFH crossovers op het raakvlak van natuur en gezondheid. Van lokaal tot internationaal niveau.

 

Nature For Health, verbinding tussen Natuur en de Mens

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots