Mobiele sauna huren

Verwen jezelf, vrienden en familie, huur een mobiele sauna of hottub

Heb jij een grote tuin en wil je daar tijdelijk lekker ontspannen of eens ervaren hoe het is om je eigen wellness faciliteiten aan huis te hebben? Je kan een mobiele sauna huren, een mobiele hottub huren of zelfs een bubbelbad huren en zo thuis je eigen wellnesstuin creëren.

Mobiele sauna huren of mobiele hottub huren

Lekker badderen tijdens een festival, het personeel even laten stomen tijdens een bedrijfsevent. Het huren van een mobiele sauna of hottub was vaak iets voor events en festivals. Maar tegenwoordig zijn er steeds meer bedrijven die mobiele sauna’s verhuren of waar je een mobiele hottub kan huren of zelfs een bubbelbad.

Ga jij wel eens een dagje naar een sauna en droom je er stiekem van om thuis je eigen wellnesstuin te creëren? Als je een grote tuin hebt kan je eens overwegen om een mobiele sauna of een mobiele hottub te huren zodat je kan ervaren hoe het is. Als het dan goed bevalt kan je daarna altijd nog kijken om een sauna of hottub voor in je tuin te kopen.

En het voordeel van een mobiele hottub huren is dat als je graag baddert in het zonlicht je de mobiele hottub gewoon kan verplaatsen. Datzelfde geldt natuurlijk voor een mobiele sauna huren, je kan de sauna op wielen zelf verplaatsen. Zeker als je een mobiele sauna met uitzicht hebt gehuurd is het ideaal als de sauna op wielen staat zodat je de sauna naar je favoriete plekje kan rollen.

Heb jij al zin om bijvoorbeeld deze winter met je vrienden in het weekend te badderen? Of wil je met je familie een ontspannen kerst beleven? Maak er een unieke wellness belevenis van en geniet van je gehuurde hottub, sauna of bubbelbad aan huis.

Door heel Nederland en ook in België zijn er diverse aanbieders die mobiele sauna’s, mobiele hottubs en mobiele bubbelbaden verhuren.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en op YouTube.

Wat kost het huren van een mobiele sauna of mobiele hottub?

De verhuur van een mobiele sauna en de verhuur van een mobiele hottub of mobiel bubbelbad verschillen per aanbieder. De een verhuurder verhuurt zijn mobiele wellness per dag en andere per aantal dagen of per week.

De gemiddelde vanaf prijs per dag is vanaf €150,- en de prijzen kunnen oplopen tot ongeveer €500,- afhankelijk van je wensen en de grootte van de mobiele sauna of de mobiele hottub. In een aantal gevallen moet je ook extra bijbetalen voor stookhout en eventueel een aggregaat. Wil je dat wij een aanvraag uitzetten qua mogelijkheden en kosten voor je opvragen bij onze partners?

Hier moet je aan denken bij het huren van mobiele sauna/hottub

 1. Over het algemeen krijg je er 1 zak hout bij waarmee je ongeveer 6 uur kan stoken.
  *Extra hout kost gemiddeld €7,- per zak.
 2. Hou er rekening mee dat veel sauna’s verwarmd moeten worden met hout
  *Het verwarmen van een houtgestookte sauna of hottub duurt een paar uur.
 3. Afhankelijk van de grote van de hottub en/of de sauna moet je rekening houden met deze afmetingen van de aanhanger: 3.20 lang, 2 meter breed en 3.40 hoog inclusief de kachelpijp.
 4. In een aantal gevallen worden mobiele sauna’s en hottubs niet bezorgd maar kan je ze zelf komen afhalen op de verhuurlocatie. De meeste aanhangers met mobiele hottub of mobiele sauna wegen minder dan 750 kilo en dat betekent dat je het zelf met een B rijbewijs kan ophalen en dat het door de meeste personenwagen getrokken kan worden.
 5. Voor het rijden met een aanhanger is het wel noodzakelijk dat je een eigen witte kentekenplaat hebt. Witte kentekenplaten kan je kopen bij een door het RDW erkende kentekenplaatfabrikant. Op de website van het RDW kan je een lijst vinden met alle kentekenplaatfabrikanten in Nederland. De vanaf prijs is €10,- per witte kentekenplaat.

*LET OP: De genoemde prijzen zijn indicatie prijzen. Wij kunnen niet de actuele prijzen bijhouden, die ontvangt u tijdens een informatie aanvraag. 

Mobiele sauna huren

Mobiele sauna huren in Zuid-Holland, rest NL mogelijk

Wil jij een mobiele sauna huren in Zuid-Holland en omgeving? Dan hebben wij een goede aanbeveling voor jullie! De foto’s die jullie in dit artikel zien zijn van een mobiele sauna van Buitelaar Verhuurt uit het Zuid Hollandse De Lier.

Beide barrelsauna’s hebben corten aan de zijkant, dat is het roestige staal dat je aan de zijkant van de trailer ziet. Wat ons betreft geeft dat net die stoere touch. Je kan kiezen uit drie mobiele sauna’s:

 1. Mobiele barrel sauna zonder raam;
 2. Moebiele panorama barrel sauna, met raam;
 3. Een bijzondere mobiele sauna, de caravan sauna.

De meest gestelde vragen en antwoorden wat betreft het huren van een mobiele sauna zie je hieronder. Let op, deze antwoorden hebben betrekking op de verhuur van mobiele sauna’s door Buitelaar Verhuurt uit De Lier. Afmetingen en prijzen kunnen wijzigen.

1. Brengen jullie de sauna of kunnen mensen het zelf ophalen?

Bij Buitelaar Verhuurt wordt de mobiele sauna gebracht en opgehaald. Op deze manier weet de verhuurder zeker dat de sauna goed staat geplaatst en kan er op de locatie zelf uitleg worden gegeven. uitgangspunt is dat we de sauna altijd zelf brengen en ophalen. In goed overleg is het in een aantal gevallen mogelijk om zelf de sauna op te halen.

2. Wat zijn de afmetingen van de sauna en de aanhanger en hoeveel ruimte is er nodig in een tuin om te mobiele sauna te plaatsen?

In totaal kan je drie sauna’s huren. De mobiele barrel sauna met- en zonder raam hebben bijna dezelfde afmetingen. De barrelsauna’s zijn 4 meter lang en 2 meter breed. Daarbij komt nog de dissel van 0.8 meter. Daarnaast is de hoogte met de kachel in totaal 3 meter. Een breedte voor een doorgang moet minimaal 2.10 meter zijn. 

3. Tot waar rijden jullie en wat zijn kosten per KM?

Het transport van de houtgestookte mobiele sauna wordt door de verhuurder verzorgd tegen een prijs van €0,85 per gereden kilometer, vanaf De Lier tot plaats van bestemming en terug. De verhuurder hanteert geen maximale rijafstand. 

4. Met welke vanaf prijs moeten mensen rekening houden?

Je kan de mobiele sauna per dag, per weekend, per midweek, per week of voor weken huren. Vraag naar de huur mogelijkheden voor een mobiele sauna op locatie. “Je kan van elke dag een wellness maken, alles is dus mogelijk”; aldus verhuurder Joey van Buitelaar Verhuurt.

Huurprijzen barrel sauna’s vanaf prijs:

 1. €200,- voor één dag.
 2. €275,- voor een weekend / midweek.
 3. €350,- voor een week.

 Huurprijzen caravan sauna vanaf prijs:

 1. De caravan €150,- voor één dag.
 2. €200,- voor een weekend / midweek.
 3. €275,- voor een week.

6. Lever je extra hout erbij dat naderhand wordt afgerekend?

Uit ervaring weet de verhuurder inmiddels hoeveel hout er ongeveer wordt opgestookt. Het hout om de mobiele sauna op te stoken zit bij de prijs inbegrepen. Mocht er niet genoeg hout zijn dan kan de huurder zelf voor extra hout zorgen. Bij een bouwmarkt of een benzinepomp kan je vaak wwel hout halen. 

♥ Voor meer informatie en aanvragen neem contact op met Joey van Buitelaar Verhuurt.

Mobiele sauna huren in Zuid-Holland

Mobiele sauna huren

Mobiele sauna huren in België

Ook het huren van een mobiele sauna viert hoogtij in België, vooral toen de wellnessresorts tijdelijk moesten sluiten. Zo is er een bedrijf dat barrelsauna’s en hottubs verhuurt en er is een verhuurorganisatie waar je mobiele houtgestookte Finse buitensauna’s kan huren.

♥ Neem contact op via het contactformulier en wij brengen je graag in contact met onze verhuurpartners.

Mobiele sauna verhuur in Fins Lapland

Eerlijk is eerlijk, dit artikel is natuurlijk vooral bedoeld voor wellness liefhebbers die in Nederland en België wonen en graag een mobiele sauna willen huren. Maar wellicht is het wel leuk om te weten dat ook in de andere landen een mobiele sauna huren populair is.

In Fins Lapland ziet dat er even heel anders uit! Daar komt de mobiele sauna niet op een aanhanger naar je toe, maar gewoon op ski’s!

♥ Een Sauna Carriage huren kan bij het Apukka Resort in Rovaniemi.

Sauna Carriage Apukka Resort

Zou jij wel eens een mobiele sauna willen huren of een mobiele hottub willen huren?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

6 reacties op “Verwen jezelf, vrienden en familie, huur een mobiele sauna of hottub”

 1. Zharka avatar
  Zharka

  Ik wil graag een mobiele Sauna huren voor de verjaardag van mijn man voor in de tuin op 22-12 in Lent. Is daar een mogelijkheid voor? Met vriendelijke groet, Zharka

  1. Redactie Wellness Spots avatar
   Redactie Wellness Spots

   Beste Zhrka,

   Dank voor je bericht.
   Leuk dat je Wellness Spots hebt ontdekt en een mobiele sauna wilt huren.

   Heb je al enig idee voor hoelang je een sauna wilt huren op 22 december?
   Wij gaan bij onze partners navraag doen of er op die dag een mobiele sauna beschikbaar is in de omgeving van Lent, Nijmegen en we berichten je hierover per e-mail.

   Enthousiaste groeten, Henriëtte

 2. Spencer avatar
  Spencer

  Hoi, voor het weekend van 30 dec tot en met 2 januari zoek ik een mobiele sauna om te huren in Wekerom op de Veluwe. Er wordt geen vuurwerk afgestoken en we zijn met een paar bewuste mensen die geen alcohol drinken. Is jullie sauna beschikbaar en kan deze bezorgd en opgehaald worden? Gr. Spencer

  1. Redactie Wellness Spots avatar
   Redactie Wellness Spots

   Beste Spencer,

   Dank voor je aanvraag.
   Wij hebben zelf geen mobiele sauna maar brengen mensen in contact met verhuurders.

   Momenteel ben ik alleen in het buitenland en ik weet dat de kerstvakantie erg druk is.
   Ik ga even voor je navragen. Groeten Henriette

 3. Femke avatar
  Femke

  Voor een gezellig weekendje zijn wij opzoek naar een mobiele hottub en sauna om van te genieten. Dit is voor een weekend midden februari in de buurt van Epe. Wat zijn hiervoor de mogelijkheden?

  1. Redactie Wellness Spots avatar
   Redactie Wellness Spots

   Beste Femke,

   Wat leuk! Dank voor je aanvraag n.a.v. dit artikel. Wellness Spots is een digitaal magazine vol wellness tips.
   Wij hebben zelf geen mobiele sauna en hottub te huur maar wij brengen mensen in contact met verhuurders.

   De gemiddelde vanaf prijs per dag is vanaf €150,- en de prijzen kunnen oplopen tot ongeveer €500,- afhankelijk van je wensen en de grootte van de mobiele sauna of de mobiele hottub. Kan je iets specifieker zijn in je aanvraag:

   -Om welk weekend in februari gaat het?
   -Gaat het om een plaatsing van een hottub en sauna in je eigen tuin?
   -En voor hoeveel personen ben je op zoek?

   Ik hoor het graag van je dan kan ik een offerte aanvraag iets specifieker voor je navragen.

   Groeten Henriette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen