Overnachten, Spa & Sauna

Moccasin Springs in Hot Springs, South Dakota

29 oktober 2023
Moccasin Springs in Hot Springs, South Dakota

Benieuwd naar de wellness bezienswaardigheden in South Dakota? Ga naar de Moccasin Springs in Hot Springs in South Dakota, op een uur rijden van Mount Rushmore.

Moccasin Springs in Hot Springs  South Dakota

 

Hot Springs heet het plaatsje in de zuidelijke Black Hills in de staat South Dakota. In deze omgeving vind je geen drukke snelwegen of vervuilende industrie. Wél vind je in dit relaxte plaatsje met zijn zandstenen huizen een spa met natuurlijk bronwater: Moccasin Springs! De Native Americans gebruikten deze mineraalrijke bronnen al en Harmke toog erheen.

 

Vanaf Sylvan Lake Lodge, waar ik logeer, is het een uur rijden naar de spa in Hot Springs, South Dakota. De rit gaat over stille wegen en door bossen in herfstkleuren. Moccasin Springs opende onlangs zijn deuren en het loopt storm! Tot mijn spijt kan ik geen behandeling testen, want ze zijn fully booked. Maar gelukkig kan ik wel gebruikmaken van de warmwaterbronnen! De native Americans gebruikten de minerale bronnen al om te genezen en het lichaam te ontgiften. Genezen is ook mijn doel van vandaag, want ik ben snipverkouden en kan wel een oppepper gebruiken!

 

Hoe zit het precies met die bronnen? De Minnekahta-vallei in de zuidelijke Black Hills bevat geothermische energie die ervoor zorgt dat het grondwater opwarmt. Het thermale water borrelt omhoog in de natuurlijke rode rotsformatie die de vorm heeft van een mocassin. Deze originele bronnen, die de stad Hot Springs beroemd hebben gemaakt, vormen tevens de basis van de huidige Moccasin-spa en zijn thermale bronnen. De oorspronkelijke bewoners van de Black Hills maakten al eeuwen gebruik van het mineraalrijke water dat een helende werking zou hebben.

 

De thermale bron maakte vanaf 1890 deel uit van het Minnekahta Bath House en er kwam ook een Hot Springs Hotel. Dit hotel werd in de jaren dertig door brand verwoest en ook het badhuis werd niet lang daarna gesloten wegens gebrekkig onderhoud. Het badhuis stond heel lang leeg, totdat Kara Hagen hier in 2019 na een intensieve reconstructie haar Moccasin Springs Natural Mineral Spa opende! Kara: “We wilden een rustige omgeving creëren, waar je even los kunt komen van je drukke bestaan en kunt ontspannen in de natuurlijke minerale bronnen. Het is een unieke plek.”

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in Wellness Spots Nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagramPinterest & YouTube.

 

 

Ruïnes warmwaterbron Native Americans

 

Het zijn in feite dan ook de ruïnes van de warmwaterbron van de Native Americans die de basis vormen van de nieuwe Moccasin-spa in Hot Springs. De naam van de bron is altijd al Moccasin Springs geweest, vernoemd naar de schoen. Dat moccasins schoenen zijn waarmee je goed contact maakt met de aarde, zoals een Native American me vertelt, is een mooie bijkomstigheid. Behalve de warmwaterbronnen biedt de spa massages en behandelingen met zeezout en natuurlijke oliën. Er is ook een yogastudio en een restaurant dat Buffalo Dreamer heet.

 

Moccasin Springs bestaat uit een verwarmd poolhouse met gashaard, een badhuis met natuurlijk mineraal bronwater, een zwembad van ca. 31 à 32 graden, het oorspronkelijke mocassinvormige zwembad van ca. 34 graden en twee Hot Pools met temperaturen variërend van ca. 37 tot 49 graden Celsius. De baden liggen in een liefelijke tuin vol bloemen en stenen als rozenkwarts. De kleedruimtes bevinden zich in het midden van de tuin. Je kleding stop je zolang in een mandje. Vanuit het verwarmde poolhouse daal je in badpak via een trapje af naar de warme buitenbaden.

 

Ik zwem ontspannen rond in het natuurlijke warme bronwater, terwijl de koude regendruppels zachtjes op mijn hoofd tikken. De twee grote baden zijn met elkaar verbonden, het ene bad is iets warmer dan het andere. De bodem is van natuurlijk gesteente en voelt bobbelig maar zeker niet onprettig aan. Vervolgens neem ik plaats in de behaaglijke Hot Pools. Er schuiven meer gasten aan en er wordt vrolijk gepraat. Mensen van heinde en verre weten deze nieuwe spa al te vinden. Of het aan het helende water ligt, weet ik niet, maar de dagen erna knap ik zienderogen op!

 

Op het spa-menu van Moccasin Springs onder meer:

 

 1. Aromatherapie: Zweedse massage met essentiële oliën. Tijdens de massage absorbeert je huid de oliën en adem je de aroma’s in, goed voor lichaam en geest.
 2. Deep Tissue-massage: massage met langzame diepe halen die diep op de spieren en ander weefsel inwerkt, waardoor de spierspanning afneemt.
 3. Hot Stone-massage: De warmte en het gewicht van de stenen op specifieke punten op je lichaam verwarmen en ontspannen de spieren.
 4. Raindrop A: Sublieme verjongende therapie met essentiële oliën, die als regendruppels over je ruggengraat worden gesprenkeld voor meer balans en harmonie.
 5. Reiki: De Japanse techniek van spirituele handoplegging die lichamelijke en geestelijke spanning zou doen verminderen en helend kan zijn.
 6. Reflexologie: Deze therapie is gebaseerd op het principe dat bepaalde plekken op handen en voeten corresponderen met de spieren en organen in de rest van je lichaam.

 

Navigeer naar Mocassin Springs en check hier meer info over de Mocassin Springs Naturel Mineral Spa.

 

Moccasin Springs in Hot Springs, South Dakota

Vijf tips in Rapid City/South Dakota

 

 1. City of Presidents – Dat is de bijnaam van de stad Rapid City. Op bijna elke straathoek staat een bronzen beeld op ware grootte van een Amerikaanse president, van Washington tot Obama!
 2. Karma Boutique – Op zoek naar yogakleding of boeken over spirituele onderwerpen? Kijk rond bij Karma Boutique. Je vindt er behalve mode en boeken ook sieraden en cadeauartikelen.
 3. Sioux Pottery – Acht Sioux kunstenaars uit Dakota maken hier geglazuurde potten van de rode klei uit de Black Hills, voorzien van symbolen uit hun cultuur. Neem een kijkje in deze fabriek!
 4. Star of the West Hat Company – Brad heet de man die vilten cowboyhoeden op maat fabriceert, een verfijnd ambachtelijk proces. Onder zijn klanten veel deelnemers aan rodeo’s.
 5. The Journey Museum – Dit interactieve museum over de historie van de Black Hills is een reis door de tijd. Natuurlijk komt ook de Gold Rush aan bod die vanaf 1874 in de Black Hills heerste.

Bezienswaardigheden South Dakota

 

Bezienswaardigheden South Dakota

 

1. Badlands National Park – Een onaards rotslandschap verheft zich hier boven de prairies. Met wat geluk zie je bizons. Prachtige plek om de zonsopgang of zonsondergang mee te maken.

 

Badlands National Park

 

2. Custer State Park – Er zijn prairies en heuvels en je hebt er The Needles: ranke formaties van graniet die de skyline domineren. Zo’n 1300 bizons bevolken dit park naast nog andere dieren.

3. Buffalo Roundup – Jaarlijks spektakel in september waarbij cowboys en cowgirls te paard achter de bizons aangaan om ze binnen de omheining te brengen waar de dieren gekeurd worden.

 

Bezienswaardigheden South Dakota

 

4. Mount Rushmore – De hoofden van vier presidenten uitgehouwen in de rotsen: Washington, Jefferson, Roosevelt en Lincoln. Bekijk dit monument vanaf de Presidential Walking Trail!

5. Crazy Horse – Monument ter ere van Native Americans als tegenhanger van Mount Rushmore. Met man en wacht wordt gewerkt aan dit beeld in de rotsen van opperhoofd Crazy Horse te paard.

 

Voor meer reistips kijk ook eens op: travelsouthdakota.com.

 

Bezienswaardigheden South Dakota

 

Overnacht in houten cabin in Badlands NP

 

1. Frontier Cabins – Mooie houten cabins bij Badlands NP. De houten huisjes zijn uitgerust als hotelkamers met alles erop en eraan. ’s Avonds rooster je marshmallows boven het kampvuur.

2. Sylvan Lake Lodge – Logeeradres in Custer State Park met uitzicht op Sylvan Lake en omringd door naaldbossen. Het bestaat uit een statig hoofdgebouw en houten cabins.

 

Overnacht in houten cabin in Badlands NP

Reizen naar South Dakota

 

Vanaf Amsterdam Schiphol Airport kan je met Delta/KLM Airlines in 8 uur naar Minneapolis-St. Paul in Minnesota vliegen. Met een tussenstop kan  je doorvliegen met Delta naar Rapid City. De vlucht naar Rapid City duurt zo’n anderhalf uur.

 

 

Reizen naar South Dakota

 

Zou jij wel eens naar de Moccasin Springs in Hot Springs South Dakota willen?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots