Lifestyle

Mooie bergmeren in de Wildkogel Arena ontdekken, verkoeling in de bergen!

26 juni 2023
Mooie bergmeren in de Wildkogel Arena ontdekken

Op zoek naar een beetje verkoeling in de bergen? Tijdens een zomervakantie in Oostenrijk kan je een paar mooie bergmeren in de Wildkogel Arena ontdekken. Wat dacht je van de Blausee of de Seebachsee.

 

Mooie bergmeren in de Wildkogel Arena ontdekken

 

Hoewel de Wildkogel Arena vooral bekend staat om zijn wintersportmogelijkheden, biedt het gebied ook in de zomer volop mogelijkheden voor een heerlijke zomervakantie in Oostenrijk. Laat de zon zich tijdens de zomervakantie veel zien dan kan je bij een van de vele mooie bergmeren in de Wildkogel Arena verkoeling zoeken. Hou er wel rekening mee dat de bergmeren behoorlijk koud kunnen zijn, je kan dan ook niet overal gaan zwemmen!

 

Frisse berglucht, helder bronwater, uitgestrekte bergweiden en in de verte de bergtoppen. In de Wildkogel Arena Neukirchen en Bramberg in het Salzburgerland vind je het allemaal. Een drietal van de populairste wandelingen naar mooie bergmeren in de Wildkogel Arena zijn:

 

  1. Blausee;
  2. Seebachsee;
  3. Stuwmeer Durlaßboden.

 

In de Wildkogel-Arena in het Nationaal Park Hohe Tauern liggen 1.000 kilometer aan wandelroutes. Dus neem je tijd voor een wandelvakantie, want naast de drie bovengenoemde bergmeren in de Wildkogel Arena zijn er natuurlijk nog veel meer bergmeertjes te vinden.

 

Extra voordeel met Nationalpark Sommercard.
♥ Ontdek alles over fietsen en hier over wandelen in Wildkogel Arena.
♥ Iets meer avontuur? Bekijk deze Wildkogel Arena zomer activiteiten.

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest en op YouTube.

 

Mooie bergmeren Wildkogel Arena ontdekken

 

Genieten bij de Blausee

 

Wij zagen een paar foto’s van de Blausee en werden gelijk enthousiast van dit mooie bergmeer in de Wildkogel Arena. De Blausee is een bergmeertje aan het begin van het Obersulzachtal. Je ziet het mooie bergmeertje op de foto hierboven en hieronder. Helaas konden wij alleen informatie vinden over een winterwandeling rondom de Blausee, de Natura Trail Blausee wandeling.

 

Mooie bergmeren Wildkogel Arena

 

Stuwmeer Durlaßboden

 

Altijd al eens in een stuwmeer willen zwemmen? In de zomermaanden kan het in het Stuwmeer Durlaßboden. In de zomermaanden is het stuwmeer opgewarmd tot ongeveer 21°C graden. Blijf je liever op het water? Dan kan je ook een waterfiets huren of een kano, maar ook leren zeilen bijvoorbeeld.

 

Stuwmeer Durlaßboden

 

Geniet van wandeling naar Seebachsee

 

Van mei tot midden oktober kan je de Seebachsee bezoeken. De Berndlalm is het startpunt voor wandelingen naar de Seebachsee en de Foiskarsee. Op de foto hieronder zie je de Seebachsee. Drink een kopje koffie bij de Almgasthof Berndlalm, een populaire almhut voor wandelaars en mountainbikers en vertrek daarna naar dit mooie bergmeer in de Wildkogel Arena.

 

Bekijk hier meer informatie over wandeling naar Seebachsee.

 

Mooie bergmeren Wildkogel Arena Oostenrijk

 

Welke mooie bergmeren in de Wildkogel Arena wil jij ontdekken?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots