Beauty, Lifestyle

Wowww, hier wil je naar de Hamam in Nederland!

8 september 2023
Mooie hamam Nederland - Brabant

Lekker stomen, een bijzondere zeepzak massage, je even in Oosterse sferen begeven. Hier kan je in een mooie hamam in Nederland ontspannen.

Lekker ontspannen in oosterse sferen

 

Uiteindelijk is het belangrijkste natuurlijk dat je kiest voor een goede wellness behandeling. Tijdens een hamam behandeling heb je tenslotte toch je ogen dicht! Maar zeg nou zelf, als jij ergens binnen stapt en je ruikt die heerlijke geur en je zintuigen worden geprikkeld doordat je ogen constateren dat je in een van de mooie hamam in Nederland bent dan wordt je toch gelijk al instant zen?

 

Wij gaan altijd graag op zoek naar fijne en mooie wellness locaties in Nederland. In de wondere wellness wereld valt zoveel te ontdekken dat wij je deze keer graag meenemen naar de mooiste hamams in Nederland. Droom weg in Oosterse sferen met deze wellness tips.

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in Wellness Spots Nieuwsbrief en volg ons via Facebook, InstagramPinterest & YouTube.

 

Mooie hamam Nederland

 

Wat is een hamam en is dat hetzelfde als hammam?

 

Voor die wellness liefhebbers die nog nooit in een hamam zijn geweest leggen wij graag nog even uit wat een hamam nou precies is, wat je er kan verwachten en wat je er kan beleven qua wellness behandelingen.

 

De vrije vertaling van ‘Hamam’ is een Turks badhuis. Van oudsher was de hamam de plek waar je je lichaam schoonspoelde. Vandaag de dag gebeurd dat nog steeds. Je lichaam en huid word uitgebreid gereinigd tijdens een wellness hamam behandeling. In Arabische landen heeft een hamam ook een sterke sociale functie. Net zoals dat het geval is met de Finse sauna in Finland.

 

Schrijf je nou ‘Hamam’ of ‘Hammam’? In het Nederlands praat je eigenlijk over een Hamam, met een M dus. Engelsen schrijven Hammam met 2 emmen, waarschijnlijk vanwege fonetische redenen. Bij een fonetische manier van schrijven, schrijf je iets precies zo op zoals je het ook uitspreekt.

 

Wij hebben ervoor gekozen om de Nederlandse spelling aan te houden en praten dus over een Hamam. Het kan wel zo zijn wat tips geven voor een mooie Hammam in Nederland, met twee emmen als de locatie er zelf voor heeft gekozen om de aanwezig Hamam een Hammam te noemen. Volg je het nog? Wij hopen van wel!

 

Leuk om te weten is in elk geval dat de meest bekendste hamam in Europa te vinden is in Hongarije. In het Rudasbad in Boedapest wordt al gebaad sinds 1570. Bekijk hier de mogelijkheden voor een bezoek aan het Rudasbad in Boedapest.

 

♥ Dit zegt Wikipedia over wat een hamam is.

 

Wat is een hamam en is dat hetzelfde als hammam?

 

Wat is het verschil tussen een stoombad en een hamam?

 

Het grootste verschil tussen een stoombad en een hamam is het verschil in hoe de ruimte wordt verwarmd. Ga je naar een traditionele hamam dan is er vaak een grote warme ruimte waar je op een grote marmeren plaat de srub behandeling ondergaat. Daarna kan je plaats nemen in het aparte stoombad, stoomkamer of stoomcabine.

 

Ga je naar een hamam in een wellnessresort dan is er niet altijd een stoombad aanwezig. Het verschilt echt per locatie. Helemaal onderaan laten wij bijvoorbeeld zien dat er stoombaden zijn bij Thermae 2000. Bij Thermae 2000 heb je geen Hammam maar je kan er wel een Rasul behandeling reserveren. Op de foto helemaal bovenaan dit artikel zie je bijvoorbeeld de Hammam van Spa Parel. Hier kan je dus wel de traditionele hamam ervaring beleven maar er is geen stoombad in de hamam ruimte.

 

 1. In een hamam komt de warmte vanuit de banken en de wanden.
 2. In een stoombad is er een stoomgenerator die zorgt voor de warmte en de luchtvochtigheid. In een aantal gevallen stoombaden of stoomcabines is er ook bankverwarming dat onder de tegels wordt geproduceerd.

 

 

Verschil tussen Hammam en Stoombaden

 

Wat kan je doen en beleven in een hamam?

 

Waarom zou je naar een hamam gaan? Wij vertellen je graag wat je allemaal in een hamam kan beleven en ervaren. En bij alles wat nieuw is, onderga het gewoon en laat het gebeuren.

 

Een hamam ritueel neem je waar met al je zintuigen en is opgebouwd uit verschillende rituelen welke in het teken staan van warmte, water, reiniging en ontspanning. Tussen alle bij een hamam horende handelingen door wordt je continue overgoten met emmers of schalen warm water. Het hamam ritueel kan individueel of met z’n tweeën tegelijkertijd worden ondergaan.

 

 1. In een hamam word eerst je lichaam volledig gescrubd.
 2. Je neemt plaats op een verwarmde tafel of grote marmeren platen van rond de 38 graden °C.
 3. Het scrubben van je lichaam gebeurt met een speciale scrub handschoen (kese) waarmee het lichaam ontdaan wordt van dode huidcellen.
 4. Door het scrubben van je lichaam wordt de bloedsomloop gestimuleerd waardoor afvalstoffen sneller afgevoerd worden.
 5. Na de scrub behandeling wordt je overspoeld met emmers water om de dode huidcellen weg te spoelen. Bij een echt goede hamam behandeling zal je verbaasd staan hoeveel huidcellen ervan je af glijden.
 6. Na de scrub behandeling wordt je lichaam ingezeept met echte olijfzeep en wordt je heerlijk gemasseerd. Afhankelijk van de locatie en de keuze van de hamam behandeling kan dit ook een zeepzak behandeling zijn. De katoenen zak (Torba) wordt gevuld met warm schuim van olijfzeep. Met de grote hoeveelheden schuim dat vrijkomt wordt je van top tot teen ingezeept en daarna krachtig gemasseerd.
 7. Afhankelijk van de mogelijkheden van de hamam in Nederland of ergens anders die je bezoekt kan je zelf kiezen welke hamam behandeling jij wilt ondergaan.
 8. Bij een klassieke hamam behandeling kan je nog een korte massage toevoegen met warme olie. Het is ook mogelijk om een Rasul (Rhassoul) gezichtsmasker, huid- en haarkuur toe te voegen aan je hamam beleving.

 

↓ Op de foto hieronder zie je een zeepzak massage behandeling.

 

Mooie hamam Nederland

 

Wat neem je mee naar een hamam?

 

Yes, leuk dat je besloten hebt dat je naar een hamam gaat! Maar wat neem je nou mee naar een hamam? Met deze hamam tips voor beginners ben jij goed voorbereid. Meestal krijg je ook ter plaatse het een en ander maar je eigen hamamdoek kan wel fijn zijn en eigenlijk neem je verder gewoon mee wat je ook mee zou nemen naar een sauna.

 

 1. Shampoo, conditioner en doucheschuim;
 2. Bodylotion, gezichtscrème en een haarborstel;
 3. Een boek of een tijdschrift om te lezen in de rustruimte;
 4. Is het een badkledingdag? Vergeet je badkleding dan niet!
 5. Een extra handdoek of hamamdoek om in de sauna op te zitten;
 6. Een flesje water die je de gehele dag kan bijvullen bij de tappunten;
 7. Een handdoek om je af te drogen en een extra handdoek voor je haar en/of voeten;
 8. Slippers, wil jij de show stelen? Check deze Exclusive Collection van Havaianas‘;
 9. Een badjas! Bekijk hier onze grote Wellness Spots Badjas Special voor mannen en vrouwen.

 

♥ Bekijk al deze tips voor mooie hamamdoeken die je kan kopen.
♥ Ontdek hier al onze eerste keer naar sauna tips voor beginners en hier kan je lezen wat je mee moet nemen naar een sauna

 

 

Mooie hamam in Nederland

 

Er zijn zoveel fijne hamams in Nederland te vinden. Wij hebben er een aantal bezocht en daarvan een selectie gemaakt wat wij de fijnste, beste en mooiste hamam in Nederland vinden. Reis in Nederland naar oosterse sferen en geniet van een ontspannende wellness reis.

 

Ontspannen in de privé Hammam van Spa Parel in ’t Groen – Brabant

In het Brabantse Moergestel vind je een complete Spa Parel luxe wellness boerderij. Hoewel je middenin de natuur verblijft op het platteland waan je je hier toch even in oosterse sferen.

 

Gun jezelf de tijd om te genieten van een heerlijk wellness behandeling in de Hammam van Spa Parel. En ben je daarna zo zen dat je niet meer naar huis wilt? Geen probleem! Als de beschikbaarheid het toelaat kan je je spa arrangement uitbreiden met een compleet wellness arrangement in Brabant en blijven overnachten in een van de 6 heerlijke wellness huisjes met bubbelbad en sauna.

 

 

♥ Bekijk hier de wellness behandelingen in de Spa Parel Hammam.
♥ Blijven overnachten na de hamam behandeling? Kies een van de 6 Spa verblijven.
♥ Ontdek hier alle wellness arrangementen van Spa Parel, een Luxury Private Wellness.  

 

Mooie hamman Nederland

Ontspannen in de privé hammam van La Mysore Cosmetics in Bussum

 

Ben jij op zoek naar een fijne hammam in Het Gooi en de omgeving van Hilversum en Naarden? Reis dan naar de mooie wellness locatie van La Mysore Cosmetics in Bussum. Eigenaresse Mitra en haar dochter zijn van alle markten thuis.

 

De schoonheidsbehandelingen zijn van hoge kwaliteit, je kan er parfum workshops volgen, Mitra heeft zelfs haar eigen beauty producten lijn en je kan er dus ook ontspannen in de Perzische hammam. Mitra haar roots liggen in Perzië. Dat is dan ook gelijk de reden waarom Mitra haar badhuis een La Mysore Hammam noemt, in het Perzisch schrijf je een hammam met twee ‘emmen’. Meer weten over deze Irane privé spa hammam ritueel dat Mitra heeft ontwikkeld? Ontdek het snel en bekijk de artikelen en tips hieronder voor meer informatie.

 

♥ Lees meer over onze ervaringen bij La Mysore Cosmetics in Bussum.
♥ Bekijk hier de wellness behandelingen in de hammam bij La Mysore Cosmetics.
♥ Zin in een verwenmoment met chocolade? Wij hebben allemaal chocoholic tips maar bekijk zeker even deze chocolade beauty productlijn van La Mysore Cosmetics

 

Hammam van La Mysore Cosmetics in Bussum

 

Geniet van de hamam bij Vitality Spa van Corendon in Amsterdam

 

Geniet van oosterse sferen bij de Vitality Spa van het Corendon City Hotel. De spa heeft een oppervlakte van maar liefst 1.000m². Naast een Finse sauna, een hammam en een binnenzwembad is er zelfs een indoorstrand! Groot genoeg om een aantal uur te vertoeven en te genieten van alle spa- en wellness faciliteiten. Daarnaast kan je jezelf extra verwennen met één van de wellness behandelingen en/of massages. Wil je een wellness avondje uit met vriendinnen of samen een middag ontspannen met de meiden? Reserveer dan een arrangement voor de Ladies Middag of de Ladies Night.

 

Je hoeft niet perse een hotelgast van het Corendon City Hotel te zijn. Je kan ook als dag-gast gebruik maken van de faciliteiten van de Vitality Spa zolang je minimaal 18 jaar oud bent. Met de Corendon Spa entree prijs heb je 4 uur lang toegang. Verblijf je in het Corendon City Hotel in Amsterdam dan krijg je korting op de spa entree prijs.

 

Belangrijk om te weten is dat de Vitality Spa alleen toegankelijk is voor volwassenen vanaf 18 jaar en dat reserveren verplicht is. Daarnaast is het altijd badkledingdag bij de spa in Amsterdam, want het dragen van badkleding en slippers is verplicht. Het gebruik van handdoeken is inbegrepen bij de prijs en kan tijdens een bezoek éénmalig verwisseld worden.

 

De Vitality Spa is 7 dagen per week geopend van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 23.00 uur en in het weekend vanaf een uurtje later, van 08.00 uur tot 23.00 uur. Wil je niet je eigen spullen meenemen dan kan je die tegen betaling ook huren.

 

 


♥ Handig! Bekijk deze goedkope parkeerplekken in Amsterdam via Mobypark!

 

Mooie Hamam Nederland

 

Speciale dagen voor alleen vrouwen bij Hamam in Amsterdam

 

Geniet van oosterse sferen bij de Vitality Spa van het Corendon City Hotel. De spa heeft een oppervlakte van maar liefst 1.000m². Naast een Finse sauna, een hammam en een binnenzwembad is er zelfs een indoorstrand! Groot genoeg om een aantal uur te vertoeven en te genieten van alle spa- en wellness faciliteiten. Daarnaast kan je jezelf extra verwennen met één van de wellness behandelingen en/of massages. Wil je een wellness avondje uit met vriendinnen of samen een middag ontspannen met de meiden? Reserveer dan een arrangement voor de Ladies Middag of de Ladies Night.

 

Je hoeft niet perse een hotelgast van het Corendon City Hotel te zijn. Je kan ook als dag-gast gebruik maken van de faciliteiten van de Vitality Spa zolang je minimaal 18 jaar oud bent. Met de Corendon Spa entree prijs heb je 4 uur lang toegang. Verblijf je in het Corendon City Hotel in Amsterdam dan krijg je korting op de spa entree prijs.

 

Belangrijk om te weten is dat de Vitality Spa alleen toegankelijk is voor volwassenen vanaf 18 jaar en dat reserveren verplicht is. Daarnaast is het altijd badkledingdag bij de spa in Amsterdam, want het dragen van badkleding en slippers is verplicht. Het gebruik van handdoeken is inbegrepen bij de prijs en kan tijdens een bezoek éénmalig verwisseld worden.

 

De Vitality Spa is 7 dagen per week geopend van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 23.00 uur en in het weekend vanaf een uurtje later, van 08.00 uur tot 23.00 uur. Wil je niet je eigen spullen meenemen dan kan je die tegen betaling ook huren.

 

Reserveer direct je toegang voor Vitality Spa Amsterdam.
Reserveer direct je toegang voor Vitality Spa Amsterdam.
Bekijk alle wellness behandelingen en verwen jezelf eens extra.
Ontdek hier alles over de hamam in de Vitality Spa van Corendon.
Boek je overnachting en toegang tot de Vitality Spa via SpaOnline.
Bekijk de SpaOnline aanbieding bij Vitality Spa van Corendon City Hotel.
Handig! Bekijk deze goedkope parkeerplekken in Amsterdam via Mobypark!

 

Hamam in Amsterdam

 

Ga naar Turkse & Romeinse stoombaden bij Thermae 2000 Limburg

 

Bij Thermae 2000 in het Limburgse Valkenburg kan je heerlijk ontspannen in een van de Turkse stoombaden of in een van de Romeinse stoombaden. Bij Thermae 2000 heb je dus geen Hammam maar je kan er wel een Rasul behandeling reserveren.

 

In beide stoombaden ligt de temperatuur tussen de 43 en 48 graden °C. Het grootste verschil tussen Turkse en Romeinse stoombaden is enerzijds de architectuur en anderzijds de geur. Bij de Romeinse stoombaden wordt vaak een citroengeur gebruikt en bij de Turkse stoombaden wordt vaak een mint/eucalyptus geur gebruikt. Een Romeins stoombad wordt ook vaak een Caldarium genoemd en een Turks stoombad wordt ook wel een hamam genoemd.

 

De hoge luchtvochtigheid in stoombaden zorgt voor een positieve uitwerking op de  luchtwegen. Je herkent de hoge vochtigheidsgraad door de mistige nevel die er hangt. Hou er rekening mee dat als je een stoombad in stapt dat alles nat is en dat je oppast als je de stoomcabine inloopt omdat de vloer glad kan zijn.

 

In een Turks of Romeins stoombad ga je dan ook zonder badkleding naar binnen en is het niet nodig om een handdoek mee naar binnen te nemen. In de stoomruimte is meestal een kraan aanwezig zodat je bij binnenkomst, voordat je gaat zitten, de slang met water kan pakken om het bankje waarop je wilt gaan zitten kan schoon spuiten.

 

♥ Ontdek hier alles over Thermae 2000.
♥ Bekijk hier aanbiedingen en kortingen bij Thermae 2000.
♥ Lees hier meer info over de stoombaden bij Thermae 2000 in Limburg.
Thermae 2000 heeft geen Hammam, je kan er wel een Rasul behandeling reserveren.

 

Stoombaden Thermae 2000

 

In welke mooie hamam in Nederland wil je eens ontspannen?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots