Beauty, Lifestyle

Een mooie huid van binnenuit, hét collageenkookboek met 50+ recepten

18 augustus 2023
Mooie huid krijgen van binnenuit met collageenkookboek van Astrid Koole

WAT ZIE JIJ ER LEKKER UIT! Wil jij een mooie huid krijgen van binnenuit? Laat je inspireren door hét collageen kookboek van Astrid Koole. In dit beauty kookboek staan méér dan 50 heerlijke en gezonde recepten die goed zijn voor de aanmaak van collageen en een bijdrage kunnen leveren aan een mooie, gezonde en stralende huid.

 

Mooie huid krijgen van binnenuit met gezonde voeding 

Je lichaam kan niet zonder collageen. Collageen is een soort lijm, een bindmiddel en is erg goed voor je huid maar ook voor je spieren, botten en kraakbeen. Iedereen heeft collageen in zijn lichaam, alleen de één wat meer dan de ander. Soms een beetje bijvoeden kan dus helemaal geen kwaad.

 

Het kookboek van Astrid Koole is hiervoor het perfecte boek. Met haar ervaring als anti-aging- en huidspecialist staat ze vooraan als het gaat om haar passie en ervaringen met je te delen. Als behandelaar, maar nu dus ook als schrijver. Bekijk ook zeker even de salon Skin Revolution van Astrid in Dordrecht en de mogelijkheden die zij biedt aan schoonheidsbehandelingen en huidverbetering. In de Skin Revolution webshop kan je onder andere collageen boosters kopen van Dr. Rimpler en CellCare.

*Bekijk ook deze wellness boeken tips;
**Ontdek ook deze wellness in de keuken tips
***Bestel hier het Beauty kookboek van Astrid Koole;
****Ook leuk om te lezen, verwen jezelf met Marlene appels, goed voor je huid.

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in Wellness Spots Nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagramPinterest & YouTube.

 

Collageen is heel belangrijk voor je algehele gezondheid

 

Collageen is een must voor iedereen en wat een geluk dat het zomaar in onze huid zit. Zo zorgt collageen ervoor dat de huid stevig blijft. Je huid gaat meer stralen en je huid wordt er voller van en gaat dus huidveroudering tegen. Als je eind twintig bent verliest je huid steeds meer collageen dus is het belangrijk om de collageenproductie te helpen.

 

Maar collageen helpt niet alleen de huid. Het is ook binnen in je lichaam aanwezig. Tijdens het verouderingsproces wordt de celdeling in het lichaam trager en worden de collageenvezels stugger. Ze verliezen hun veerkracht. Dit gebeurt zowel in onze huid als in onze gewrichten, botten en aderen. Het behoud van stevig collageen in de huid is dus niet alleen belangrijk voor je jeugdige uitstraling. Collageen speelt een vitale rol in heel je lichaam en daarom is het zo’n waardevol eiwit om extra aandacht aan te besteden.

 

Tijdens de zoektocht ontdekte Astrid dat ze haar uiterlijk in harmonie kon brengen met haar innerlijk. Naast het gebruik van de juiste schoonheidsproducten was juiste voeding en een gezonde leefstijl ook nodig. Zo leerde Astrid dat collageen héél belangrijk is voor je algehele gezondheid.

 

Mooiere huid krijgen van binnenuit door gezonde voeding

 

Je huid heeft collageen nodig!

 

In het collageenkookboek neemt Astrid je mee vanaf het begin. Het eerste deel, het boek bestaat uit drie delen, vertelt ze je alles over collageen en de huid. Hierboven nam ik je al een klein beetje mee, maar Astrid vertelt je echt van A tot Z zodat je echt leert te begrijpen hoe belangrijk collageen is.

 

In deel 2 neemt Astrid je aan de hand mee om stapsgewijs verbeteringen aan te brengen in je leefstijl en voedingspatroon. Er zijn namelijk veel zaken die je zelf kan verbeteren zodat jouw collageen de ruimte krijgt. Maar dan zal je toch echt moeten stoppen met roken, minder suiker tot je moeten gaan nemen of teveel zon vermijden. Met het aanpassen van je voedingspatroon kan je ook al heel veel bereiken. Denk hierbij aan voeding met goede proteïnen en oliën, vezels, vetzuren, fruit en groenten.

 

Het is goed om te weten dat er geen ‘collageen-bommetjes’ bestaan qua voeding. Wil je pure collageen binnen krijgen dan zal je vaker vis met huid en bijvoorbeeld kip met vel moeten eten. Maar niet iedereen houdt daarvan en je gaat dat ook zeker niet elke dag eten. Maar je kan natuurlijk wel kijken naar voeding die de aanmaak van collageen stimuleert. Hierbij kan je denken aan orgaanvlees zoals lever, quinoa, zalm, bonen, linzen, noten, bladgroenten, bessen en citrusfruit. Dat zijn allemaal voedingsmiddelen met bepaalde vitaminen en mineralen die de aanmaak van collageen stimuleren. Ontzettend veel lekkere producten, dus het aanpassen van je eetpatroon hoeft zeker geen stress te zijn en je hoeft ook niet radicaal anders te gaan eten.

 

Je zou dus vaker vis met huid en bijvoorbeeld kip met vel moeten eten, om collageen binnen te krijgen. Maar niet iedereen houdt daarvan en je eet dat ook niet iedere dag! Daarentegen kun je wel voeding eten die de aanmaak van collageen stimuleert. Zoals orgaanvlees (denk aan lever), quinoa, zalm, bonen, linzen, noten, bladgroenten, bessen en citrusfruit. Deze voedingsmiddelen bevattten bepaalde vitaminen, mineralen en/of aminzoren die de aanmaak van collageen stimuleren.

 

In deze twee delen vind je veel achtergrond informatie en praktische informatie over collageen. Erg interessant om te lezen, juist ook omdat het op een zeer aangename en begrijpelijke manier is beschreven.

 

50+ Recepten voor gezonde voeding voor mooie huid

 

In het laatste deel van het collageenboek deelt Astrid heerlijke recepten die bijdragen aan die vernieuwde levensstijl voor het verkrijgen en behouden van collageen. Uiteraard geen gebruik van pakjes en potjes, maar alleen maar verse producten.

 

En je hoeft niet te schrikken, het is niet zo dat je de meest bijzondere en vreemde ingrediënten in huis hoeft te halen om je recept te doen laten slagen. Heerlijke pure producten die je gewoon bij de supermarkt kan kopen en recepten die de harmonie tussen binnenzijde en de buitenzijde weer in balans brengt.

Ready, steady, Cook met hét collageenkoekboek van Astrid Koole!

 

Collageenkookboek van Astrid Koole

 

Hét collageenkookboek van Astrid Koole

 

Ik vond dit collageenkookboek een goede en prettige leerschool. Het heeft mijn ogen zeker doen openen en ik hoop van harte dat jij na het lezen van dit artikel ook meer wilt weten over gezonde voeding die kan bijdragen aan een gezonde, mooie en stralende huid van binnenuit. Bestel ook het 197 pagina’s tellende fullcolour Collageenkookboek van Astrid Koole met inspirerende foto’s om stappen te maken naar een gezondere leefstijl.

 

*Bestel hier het Beauty kookboek van Astrid Koole.
**Leuk, bekijk deze interview van Astrid in het AD voor nog méér tips en de promo hieronder.

Meer tips voor producten die collageen stimuleren

 

Ben je op zoek naar meer tips voor huid verzorgingsproducten die de aanmaak van collageen stimuleren? Wij ontvangen regelmatig interessant nieuws in onze redactie inbox over de nieuwste merken of nieuwe producten van bestaande merken. Helaas kunnen wij niet overal een uitgebreid artikel aan wijden maar we geven je hier een paar tips waar je eens naar zou kunnen kijken:

 

  1. QMS > Collagen Concentrate 7-Days System om de huid een intensieve vocht boost te geven. Dit 7-dagen systeem boost ook de elasticiteit en de stevigheid van de huid.

 

Verzorgingsproducten die collageen stimuleren

 

Zou jij het Collageenkookboek van Astrid Koole kopen om uit te proberen of je ook een
mooie huid kan krijgen door het inzetten van deze recepten en gezonde voeding?

 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots