Lifestyle, Overnachten

De voordelen van naakt op vakantie op een rij!

7 oktober 2022
Naakt op vakantie

Naakt op vakantie? En wat is naturisme en nudisme nou precies? Een naaktvakantie of beter gezegd naturistische vakanties worden steeds populairder.

 

Wat is naturisme en nudisme?

 

Naakt op vakantie, het wordt steeds populairder! Uit onderzoek blijkt dat het één van de snelst groeiende trends binnen de reisindustrie. Een en een is niet altijd twee, oftewel ga jij graag naakt naar de sauna dan wil dat niet zeggen dat een naturisme vakantie ook iets voor jou is. Maar het kan natuurlijk wel iets voor je zijn. Naturisme bestaat al eeuwenlang maar wat is naturisme nu eigenlijk?

 

Wat is naturisme?
Naturisme is volgens de Internationale Naturistenfederatie “een manier om in harmonie met de natuur te leven, door samen naakt te zijn, gekenmerkt door zelfrespect, respect voor anderen en hun opvattingen en respect voor het milieu” aldus mijn bron Wikipedia. In Nederland heb je ook de NFN Open & Bloot vereniging.

 

Wat is het verschil tussen naturisme en nudisme? 

 

Naturisme en Nudisme worden door sommige mensen gebruikt om hetzelfde aan te duiden. Er is echter wel een verschil. Het zijn twee vormen van levensstijlen die het naakt zijn met elkaar gemeen hebben maar het gaat niet om hetzelfde. Nudisme is afgeleid van het Franse woord ‘Nu’, dat betekent bloot. Een nudist gaat bijvoorbeeld naar een naaktstrand of iets dergelijks omdat een nudist het fijn vind om zich zonder kleren te bewegen. Nudisten genieten graag naakt van bepaalde activiteiten.

 

Naturisme daarentegen kan veel verschillende dingen betekenen waarbij de natuur centraal staat. Veel naturisten voelen zich fijn in de natuur en ervaren dat graag door onder andere geen kleding te dragen. Naturisme staat voor een natuurlijke levensstijl omarmen. Over het algemeen betekent het naakt zijn voor veel mensen dat het laten wegvallen van de restricties van het dragen van kleding een verademing.

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Wellness Spots en volg ons via Facebook – Instagram en Pinterest.

 

Wat is naturisme en nudisme

 

De voordelen van naakt op vakantie 

 

Overdag krijg je een flinke dosis Vitamine D binnen die geleidelijk door de huid wordt opgenomen. ‘S nachts slaap je beter door het slaaphormoon melatonine en het groeihormoon HGH minder snel afbreken. Naturisme stimuleert een betere bloedcirculatie en vermindering van verspreiding van bacteriën. Je lichaamstemperatuur wordt namelijk beter geregeld, omdat de warmte niet blijft hangen in kleding waardoor je overmatig gaat zweten.

 

  1. Vele gezondheidsvoordelen
  2. Rust en ruimte tijdens een naturistenvakantie
  3. Less is more en dat geldt dus ook voor kleding
  4. Zwemmen zonder badkleding, zonnen zonder witte strepen
  5. Naturisme kan gezien worden als een cadeautje aan het lichaam. Geen belemmeringen, regels of schaamte.

*Naakt op vakantie of kiezen voor een naturisten vakantie kan iedere doelgroep aanspreken. Iedereen heeft toch wel eens ‘geskinnydipt’ en dat waarschijnlijk als prettig ervaren omdat geen kleding dragen een bevrijdend gevoel kan geven.

 

 

TREND: NAAKT OP VAKANTIE

Beleef de ultieme vrijheid, rust en ruimte tijdens een naaktvakantie!

 

 

Naakt op vakantie 

 

Wat is France 4 Naturisme

 

De grootste aanbieder van naturistische vakanties in Frankrijk is France 4 Naturisme. France 4 Naturisme biedt in Frankrijk zes vakantiebestemmingen aan voor naturisten vakanties op campings. De locaties variëren van 3 tot 5 sterren en zijn geschikt voor naturisme in gezinsverband. De vakantie locaties liggen aan het water, dat kan de zee zijn of een rivier, op het platteland of in de bergen of in een rustige natuurlijke omgeving. Je kan kiezen uit vakantiebestemmingen zoals de Atlantische kust, de Middellandse Zee, het hart van de Provence, de Ardèche en een vakantie op het eiland Corsica.

 

Op de naturistische vakantiebestemmingen zijn de wellness mogelijkheden optimaal. Zo zijn er zijn naturistische zwembaden, Balneotherapie mogelijkheden, spa’s en Thalossotherapie mogelijk. Voor meer informatie verwijzen wij graag naar France 4 Naturisme.

 

*Ontdek hier al onze tips voor een wellness en naturisme vakantie in Frankrijk

 

Wellness Camping Frankrijk

 

Zou jij wel eens naakt op vakantie willen?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots