Overnachten, Spa & Sauna

Naar de sauna in Finland, boek een Sauna Tour door Fins-Lapland

11 december 2018
Naar de sauna in Finland

Naar de sauna in Finland is een combinatie van een sociale- en ontspanning activiteit. Tijdens een Sauna Tour in Fins Lapland ontdek jij wat de Finse sauna rituelen zijn.

Een Sauna Tour door Fins-Lapland

 

Waar je ook naar toe gaat in Finland, je kan er bijna van op aan dat elke locatie wel een sauna heeft. Of je nu in een hotel, appartement, zomerhuisje of blokhut verblijft, grote kans dat er een sauna in zit. Zelfs op het vliegveld in Helsinki is een sauna. De Finse sauna maakt een groot deel uit van de Finse cultuur. Een aanbod om naar de sauna te gaan mag je dan ook niet zomaar afslaan. Een dagje sauna staat voor verbintenis, ontspannen en praten over echte problemen.

 

De Finse sauna is een manier van leven die je wat mij betreft moet ontdekken als je in Finland bent. Leuk om te weten is dat er in Finland genoeg sauna’s zijn om alle 5,4 miljoen inwoners tegelijkertijd te laten ontspannen in de sauna. Of je nu een wellness liefhebber bent of niet. Je moet minstens één keer gebruik maken van de Finse sauna en daarna in het meer springen. Al is het maar om de Finse saunacultuur te ervaren en te begrijpen. Ga je op vakantie naar Fins Lapland dan zijn er vele sauna’s waar je uit kan kiezen om naar toe te gaan. Maar het leukste is wel om dé Sauna Tour excursie in Fins Lapland te beleven.

 

Sauna Tour, the Ultimate Arctic Wellbeing Experience!

 

Tijdens de Sauna Tour ga je een dag op pad waarbij je in 8 á 10 uur de Finse sauna rituelen ontdekt bij vijf verschillende sauna’s in Fins Lapland. Tijdens de Sauna Tour in Fins Lapland mag je in badkleding de sauna in. Tijdens de Sauna Tour ontdek je onder andere de ‘standaard’ Finse sauna, de Smoke Sauna en de ijssauna. Tijdens de Sauna Tour kun je naast de sauna’s genieten van lokale hapjes, drankjes en een Finse maaltijd. De sauna’s die je bezoekt tijdens de Finse Sauna Tour zijn:

 

  1. Lisakki’s Lakeside sauna;
  2. Rukan Salonki Ice Sauna;
  3. Pyhápiilo Sauna & Spa;
  4. The ‘Sauna of old time stories’;
  5. Seven Star Smoke Sauna.

 

Een Sauna Tour door Fins-Lapland

Saunabussi, wellness & karaoke

 

Hou je van wellness en gekkigheid? Dan is Saunabussi iets voor jou! De naam zegt het al, Saunabussi is een bus met een sauna. Je kan je met 16 andere sauna liefhebbers laten vervoeren van sauna naar sauna en onderweg dus ook in de sauna zitten. Als klap op de vuurpijl is er ook muziek aan boord en kan je karaoken. Een wellness trip met Saunabussi duurt drie uur en vervoert je door de regio Kuusamo in Fins Lapland. Saunabussi is dertien meter lang en heeft in totaal zeventien zitplaatsen. De met hout beklede saunaruimte in de bus biedt plaats aan tien mensen om al rijdend te zweten.

 

Terwijl jij je rot zweet kan de rest karaokeparty bouwen. Aan boord van Saunabussi is een toilet en een douche met warm water. Zijn de tien saunagasten uitgezweet dan stopt de chauffeur van Saunabussi ergens zodat je in een nabijgelegen meer kan zwemmen of zodat je even kan afkoelen terwijl je door de sneeuw rent. Meer informatie over de Sauna Bus lees je hier.

 

Sauna Bus Finland

Reistips Fins Lapland in de zomer

 

Als je helemaal tot rust bent gekomen in een Finse sauna dan is het tijd om Fins Lapland te gaan ontdekken. Check al mijn reistips die ik heb geschreven na een roadtrip van een week in het noorden van Finland.

 

 

Sauna Boat Experience

 

Naar de sauna in Finland, heb jij dat wel eens gedaan? 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots