Spa & Sauna

Ontspan boven zee in Kallbadhuset Kallis in Zuid Zweden

1 augustus 2019
Ontspan boven zee in Kallbadhuset Kallis in Zuid Zweden

Wil jij tijdens je rondreis naar de sauna in Zweden? Dan moet je echt naar Kallbadhuset Kallis in Helsingborg in Zuid Zweden.

 

Naar de sauna in Zweden

 

Ga je een roadtrip maken en wil je ook naar de sauna in Zweden? Ik zeg; ‘DOEN’! In juli 2019 maakte ik een rondreis door Zuid Zweden en ik werd verrast door het fenomeen; Kallbadhuset’. Dat is namelijk de Zweedse naam voor een open-lucht-sauna. Omdat ik dit concept zo gaaf vind bezocht ik zelfs twee Kallbadhusets in Helsingborg, namelijk Kallbadhuset Kallis en Kallbadhuset Pålsjöbaden.

 

 

Ga je voor het eerst naar de sauna in Zweden? Hou er dan rekening mee dat je niet in badkleding naar de sauna kan. In Zweden ga je standaard naakt naar de sauna. Ook gaat men in Zweden meestal gescheiden naar de sauna. Op sommige dagen zijn er zogenoemde ‘familiedagen’ en dan mogen mannen en vrouwen tegelijkertijd gebruik maken van dezelfde sauna.

 

In 2019 is het op dinsdag familiedag vanaf 16.00 uur tot 20.00 uur. Tijdens niet gemengde sauna dagen gaan de dames links naar de sauna en de mannen rechts. Tijdens familiedagen is de sauna rondom te gebruiken. Vraag vooraf bij de receptie van de sauna even naar de do’s en dont’s omdat het anders is als je wellicht gewend bent in Nederland.

 

Naar de sauna in Zweden

 

Kallbadhuset Kallis

 

Sauna Kallis, Helsingborg

 

Ten zuiden van Kallbadhus Pålsjöbaden, op ongeveer 15 minuten autorijden vind je Kallbadhuset Kallis. Ook deze sauna ligt in de kustplaats Helsingborg. De twee sauna’s zijn qua exterieur en interieur niet met elkaar te vergelijken. Het enige wat ze gemeen hebben is het feit dat beide sauna’s in Zuid-Zweden boven zee zijn gelegen.

 

Het allertofste aan deze locatie vind ik dat het saunaraam direct boven zee ligt en torenhoog is. Op de dag dat ik er was stormde het en terwijl ik in de sauna genoot van de warmte klotsen de golven meters omhoog tegen het raam aan, heel gaaf! Normaal gesproken zou ik zeker de zee in duiken na een opgieting maar de zee was zo woest dat ik het niet aandurfde en bij het hekje bleef staan. De spetters van de golf op mijn blote huid voelen was ook fijn!

 

Wil je een bezoek brengen aan de sauna raad ik je aan om altijd even van te voren online de  openingstijden te checken. In 2019 waren de openingstijden als volgt;

 

  • Maandag en donderdag van 10.00 tot 20.00 uur;
  • Dinsdag van 09.00 uur tot 15.00 uur en vanaf 16.00 uur tot 20.00 uur is het ‘familieavond;
  • Woensdag en vrijdag van 09.00 uur tot 20.00 uur;
  • Zaterdag en zondag van 9.00 uur tot 18.00 uur.

 

Je betaald ter plaatse een toegangsprijs van nog geen €6,- per persoon, (60 SEK). Ja, niet alles is duur in Zweden;)! Je kan ter plaatse een handdoek huren en slippers. Badjassen worden niet verhuurd, die had ik zelf meegenomen. Ook mijn slippers en toiletspullen heb ik zelf meegenomen. Er is geen shampoo en doucheschuim inbegrepen in de prijs.

 

  • Wellness tip: 1 x per jaar organiseert Helsingborg een openluchtbadfestival “Kallbadsveckan”, in 2020 is dit op 29 januari en 3 februari 2020;
  • AdresGröningen Norra 1, 254 33 Helsingborg, Zweden;
  • Meer info? Zie de website van Helsingborg, deze is wel in het Zweeds. 

 

Sauna Kallis, Helsingborg

 

Kallbadhuset Kallis - Helsingborg

 

Sauna in Zweden tips

 

Heb je de smaak te pakken en ben je op zoek naar meer sauna in Zweden tips? Lees ons uitgebreide artikel met maar liefst 3 tips voor openbare sauna’s boven zee in Zuid Zweden.

 

Daarnaast vind je een tip voor een leuke Bed & Breakfast met sauna en zwembad, tips voor luxe wellness hotels met sauna en wellness faciliteiten of kies voor je eigen vakantiehuis met sauna in Zweden. Op de onderstaande Google Maps kaart kan je met behulp van de legenda in één keer zien waar welke sauna, wellness hotel of B&B is gelegen.

 

 

 

Sauna in Zweden tips
Zou jij tijdens een rondreis naar de sauna in Zweden gaan?
Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots