Hotspots

Ontdek de natuurlijke zwembaden op Madeira in Porto Moniz

5 February 2018
Ontdek de natuurlijke baden op Madeira

Madeira, wellness? Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Toch heeft Madeira een paar bijzondere Wellness Spots. Ga op ontdekkingreis naar de naturlijke zwembaden op Madeira.

Natuurlijke zwembaden op Madeira in Porto Moniz

 

Bij Madeira denk je in eerste instantie waarschijnlijk niet aan wellness. Het eiland staat immers bekend om zijn bloemen, bergen en weelderige natuur. Toch is Madeira uitermate geschikt voor een dagje pamperen. En laten wij hier nu precies de geschikte plek voor weten dankzij collega wellness- en reisblogger Sanne van ChitalTravels.

 

In het Noorden van Madeira bevinden zich de natuurlijke zwembaden van Porto Moniz. Een natuurlijk zwembad, direct aan de zee, omringd door ruige kliffen. De natuurlijke zwembaden van Porto Moniz vallen gelijk op, als je via de slingerweg van de berg naar beneden rijdt. Het dorp ligt gelegen in het dal en grenst direct aan de zee. Vanaf bovenaf zien de baden er al heel verleidelijk uit en naarmate je verder naar beneden rijdt neemt dit gevoel alleen maar toe.

 

Het natuurlijke zwembad is gevuld met zeewater en omringd door lava rotsen. De golven overspoelen de rotsen en de rand van het zwembad, zodat er steeds vers zeewater in en uit stroomt. Met mooi weer en een kalme zee kan je op de rand van het zwembad zonnebaden. Een prima plek, met uitzicht op de prachtige kust van Madeira. Met wat ruiger weer zijn de golven hoger en is zonnen op de rand niet mogelijk. Maar niet getreurd, want juist dan stroomt het zeewater over de rand van het zwembad. En wat is nou leuker om je mee te laten voeren op de golven.

 

Natuurlijke baden op Madeira

 

Zwemmen in de natuurlijke baden van Porto Moniz

 

Er zijn altijd meerdere badmeester aanwezig, die de bezoekers in de gaten houden en erop letten dat er niets gebeurd.
Sommige ervaringen zijn onbetaalbaar. De natuurlijke baden van Porto Moniz vallen ook in deze categorie. Natuurlijke wellness op zijn best en het fijne is dat een duik in dit heerlijke water heel betaalbaar is. Een entreekaartje voor een volwassenen bedraagt namelijk maar €1,50- Je krijgt voor dit bedrag een ticket voor een prachtig natuurlijk zwembad, met uitzicht op de ruige kustlijn van Madeira. Goede deal toch?

 

Madeira is een heerlijk eiland, maar de mooie stranden ontbreken hier toch wel een beetje. De stranden die er zijn bestaan eigenlijk alleen maar uit kiezelstenen en de zee is ook vaak wild. Als je toch een dagje wilt zwemmen, dan zijn de natuurlijke baden van Porto Moniz een goed alternatief. Of beter gezegd, het is een absolute must do. Heerlijk relaxen op een van de mooiste locaties van Madeira in een heerlijk natuurlijk zwembad met een wonderschoon uitzicht. Wat wil je nog meer.

 

Natuurlijke zwembaden op Madeira

 

Bezienswaardigheden Porto Moniz

 

Als je dan toch in Porto Moniz bent breng dan gelijk een bezoek aan de onderstaande bezienswaardigheden in Porto Moniz. De natuurlijke zwembaden zijn te vinden door uit te kijken naar ‘Piscinas Naturais de Porto Moniz‘. Navigeer naar: R. dos Alfarrobeiras 4, Porto Moniz.

 

  • Fort van João Batista
  • Madeira Aquarium
  • Uitkijkpunt ‘Miradouro da Santa’

 

Ben jij wel eens bij de natuurlijke zwembaden in Porto Moniz geweest?

Print Friendly, PDF & Email
2

Leave a comment

float center korting
Follow Wellness Spots

Wellness vakantie ideeën

___________________________

Wellness cadeaubonnen overzicht

___________________________

Wellness Scheveningen – Kurhaus Spa & Beauty

___________________________

Wellness Hotels Zuid-Limburg

___________________________

Top 10 Wellness in Nederland

___________________________

Schrijf je nu in voor de maandelijkse nieuwsbrief:

Ontvang de leukste wellness tips
Meld je aan voor wellness inspiratie en de beste sauna aanbiedingen
Laat je inspireren op www.wellnessspots.com.
Dankjewel voor je inschrijving op de nieuwsbrief!