Spa & Sauna

Ontdek de natuurlijke zwembaden op Madeira in Porto Moniz

5 april 2020
Natuurlijke zwembaden op Madeira

Madeira is het eiland voor een heerlijke luxe vakantie! Geniet in het luxe wellness hotel The Vine in hartje Funchal en ontdek de natuurlijke zwembaden op Madeira in Porto Moniz.

Natuurlijke zwembaden op Madeira in Porto Moniz

 

Bij Madeira denk je in eerste instantie waarschijnlijk niet aan wellness. Het eiland staat immers bekend om zijn bloemen, bergen en weelderige natuur. Toch is Madeira uitermate geschikt voor een dagje pamperen. Wij genoten wel eens van een verblijf bij The Vine en Sanne van ChitalTravels ontdekte de natuurlijk zwembaden op Madeira in Porto Moniz.   

 

In het Noorden van Madeira bevinden zich de natuurlijke zwembaden van Porto Moniz. Een natuurlijk zwembad, direct aan de zee, omringd door ruige kliffen. De natuurlijke zwembaden van Porto Moniz vallen gelijk op, als je via de slingerweg van de berg naar beneden rijdt. Het dorp ligt gelegen in het dal en grenst direct aan de zee. Vanaf bovenaf zien de baden er al heel verleidelijk uit en naarmate je verder naar beneden rijdt neemt dit gevoel alleen maar toe.

 

Het natuurlijke zwembad is gevuld met zeewater en omringd door lava rotsen. De golven overspoelen de rotsen en de rand van het zwembad, zodat er steeds vers zeewater in en uit stroomt. Met mooi weer en een kalme zee kan je op de rand van het zwembad zonnebaden. Een prima plek, met uitzicht op de prachtige kust van Madeira. Met wat ruiger weer zijn de golven hoger en is zonnen op de rand niet mogelijk. Maar niet getreurd, want juist dan stroomt het zeewater over de rand van het zwembad. En wat is nou leuker om je mee te laten voeren op de golven.

 

Natuurlijke baden op Madeira

 

Zwemmen in de natuurlijke baden van Porto Moniz

 

Er zijn altijd meerdere badmeester aanwezig, die de bezoekers in de gaten houden en erop letten dat er niets gebeurd.
Sommige ervaringen zijn onbetaalbaar. De natuurlijke baden van Porto Moniz vallen ook in deze categorie. Natuurlijke wellness op zijn best en het fijne is dat een duik in dit heerlijke water heel betaalbaar is. Een entreekaartje voor een volwassenen bedraagt namelijk maar €1,50- Je krijgt voor dit bedrag een ticket voor een prachtig natuurlijk zwembad, met uitzicht op de ruige kustlijn van Madeira. Goede deal toch?

 

Madeira is een heerlijk eiland, maar de mooie stranden ontbreken hier toch wel een beetje. De stranden die er zijn bestaan eigenlijk alleen maar uit kiezelstenen en de zee is ook vaak wild. Als je toch een dagje wilt zwemmen, dan zijn de natuurlijke baden van Porto Moniz een goed alternatief. Of beter gezegd, het is een absolute must do. Heerlijk relaxen op een van de mooiste locaties van Madeira in een heerlijk natuurlijk zwembad met een wonderschoon uitzicht. Wat wil je nog meer.

 

Natuurlijke zwembaden op Madeira

 

Bezienswaardigheden Porto Moniz

 

Als je dan toch in Porto Moniz bent breng dan gelijk een bezoek aan de onderstaande bezienswaardigheden in Porto Moniz. De natuurlijke zwembaden zijn te vinden door uit te kijken naar ‘Piscinas Naturais de Porto Moniz‘. Navigeer naar: R. dos Alfarrobeiras 4, Porto Moniz.

 

  • Fort van João Batista
  • Madeira Aquarium
  • Uitkijkpunt ‘Miradouro da Santa’

 

Luxe wellness vakantie bij The Vine!

 

Wil je op en top van luxe genieten op Madeira? Naast alle mooie luxe wellness hotels op het eiland is een paar dagen in de hoofdstad ook een aanrader. In het hart van Funchal ligt het mooie en luxueuze hotel The Vine. Niet voor niets bekroond tot ‘Europe’s Leading Design Hotel’.

 

Op het dak van het luxe hotel kan je genieten van wellness bij de 360° Sky Bar met infinity pool en Jacuzzi! Daarna kan je relaxen op de luxe ligbedden en uitkijken over het centrum van Funchal. In de DVine Spa kan je ontspannen tijdens allerlei heerlijke wellness behandelingen. Leuk om te weten is dat je vast tijdens je reis op Madeira hebt ontdekt hoe belangrijk wijn is. Dit komt ook helemaal terug in de wellness behandelingen want in het Spa Menu kan je ook kiezen voor een ‘Vinotherapie’ behandeling. Ooit uitgevonden door wijnmakers in Frankrijk die daarna Caudalie lanceerden. Voor onze persoonlijke ervaring met vinotherapie van Caudalie, lees ons artikel.

 

*Bekijk hier het uitgebreide Spa Menu van The Vine!
**Reserveer hier je luxe verblijf bij The Vine in Funchal op Madeira.

 

 

Luxe wellness hotel - The Vine - Madeira

 

Ben jij wel eens bij de natuurlijke zwembaden op Madeira zoals in Porto Moniz geweest?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots