Natuurlijke zwembaden op Madeira

Ontdek de natuurlijke zwembaden op Madeira in Porto Moniz

Madeira is het eiland voor een heerlijke vakantie voor reizigers die van de natuur houden! Geniet van het mooie landschap, verblijf in het luxe wellness hotel The Vine in hartje Funchal en ontdek de natuurlijke zwembaden op Madeira in Porto Moniz.

Natuurlijke zwembaden op Madeira in Porto Moniz

Bij Madeira denk je in eerste instantie waarschijnlijk niet aan wellness. Het eiland staat immers bekend om zijn bloemen, bergen en weelderige natuur. Toch is Madeira uitermate geschikt voor een dagje pamperen. Wij genoten wel eens van een verblijf bij The Vine en ontdekte de natuurlijk zwembaden op Madeira in Porto Moniz.   

In het noorden van Madeira bevinden zich de natuurlijke zwembaden van Porto Moniz. Een natuurlijk zwembad, direct aan de zee, omringd door ruige kliffen. De natuurlijke zwembaden van Porto Moniz vallen gelijk op, als je via de slingerweg van de berg naar beneden rijdt. Het dorp ligt gelegen in het dal en grenst direct aan de zee. Vanaf bovenaf zien de baden er al heel verleidelijk uit en naarmate je verder naar beneden rijdt neemt dit gevoel alleen maar toe.

Het natuurlijke zwembad is gevuld met zeewater en omringd door lava rotsen. De golven overspoelen de rotsen en de rand van het zwembad, zodat er steeds vers zeewater in en uit stroomt. Met mooi weer en een kalme zee kan je op de rand van de natuurlijke zwembaden zonnebaden. Een prima plek, met uitzicht op de prachtige kust van Madeira. Met wat ruiger weer zijn de golven hoger en is zonnen op de rand niet mogelijk. Maar niet getreurd, want juist dan stroomt het zeewater over de rand van het zwembad.

♥ Ontdek hier alle tours op Madeira van Viator.
♥ En hier zie je alle tours op Madeira via Getyourguide.
♥ Hier kan je meer lezen over een bezoek aan de Natural Pools op Madeira.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en op YouTube.

Natuurlijke baden op Madeira

Zwemmen in de natuurlijke baden van Porto Moniz

Er zijn altijd meerdere badmeesters aanwezig, die de bezoekers in de gaten houden en erop letten dat er niets gebeurd. Sommige ervaringen zijn onbetaalbaar. De natuurlijke baden van Porto Moniz vallen ook in deze categorie. Natuurlijke wellness op zijn best en het fijne is dat een duik in dit heerlijke water heel betaalbaar is. Een entreekaartje voor een volwassenen bedraagt namelijk maar €3,- per persoon. *Let op, prijs kan in de tussentijd gestegen zijn! Je krijgt voor dit bedrag een ticket voor een prachtig natuurlijk zwembad, met uitzicht op de ruige kustlijn van Madeira. Goede deal toch?

Madeira is een heerlijk eiland, maar de mooie stranden ontbreken hier toch wel een beetje. De stranden die er zijn bestaan eigenlijk alleen uit kiezelstenen en de zee is ook vaak wild. Als je toch een dagje wilt zwemmen, dan zijn de natuurlijke baden van Porto Moniz een goed alternatief. Of beter gezegd, het is een absolute must do. Heerlijk relaxen op een van de mooiste locaties van Madeira in een heerlijk natuurlijk zwembad met een wonderschoon uitzicht. Wat wil je nog meer.

♥ Hier kan je meer lezen over een bezoek aan de Natural Pools op Madeira.

Natuurlijke zwembaden op Madeira

Bezienswaardigheden Porto Moniz

Als je dan toch in Porto Moniz bent breng dan gelijk een bezoek aan de onderstaande bezienswaardigheden in Porto Moniz. De natuurlijke zwembaden zijn te vinden door uit te kijken naar ‘Piscinas Naturais de Porto Moniz‘. Navigeer naar: R. dos Alfarrobeiras 4, Porto Moniz.

 • Madeira Aquarium;
 • Fort van João Batista;
 • Uitkijkpunt ‘Miradouro da Santa’.

Luxe wellness vakantie bij The Vine!

Wil je op en top van luxe genieten op Madeira? Naast alle mooie luxe wellness hotels op het eiland is een paar dagen in de hoofdstad ook een aanrader. In het hart van Funchal ligt het mooie en luxueuze hotel The Vine. Niet voor niets bekroond tot ‘Europe’s Leading Design Hotel’.

Op het dak van het luxe hotel kan je genieten van wellness bij de 360° Sky Bar met infinity pool en Jacuzzi! Daarna kan je relaxen op de luxe ligbedden en uitkijken over het centrum van Funchal. In de DVine Spa kan je ontspannen tijdens allerlei heerlijke wellness behandelingen. Leuk om te weten is dat je vast tijdens je reis op Madeira hebt ontdekt hoe belangrijk wijn is. Dit komt ook helemaal terug in de wellness behandelingen want in het Spa Menu kan je ook kiezen voor een ‘Vinotherapie’ behandeling. Ooit uitgevonden door wijnmakers in Frankrijk die daarna Caudalie lanceerden. Voor onze persoonlijke ervaring met vinotherapie van Caudalie, lees ons artikel.

*Bekijk hier het uitgebreide Spa Menu van The Vine!
**Reserveer hier je luxe verblijf bij The Vine in Funchal op Madeira.

Luxe wellness hotel - The Vine - Madeira

Ben jij wel eens bij de natuurlijke zwembaden op Madeira zoals in Porto Moniz geweest?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

2 reacties op “Ontdek de natuurlijke zwembaden op Madeira in Porto Moniz”

 1. Jennifer avatar
  Jennifer

  Goodmorning,

  I want to know If I have to book a ticket when I want to visit the beautiful pool in madeira. I saw that the entree €1,50 costs. So I was wondering If I have to book a ticket for in a high season like summer. And when I have to book a ticket, where can I do that?
  I will stay in the time between 15 july until 26 july.
  I hope to hear from you!

  Kind reagards, Jennifer

  1. Redactie Wellness Spots avatar
   Redactie Wellness Spots

   Dear Jennifer,

   Thanks for your request and nice to hear you read this article. It is some years ago that I went there, I saw now the entrance price is €3,- per person.
   More information can be found via the link in the article. The pools are open all year round, in summer time from 9 am untill 7 pm.
   Entrance into the complex is subject to a year-round fee. I hope I informed you well and wish you a great day! Best wishes,
   Henriëtte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen