Natuurlijke zwembaden op Tenerife

Ontdek de bijzondere natuurlijke zwembaden op Tenerife

Ontdek de bijzondere natuurlijke zwembaden op Tenerife, Charco de La Laja, Piscinas de Bajamar, El Caletón en meer. Huur een auto op Tenerife en bezoek zelf alle natuurbaden op het Canarische Eiland tijdens je vakantie.

Ontdek de bijzondere natuurlijke zwembaden op Tenerife

Op het eiland Tenerife vallen vooral de meest afgelegen gebieden op in het landschap, waaronder de favoriete bestemming van vele bezoekers: de natuurlijke zwembaden op Tenerife. Deze natuurbaden op Tenerife, die zijn ontstaan door oude lavastromen of erosie en de invloed van de oceaan, hebben een geschiedenis van duizenden jaren en zijn gelegen tussen de zee en de rotsen.

Geniet zelf van het kristalheldere water en de frisse en zoute geur van de zee, dompel jezelf onder in het geneeskrachtige water van Tenerife. Hieronder volgt een selectie van de meest bijzondere natuurlijke zwembaden op Tenerife, waar men kan genieten van de natuur in zijn puurste vorm.

♥ Tip, de Rock Spa Treatments in het Hard Rock Hotel op Tenerife.
♥ Ontdek hier meer Tenerife reistips en tips voor autohuur Tenerife

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en op YouTube.

Natuurlijke zwembaden Tenerife

Charco de La Laja

Aan de kust van San Juan de la Ramba ligt het kleine vulkanische paradijs Charco de La Laja. Deze natuurlijke baden zijn gevormd uit lavastromen die bedekt zijn met mos en waterplanten. Om het zwembad te bereiken volg je een wandelpad dat langs de kust loopt, waarna je in het kristalheldere water kunt duiken en genieten van het uitzicht op de Atlantische Oceaan.

Piscinas de Bajamar

In het noorden van Tenerife, vlakbij San Cristóbal de La Laguna, ligt Piscinas de Bajamar. Dit natuurzwembad ligt naast een klein goudkleurig strand. Je kunt hier genieten van een rustige duik in het groenblauwe zeewater terwijl de golven stukslaan tegen de rotsen.

Het bad is omringd door zwarte rotsen en is dankzij het wandelpad ook geschikt voor mensen met een beperkte mobiliteit. Het natuurlijke bad bestaat uit twee grote baden en een kleiner bad voor kinderen, ideaal om een dag met het gezin door te brengen. Ook zijn er verschillende voorzieningen zoals kleedkamers, badmeester en restaurants.

Natuurbaden Tenerife

Charco los Chochos

Deze plek in het dorpje Los Silos mag je gewoon niet missen. Opeenvolgende vulkaanuitbarstingen hebben grillige vormen gecreëerd die dit mooie zoutwaterbad mogelijk hebben gemaakt, waar je kunt zwemmen in een mooie omgeving. Het zwembad Los Chochos ligt naast het zwembad La Araña en heeft een diepte van 2 meter.

Los Chochos is makkelijk te bereiken door een stenen trap met leuning. Bovendien is het bad het hele jaar door geopend en kun je er zwemmen als de zee niet te ruig is. Tijdens het zwemmen heb je een geweldig uitzicht op de kliffen van La Culata en op heldere dagen op de Teide. Het is een ideale plek voor gezinnen met kinderen.

Natuurlijke zwembaden Tenerife

Mesa del Mar

Mesa del Mar, ook wel ‘de tafel aan de zee’ ligt aan de kust van Tacoronte in Santa Cruz. Een fijne plek om te zonnebaden en te genieten van een ontspannen bad in zout water. Deze natuurlijke zwembaden op Tenerife zijn erg populair onder de lokale bevolking die hier vooral in de zomer komen.

Het kleine dorpje Tacoronte heeft twee zwembaden. Een van de baden is alleen in de zomer gevuld en de andere is het hele jaar geopend. De zwembaden zijn gevormd door gestolde lava en er is een fijne plek om te zonnen en te rusten op de aangelegde houten vloeren.

Natuurbaden Tenerife

Charco del Viento

Charcho del Viento is een kleine baai in de wijk Santa Catalina, La Guancha. Het wordt bezocht door zowel de bewoners als toeristen. Dat komt doordat het een van de gemakkelijkst bereikbare natuurlijke zwembaden in het noorden van Tenerife is.

Deze kleine natuurlijk baai is gevormd door een oude vulkanische uitbarsting waardoor er twee lava-armen zijn gecreëerd. Hierdoor kun je de onderwaterwereld verkennen door te snorkelen of te vissen. De lava-armen beschermen het gebied tegen sterke golven, waardoor je rustig kunt genieten van de natuurbaden.

Natuurlijke zwembaden Tenerife

El Caletón

Bij de laatste uitbarsting van de vulkaan Trevejo in 1706 werd een groot deel van het historische dorpje Garachico onder de lava bedolven. De lava vormde door het contact met de zee natuurlijke vijvers die vandaag de dag een van de grootste trekpleisters van deze gemeente zijn. De zoutwaterbaden van zijn El Caletón omringd door lavaformaties, kliffen van La Culata en de vergezichten op de noordelijke kust.

De zwembaden zijn via aangelegde trappetjes te bereiken en zijn geschikt voor iedereen aangezien het water doorgaans rustig is, maar je moet desalniettemin oppassen met de golven die in dit gebied nogal hevig kunnen zijn. Het gebied rond El Caletón en de Atlantische Oceaan heeft een helende werking. De frisse zeegeur en geluiden van de oceaan zorgen voor nieuwe energie.

Welke van de genoemde natuurlijke zwembaden op Tenerife wil jij gelijk bezoeken? 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen