Lifestyle

Self Care en mentaal goed voor jezelf zorgen, onze NEI therapie ervaringen

14 oktober 2023
Mentaal en emotioneel goed voor jezelf zorgen

Self Care, oftewel mentaal en emotioneel goed voor jezelf zorgen is heel belangrijk. Heb je al eens van Neuro Emotionele Integratie NEI gehoord? Kies voor jezelf, ontdek je onderbewustzijn en lees hier alles over NEI therapie ervaringen en wat Mooi Mens Coaching kan bieden.

 

Self Care, mentaal en emotioneel goed voor jezelf zorgen

 

Self Care en mentaal goed voor jezelf zorgen betekent in mijn visie dat je je vooral focust op waar je energie van krijgt. Want dat wat je aandacht geeft groeit. Er zullen altijd dingen zijn die niet lekker lopen of situaties die echt niet leuk zijn. Het belangrijkste is om deze negatieve emoties er te laten zijn. Ze gewoon te voelen, ze horen bij het leven. Stop ze vooral niet weg.

 

In het woord emotie, zit het woord motie, wat betekent beweging. Emoties willen gezien worden en erkent. Dan zijn ze vrij om weer te bewegen en heb jij weer ruimte voor positieve dingen. Dus een dag lekker janken op de bank met twee repen chocolade is helemaal niet erg. Nachtje slapen en je zult zien, de volgende dag gaat het weer een stuk beter.

 

Wist je trouwens dat er 3 redenen zijn waarom je huilt?

 

 1. Geluk
 2. Verdriet
 3. Wat weinig mensen weten, is het verwerken van emoties.

 

Door te huilen geef je ruimte aan je emoties en kun je dingen verwerken. Laat je je tranen binnen en doe je net alsof je negatieve emoties er niet zijn, dan blijven ze vast zitten. En daar ga je last van krijgen. Spanning, hoofdpijn, stress etc. Allemaal dingen die vanzelf leiden tot een burn out of depressie.

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest en op YouTube.

 

Onze NEI therapie ervaringen bij Mooi Mens Coaching

 

Om dat goed te kunnen uitleggen, geef ik je eerst een klein beetje inzicht in hoe je brein werkt. 95% van alle klachten die mensen hebben, komen voort uit onverwerkte emoties die ze in hun onderbewuste hebben opgeslagen. Van alles wat je meemaakt, is maar 5% bewust. De rest wordt allemaal opgeslagen in je onderbewustzijn.

 

Jouw lichaam is opgebouwd uit 50 triljoen cellen. Al deze cellen slaan informatie op die voortkomen uit prikkels die via je zintuigen binnenkomen. Dus de dingen die je ziet, hoort, proeft en voelt. Per seconde  zijn dat er ongeveer 4,2 miljoen!  Gelukkig neem je maar tussen de 5 en 10 prikkels per seconde waar. Daar ben je je bewust van. De rest wordt opgeslagen in je cellen in je onderbewuste. Dit is de reden dat we veel van wat we hebben ervaren, zijn vergeten of hebben weggestopt.  En elke emotie die niet wordt verwerkt blijft onbewust zijn invloed uitoefenen. En daar zit dus de oorzaak van 95% van alle klachten die mensen hebben.

 

Alles bestaat uit energie, wetenschappelijk bewezen door onder andere Einstein en Nico Tesla. Zelf heb je dat vast ook al eens meegemaakt, bijvoorbeeld als je een kamer binnenkomt en voelt dat er een spanning hangt, zonder dat er een woord gezegd is. Of als je iemand ziet en je voelt een aantrekkingskracht. Dat is allemaal energie.

 

Jouw lichaam bestaat uit 50 triljoen cellen en die bestaan in de kern uit energie. Elke energie heeft een bepaalde frequentie en energie frequenties kun je meten, net zoals een radio ook geluidsfrequenties meet. Door deze energie frequenties te meten, kun je erachter komen welke emotie er achter jouw klachten zit. En als je de oorzaak weet, dan kun je jouw klachten ook oplossen. Uiteraard begeleid en help ik mensen ook daar bij!

 

NEI Therapie ervaringen

 

Waarom ben je begonnen met NEI therapie?


Mijn nichtje van 2 sliep heel erg slecht. Van alles geprobeerd maar uiteraard hielp niets. Toen heeft mijn zusje een foto van mijn nichtje naar een collega van haar gestuurd die ook de opleiding Neuro Emotionele Integratie heeft gedaan.

 

Zij deed iets met de foto en dezelfde nacht sliep mijn nichtje sinds maanden weer! Ik dacht wauw! Ik wil ook zoiets magisch kunnen! Nu ben ik erachter hoe het werkt, niets magisch aan maar wel heel erg bijzonder. En fantastisch als je op deze manier mensen kunt helpen!

 

Wat is je doel met NEI Therapie


Mijn doel is om mensen te helpen en ondersteunen waar ik dat kan. Omdat ik ervan overtuigd ben dat het belangrijker is om te weten wat  je klacht veroorzaakt dan zomaar de klacht te bestrijden. En daar kan NEI juist heel erg goed bij helpen. Zonder dat je urenlange praatsessies hoeft te hebben, of medicijnen te nemen of wat dan ook. Ik kijk naar de oorzaak en de oplossing daarvoor kan heel variërend zijn.

 

Je werkt holistisch, je kijkt naar het geheel en dat zorgt ervoor dat je klachten echt oplossen. Hoe divers ze ook zijn. En ik ben heel erg dankbaar dat ik mijn medemens hiermee mag helpen.

 

Niet kunnen ontspannen?

 

Allereerst gaan we kijken waar dit door komt, dat kan hele uiteenlopende redenen hebben. Redenen die je al wist en waar je een bevestiging van krijgt, maar ook onbewuste emoties. Of zelfs emoties die je zonder het te weten hebt overgenomen van iemand anders kunnen daar de reden van zijn.

 

Als je je bewust bent van de oorzaak verandert er vaak al heel veel. We gaan deze emoties samen integreren. Dit betekent dat we deze emoties van jouw rechter hersenhelft, die alles ervaart, overzetten naar jouw linkerhersenhelft, die overal een context aangeeft. Ook hier zit niets zweverig aan trouwens. Mijn antenne die doet het werk. Als dat gebeurd is gaan we kijken of we jou nog ergens verder mee kunnen ondersteunen om beter te kunnen ontspannen. Maar vaak geeft het weten van de oorzaak en het integreren hiervan al heel veel mogelijkheden om weer te kunnen ontspannen.

 

Geen innerlijke rust kunnen vinden?


Eigenlijk hetzelfde als hierboven. Ook geen innerlijke rust kunnen vinden heeft een oorzaak. Die gaan we samen opzoeken in je onderbewustzijn en dat bewust maken. Hier komt trouwens geen hypnose aan te pas hoor! Je bent er gewoon 100% bij. Als we weten wat de oorzaak is, dan kunnen we dit integreren en is deze blokkade uit de weg en zul je al meer innerlijke rust ondervinden.

 

Wat zijn de NEI therapie ervaringen van mensen?


Heel goed! De meeste mensen die ik geholpen heb, hadden nog nooit van NEI gehoord en waren dus heel nieuwsgierig naar wat deze methode voor ze kon betekenen. Sommigen waren wat sceptischer dan anderen, maar ze stonden er allemaal open voor.

 

En iedereen heeft er ook resultaat bij gehad! Meestal na de 1e keer al. En dat vonden de meesten heel bijzonder om te ervaren en mee te maken. Wat ik verder terug krijg ik dat ze het heel relaxed vinden, puzzelstukjes op hun plek vallen en echt verandering voelen, ook al kunnen ze er niet perse de vinger op leggen. Maar ja, dat is dus de kracht van energie.

 

Persoonlijke ervaring met NEI op afstand


Ik ben zelf heel erg van eerst zien dan geloven, als het niet probeert dan weet je het ook niet. Neuro Emotionele Integratie is niet perse heel tastbaar en ik daarom had ik na een paar maanden zelf ook zoiets van, is dit wel iets voor mij? Toen ik op wintersport mijn ketting kwijtraakte (en deze niet in het huisje, de taxi of het vliegveld te vinden was), nam ik de proef op de som. Als mijn onderbewustzijn echt alles zou weten, dan zou die ook weten waar ik mijn ketting had gelaten. Dus ik vroeg of mijn ketting in mijn woon/eetkamer lag en de biotensor gaf aan ja.

 

Toen vond ik het wel heel spannend worden hoor, moet ik eerlijk zeggen. Ik dacht kom maar op. Ik vroeg of mijn ketting in mijn snowboard tas zat, nee, in mijn backpack ook een nee. Toen vroeg ik of deze in mijn jas zat en ik kreeg zowaar een ja. Ik liep naar mijn jas deed de eerste de beste rist open en voila, daar was mijn kettinkje. Ik was oprecht helemaal van mijn ápropos. En sindsdien ben ik helemaal om. Heb vanaf toen zoveel gave dingen mogen meemaken en kunnen betekenen voor mensen. Echt fantastisch, heel gaaf en heel dankbaar!

 

Voor wie is NEI sessie of NEI therapie geschikt?


Een NEI sessie of een NEI therapie traject is voor iedereen geschikt die ergens last van heeft en die het belangrijk vind om goed voor jezelf te zorgen. Dat kunnen lichamelijke klachten zijn, maar ook allergieën, ADHD, Autisme, zwanger willen worden of psychische klachten. Achter 95% van alle klachten die men heeft zit een onverwerkte emotie. Emoties zijn soms lastig, daar wil je niet aan want dat kan pijn doen of onzekerheid geven. Dus dat stoppen veel mensen dan maar weg. Dan hoeven ze daar niets mee.

 

Maar onbewust werken die emoties wel door je in dagelijks leven en dat uit zich op verschillende manieren. De enige manier waarop jouw lichaam met jou kan communiceren is door een pijn aan te geven. Bijvoorbeeld hoofdpijn, rugpijn, moeheid etcetera. Dat is eigenlijk een signaal voor jou dat je lichaam zegt, er is nog een onverwerkte emotie en daar moet je nog wat mee. Maar veel mensen tegenwoordig stoppen een asperine erin en gaan weer door. Weinig mensen luisteren tegenwoordig nog echt naar hun lichaam en wat hun lichaam hen aangeeft.

 

Neuro Emotionele Integratie

 

Voor wie is Neuro Emotionele Integratie niet geschikt?

 

Als je niet open staat voor andere ‘geneeskunde’ dan de westerse geneeskunde. Of als je niet gelooft dat alles uit energie en trillingen bestaat en dat je deze dus kunt meten. Of als je niet gelooft dat jouw onderbewustzijn alles opslaat en dus alles weet. Maar eigenlijk is het een kwestie van ervaren dat er meer is dan alleen de westerse geneeskunde. Eerst zien, dan geloven. Dat heb ik zelf namelijk ook heel sterk.

 

Mogelijke NEI resultaten

 

De mogelijke resultaten van een NEI sessie of NEI therapie zijn heel verschillend. Ik heb iemand gehad waarbij het niet lukte om zwanger te worden van een 2e. IVF had geen resultaat terwijl  medisch bij allebei alles in orde was. Vaak weet ik dan al wel dat er energetisch een blokkade zit. Na een hele mooie sessie was ze een maand later zwanger. Het is zo mooi als je met zoiets simpels eigenlijk mensen verder kan helpen!

 

Verder merk ik ook dat het mensen rust geeft en inzichten. Ze minder perfectionistisch worden, meer controle kunnen loslaten. Hoogtevrees minder wordt, meer zelfverzekerd worden en dan heb je natuurlijk de fysieke klachten die overgaan. Resultaten zijn heel verschillend maar zullen er altijd zijn. Er wordt namelijk altijd iets in beweging gezet.

 

Goed voor jezelf zorgen

 

Is een NEI sessie of NEI therapie zweverig?

 

Nee, ik vind van niet. De mensen die mij kennen zullen ook absoluut niet zeggen dat ik een zweverig type ben. Zweverigheid is niets voor mij. Wat dat betreft ben ik zelf heel nuchter. Maar ik sta wel open voor heel veel dingen. En als je goed nadenkt, is het eigenlijk allemaal heel logisch. Als je weet dat alles uit trillingen bestaat, je die energie kunt meten en als je weet dat jouw onderbewustzijn alles weet.

 

Dan is het heel logisch dat wanneer je deze trillingen gaat meten zo achter de ooraak van jouw klachten komt. Ervaring leert ook dat mensen die ik geholpen heb het absoluut niet zweverig vinden, maar dat alles eigenlijk heel logisch is en dingen als puzzelstukjes op zn plek vallen.

 

Hoe gaat een NEI sessie in zijn werk?

 

Wat ik doe is het meten van jouw energie door middel van een antenne, de biotensor. Dat werkt hetzelfde als een radio. De radio antenne meet geluidsfrequenties, ik meet energie frequenties. Je hoeft zelf verder niets te doen, niet te gaan liggen oid. Je hoeft niets in te nemen, niets op te smeren, niets vast te houden. Gewoon lekker relaxed zitten en dan zal jouw onderbewustzijn en alles wat daarin opgeslagen zit vanzelf wel aan jou laten zien wat de oorzaken zijn van de klachten die jij hebt. Ik ga je ook niet onder hypnose brengen oid, dus geen zorgen! Je bent er gewoon 100% bij en jouw onderbewustzijn zal jou alleen laten zien wat je op dat moment aan kan.

 

Wat zijn de voor en nadelen van NEI?

 

Nadelen zijn er eigenlijk niet. Jouw onderbewustzijn zal je alleen laten zien wat je kan handelen. Je zal dus nooit in paniek, of stress raken en dat is heel erg fijn. Het grote voordeel van deze methode vind ik dat je mij ook niets hieft te vertellen als je dat niet wilt. Jouw onderbewustzijn weet waar je klachten vandaan komen. Ik zal uitkomsten met je delen en het is aan jou zelf of je daar meer over kwijt wil of dat je wel weet waar het over gaat. Je hoeft dus ook niet te gaan graven en een heleboel praatsessies te hebben. Dat vind ik zelf wel heel erg fijn aan deze methode.

 

Daarnaast kijken we holistisch, dus naar het gehele geheel. Niet alleen psychisch, maar ook naar voeding en celmetabolisme, naar de je fysieke gesteldheid, naar overgenomen emoties. Dus er kan uitkomen dat we energetisch iets recht moeten zetten, of dat je je voeding moet aanpassen, meer of minder moet bewegen, dat we met NLP iets moeten doen. Ik kijk heel erg breed en focus me niet op 1 aspect.

 

Wat kost een NEI sessie of een NEI-therapie 

 

Ik begin altijd met een gratis intake van ongeveer 30 minuten via videobellen. Dan kun je kennis maken met mij, ga ik kijken of ik degene ben die jou mag testen (niet geheel onbelangrijk) en krijg je alvast wat eerst inzichten mee.

 

Als jij dan denkt, ja, ik geloof echt dat dit mijn klachten kan oplossen dan gaan we samen een traject in van 2 tot 5 sessies van 1-1.5 uur. Deze investering in jezelf is 500 Euro, minder dan een weekje vakantie in Nederland en je hebt er je hele leven profijt van! In de meeste gevallen hebben we na 1 sessie al resultaat en werken we verder door in de volgende 2-4 sessies om er zeker van te zijn dat we alle emoties te pakken hebben die jouw klacht veroorzaken. Maar het kan dus ook goed zijn dat we binnen twee keer al jouw resultaat hebben bereikt! Het gaat niet om de uren die we er samen in stoppen, maar dat jij het resultaat bereikt dat je wilt. Dat is het allerbelangrijkst als jij goed voor jezelf zorgen belangrijk vind.

 

*Meer informatie over een NEI sessie of NEI therapie bij Mooi Mens Coaching.
Mail naar Linda via info@mooimenscoaching.nl of stuur een bericht naar 06-18103758.

 

Mentaal en emotioneel goed voor jezelf zorgen

 

Meer tips mentale gezondheid verbeteren

 

Wij vinden het belangrijk dat mensen goed voor zichzelf zorgen. Wat ons betreft is dat onderdeel van dé Wellness Lifestyle! Dat is de reden dat je op Wellness Spots een variatie kan lezen aan tips voor je mentale gezondheid verbeteren. Als je dit artikel over mentaal goed voor jezelf zorgen hebt gelezen vind je mogelijk ook de onderstaande artikelen interessant.

 

 1. Lachen is goed voor je gezondheid, wat dacht je van een lachworkshop?
 2. Ontspan in de natuur, kies je eigen pad, lees hier al onze tips voor mindful wandelen.
 3. Een stilte meditatie van 10 dagen in België, lees de ervaringen van Urvashi.
 4. Volg een persoonlijk coachingstraject om te kijken waar je aan kan werken.
  *Hou je van dieren? Wat dacht je van een persoonlijk coachingstraject met paarden op de Veluwe?
  *Of een combinatie van mediation en coaching met paarden in Limburg?
 5. Ontdek reizen en kuren tegen een burn out en depresse van Spa Dreams.

 

Mentaal en emotioneel goed voor jezelf zorgen, doe jij dat?
En wat vind jij na het lezen van deze NEI Therapie en tips?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots