Niet van sauna bezoek houden

Pascal houdt absoluut niet van de sauna, maar voor de liefde gaat hij!

Naar de sauna? ‘Dat is niks voor mij’ zegt Pascal! Er zijn mensen die niet van een sauna bezoek houden en dat is prima maar wij vroegen ons af waarom niet en vonden iemand die daar over wil vertellen.

Niet van sauna bezoek houden

Stil zitten, relaxen en de warmte van een sauna, sommige mensen moeten er niet aan denken! Je zou ze ‘sauna haters’ kunnen noemen. Op de redactie van Wellness Spots kunnen wij dat natuurlijk niet bevatten! Het is voor ons een van de fijnste wellness belevenissen die er is.

Mensen die niet van een sauna bezoek houden, wij waren nieuwsgierig waarom dan? Dus vroeg wij deze ‘sauna hater’ om stil te gaan zitten in een koele omgeving en de onderstaande vragen te beantwoorden. Bedankt Pascal voor je open en eerlijkheid!

*Hou jij ook niet van de sauna? Wij zijn benieuwd, hou je dan specifiek niet van een sauna maar wel van de andere faciliteiten bij een Spa of wellnessresort of hou je helemaal niet van alles dat met een sauna te maken heeft? Wil je hier iets over vertellen of meer informatie over hoe je het misschien anders kan benaderen en je het toch of een deel toch gaat waarderen. Wij nemen je graag mee in de wondere wellness wereld. 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest, YouTube en TikTok.

Ben je wel eens in een sauna geweest?

Je gelooft het vast niet maar ik ben vaak in een sauna geweest daarom weet ik ook zo goed waarom ik het helemaal niets vind. Maar mijn vrouw houd ervan en voor de liefde doe je veel, dus ga ik één keer in de drie maanden mee met haar naar de sauna. Wij gaan meestal naar de sauna in Leiden van Blue Wellness. Het is de hoogste sauna van Nederland meet een heerlijk binnen zwembad met uitzicht.

Al bied ik mijzelf wel als laatste optie aan. Meestal bel ik nog even mijn schoonmoeder of zij niet liever lekker een dagje wilt genieten met haar dochter. Al zij echt niet kan en min vrouw wil heel graag, dan ga ik mee. Het is geven en nemen in een relatie, helaas voor mij houd mijn wederhelft erg van de sauna.

Waarom kan je niet stil zitten in een sauna?

In de sauna mag ik niet praten en ik geloof dat ik dat nog wel het ergste vind. Het stilzitten vind ik ook niet prettig maar dat kan ik thuis ook moeilijk. Ik heb autisme en ADHD, geen handige combinatie in dit geval.

Wellness Spots tip > er zijn ook wellness resorts in Nederland met een zogenoemde ‘praat sauna’. En wist je dat het in Finland heel normaal is om te praten in de sauna? Daar wordt een sauna bezoek echt als een activiteit en uitje gezien waarbij je alle tijd hebt om bij te kletsen met elkaar. Bekijk hier de Top 10 wellnessresorts in Nederland.

Wat betekent relaxen voor jou en wanneer kan jij wel relaxen?

Relaxen betekent voor mij sporten! En ik ontspan en geniet ook als ik met de kinderen bezig ben. Daarnaast vind ik het ook heel fijn om leuke dingen te doen met mijn vrouw, behalve de sauna dan. Als er maar goede spanning is!

Wat vind jij vreselijk aan de warmte van de sauna?

Het grote nadeel van een bezoek aan de sauna vind ik dat mijn lichaam er zo plakkerig van wordt. Ik heb geen smetvrees maar ik vind het een vies gevoel. Als mijn vrouw een opgieting bijwoont duik ik lekker het bubbelbad of het zwembad in.

Wellness Spots tip > er zijn ook infrarood sauna’s. Die zijn minder warm dan Finse sauna’s. Hier kan je alles lezen over het verschil tussen een Finse sauna en een Infraroodsauna.

Hou je wel van de warmte van de zon en geniet je daar van?

Ik denk dat de grootste reden dat ik niet van een sauna hou de warmte is. Ik ben helemaal geen zon liefhebber ook en reis veel liever naar IJsland dan naar en warm oord in de woestijn zoals Egypte.

Wellness Spots tip > er zijn heerlijke natuurlijke warmwaterbronnen in IJsland, misschien vind je dat fijn? Of een ‘koude vakantie’ naar de Faeroër Eilanden en dan kiezen voor een verblijf in een vakantiehuisje in de natuur met Jacuzzi buiten.

Vakantiehuisje in de natuur met Jacuzzi buiten

Ben jij ook iemand die niet van een sauna bezoek houdt?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie linken vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de accommodatie dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald niets extra’s voor je wellness dag/vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons