Obermain Therme in Bad Staffelstein, Franken - Beieren

Onze ervaringen bij Obermain Therme in Bad Staffelstein – Franken – Beieren

Wil jij ontspannen in een thermen tijdens je vakantie in de deelstaat Beieren? Denk dan eens aan de noordelijk gelegen provincie Franken in Beieren. Hier vind je de Obermain Therme in Bad Staffelstein in Franken in deelstaat Beieren.

Obermain Therme in Bad Staffelstein, Franken – Beieren

Ga je op wellness vakantie naar Duitsland en wil je een thermen en/of kuuroord bezoeken dan is er genoeg keuze. Duitsland telt maar liefst méér dan 350 kuuroorden. Een Kürort zoals de Duitsers het noemen kan van alles zijn, van thermen met thermale baden, tot medische kuuroorden, luchtkuuroorden, Heilwasser meren en Seeheilbaden. Hier kan je alles lezen over wat een kuuroord is en wat thermale baden zijn. Als een kuuroord aan de onderstaande 3 voorwaarden voldoet dan mag de plaats de naam “Bad” dragen. Daarom is Bad Staffelstein ook een kuuroord.

 1. de “Bad” plaats moet schone lucht bevatten;
 2. natuurlijk bronwater bevatten dat ter plekke gewonnen wordt;
 3. het kuuroord moet in een groene en natuurlijke omgeving liggen.

Een van die kuuroorden in Franken in de deelstaat Beieren is de Obermain Therme in Bad Staffelstein. De Obermain Therme is uniek in Beieren want het beschikt over het warmste en meest zoute thermale water in heel Beieren. De wellness faciliteiten bij Obermain Therme bestaan uit twee gedeelten. Het ThermenMeer biedt faciliteiten op de begane grond en op de eerste verdieping en is toegankelijk in badkleding. SaunaLand bevind zich ook op de begane grond met baden en sauna’s.  De relaxruimten en spa- en wellness behandelkamers zijn te vinden op de eerste verdieping. Handig, op de website van Obermain Therme kan je altijd het actuele aantal bezoekers zien.

Lust auf Meer is de slogan van de Obermain Therme. Een dag aan zee in het Nederlands vertaald. De Obermain Therme verwijst hierbij naar de oevers van de Upper Main waar miljoenen jaren geleden een tropische oerzee het landschap bedekte. Die zee is er nog steeds, op een diepte van 1600 meter met een mineralen gehalte van 12% en een temperatuur van 52°C. De concentratie van oplosbare mineralen in het water is bijna honderd keer groter dan de minimumwaarde die nodig is om gecertificeerd te worden als geneeskrachtig water. In 1986 werd gestart met de bouw van de Obermain Therme dat jaarlijks wordt bezocht door zon 800.000 mensen. Heinric Kohles 1913-1986 is de geestelijk vader van de thermen in Bad Staffelstein.

Bad Staffelstein heeft van de Beierse kuurverenging het predikaat; “Für Allergiker” ontvangen. Dat betekent dat het een allergie vriendelijke bestemming is. Daarnaast heeft de Duitse Sauna Bund, het SaunaLand van Obermain Therme uitgeroepen tot 5* SaunaPremium locatie. Ontdek hier meer kuuroorden in Beieren.

♥ Alle informatie over Obermain Therme in Bad Staffelstein.
♥ Ontdek hier al onze fijne wellness vakantie tips in Duitsland

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Wellness Spots en volg ons via Facebook, Instagram en Pinterest.

Obermain Therme in Bad Staffelstein

Obermain Therme in Bad Staffelstein, Franken - Beieren

Het warmste en zoutste water in Beieren met 12% 

Het hoogtepunt en Unique Selling Point van de Obermain Therme in dat het Solebad over het warmste en meest zoute water van heel Beieren beschikt. Heb je ons artikel over de Franken Therme in Bad Königshofen ook gelezen? Daar komt het natuurlijke bronwater met 0°C uit de grond en moet het water dus opgewarmd worden. Bij de Obermain Therme is het juist andersom, daar komt het thermale water met 52°C uit de grond en wordt het water afgekoeld naar een fijne 36°C.

Het water is zo zout dat je erop kan blijven drijven, wat ook wel floaten wordt genoemd. Hier kan je alles lezen over de voordelen van floaten. Het is van belang dat je niet langer dan 10 minuten achter elkaar in het Solebad drijft dat een zoutgehalte van maar liefst 12% heeft. Langer in zout water drijven is niet goed voor je huid. Spoel je daarna ook goed af onder de douche, ook voor het behoud van je zwemkleding. Heb je last van psoriasis dan kan het baden in zout water goed voor je zijn.

Voor de complete Sole (zout) ervaring kan je daarna nog in de Suola Sauna stappen waar via een gradeerwerk de pekel wordt verneveld wat goed is om in te ademen.

♥ Lees hier meer in het Duits over het Solebad.

Obermain Therme in Bad Staffelstein - Franken - Beieren

Ontspan in het Saunadorp, het SaunaLand van Obermain Therme

De Obermain Therme bestaat uit twee ‘gedeelten’. Enerzijds heb de je thermale baden, de binnen- en buiten zwembaden, de bubbelbaden, een stoombad en sauna in ThermenMeer. Al deze thermen faciliteiten zijn toegankelijk in badkleding.

Daarnaast bestaat er SaunaLand, dat een award heeft gewonnen en is uitgeroepen tot 5* SaunaPremium locatie door de Duitse Sauna Bund. Het SaunaLand is een afgesloten sauna gedeelte dat alleen toegankelijk is voor gasten zonder badkleding. Als je een entreeticket voor het gebruik van beide hebt gekocht dan draag je een polsbandje dat je toegang verschaft tot beide gedeelten. Tussendoor zal je je moeten omkleden.

Je kan een entreeticket voor de thermen kopen en een toeslag betalen voor het gebruik van de sauna faciliteiten. Daarnaast is het ook mogelijk om alleen een entreeticket voor de thermen te kopen. Er zijn diverse sauna mogelijkheden waar je uit kan kiezen in SaunaLand:

 1. Kivi Sauna – 80 °C
 2. Valo Pool – 60/65 °C
 3. Kelo Sauna – 85/90 °C
 4. Järvi Sauna – 80/85 °C
 5. Suuri Sauna – 85/90 °C
 6. Banja Sauna – 90/95 °C
 7. Suola Sauna – 60/65 °C
 8. Maa Sauna – 100/105 °C
 9. Ruusu Sauna – 70/75 °C
 10. Nurmi Sauna – 80/85 °C
 11. Sauna of Silence – 75/80 °C
Kuuroorden Beieren Duitsland

Bijzondere opgietingen in het SaunaLand, ontdek de Duitse Aufguss

De Duitsers zijn meesters in Aufguss, bij ons bekend als een sauna opgieting. In het SaunaLand van Obermain Therme zijn er gemiddeld 2 sauna opgietingen per uur waar je uit kan kiezen. Hou je van verrassende wellness belevenissen dan moet je zeker onze top 3 sauna opgietingen in Obermain Therme gaan beleven:

 1. 5* Premium Aufguss;
 2. Een Aufguss met koffiebonen en drink in de sauna koude koffie;
 3. De Bier Aufguss, er wordt witbier gesprenkeld over de sauna stenen en je drink een biertje tijdens de Aufguss.
Obermain Therme Bad Staffelstein

Gun jezelf verwenmoment en kies iets uit uitgebreid spa menu

Hoe fijn is het om jezelf extra te verwennen tijdens een wellness vakantie. Bij Obermain Therme in Bad Staffelstein is er een uitgebreid spa menu beschikbaar waarop diverse wellness behandelingen worden aangeboden. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor medische wellness therapieën.

Obermain Therme Bad Staffelstein

Verwen jezelf met beauty producten voor thuis van 12/52°C Kosmetik

12/52°C Kosmetik is de naam van de eigen beauty productlijn van de Obermain Therme. Het getal 12 verwijst naar het zoutgehalte van 12% en 52°C verwijst naar de temperatuur van het geneeskrachtige water. In deze beauty lijn kan je kiezen uit de volgende beauty producten:

 1. Toner;
 2. Reinigingsgel;
 3. Reinigingsmasker;
 4. Ontspanningsmasker;
 5. Serum met hyaluronzuur;
 6. Vitamine ampul met jojoba olie;
 7. Douchegel voor haar en lichaam.
Beauty producten van 12/52°C

VitaRestaurant en Poolbar

Krijgen jullie ook altijd zo’n trek tijdens een dagje ontspannen in de sauna? In de Obermain Therme vind je in het thermen gedeelte de MeerBar. In het SaunaLand kan je in je badjas ontbijten, lunchen of dineren bij VitaRestaurant. Extra bijzonder is de Poolbar in het SaunaLand. Hier kan je in een afgesloten gedeelte van het zwembad naakt plaatsnemen aan de Poolbar en een drankje naar keuze bestellen. Dat hebben wij nog nergens anders gezien!

Bij je entreeticket voor de Obermain Therme ontvang je een polsbandje. Met dat polsbandje kan je overal bestellen wat je wilt. Als je aan het einde van de dag de Obermain Therme in Bad Staffelstein verlaat kan je alles wat je hebt genuttigd afrekenen. In Duitsland is het drinken van een biertje trouwens heel normaal tijdens een dagje ontspannen. En nee, dat zijn geen kleine glaasjes, standaard schenken ze een halve liter bier. Op de foto hieronder zie je een paar afbeeldingen van het VitaRestaurant en de Poolbar in SaunaLand.

Restaurant Obermain Therme

Plattegrond en overzicht Obermain Therme in Bad Staffelstein

Wij zeiden het al, wat ons betreft kan je volop ontspannen en zeker 2 complete dagen genieten van alle faciliteiten die er zijn. Op deze foto van bovenaf kan je goed zien hoe groot het terrein is van SaunaLand. De Obermain Therme in Bad Staffelstein beslaat maar liefst 15.000 m2 aan oppervlakte.

Op de overzichtsfoto hieronder zie je alle wellness faciliteiten van het SaunaLand, het saunadorp. De tweede foto is een afbeelding van de plattegrond van ThermenMeer en SaunaLand.

Plattegrond en overzicht Obermain Therme in Bad Staffelstein

Plattegrond en overzicht Obermain Therme

In badjes van Best Western Plus hotelkamer naar de Obermain Therme

Wil je de Obermain Therme bezoeken dan raden wij je aan om er zeker 1 complete dag te gaan ontspannen. Wat ons betreft kan je ook zeker voor 2 complete dagen ontspanning kiezen want er zijn zoveel spa- en wellness faciliteiten dat je tijd tekort komt om ze allemaal te ontdekken.

Het ideale is dat de Obermain Therme in Bad Staffelstein een directe verbinding heeft met het 4*Best Western Plus Kurhotel an der Obermaintherme. Het Best Western plus hotel in Bad Staffelstein is het enige hotel dat in directe verbinding met de thermen staat. Vanuit je hotelkamer kan je via de hotelgangen, door de “Bademantelgang” zoals de Duitsers het zo mooi noemen, oftewel de gang waar je in badjas binnendoor in zo’n 10 minuten naar de thermen kan lopen.

Ben je een bierliefhebber dan zit je goed in Bad Staffelstein en zeker ook bij het 4*Best Western Plus Kurhotel an der Obermaintherme. Bad Staffelstein herbergt maar liefst 11 brouwerijen in de omgeving. Bad Staffelstein wordt dan ook wel een “Bierparadies am Obermain” genoemd. Er zijn 4 bier thema wandelingen (Brauerei-Weg) en fietsroutes beschikbaar. Haal een stempelpas op bij Kür und Tourismus Bad Staffelstein en laat bij elk brouwerijbezoek een stempel zetten, nadat je alle 11 brouwerijen hebt bezocht krijg je een heus Bad Staffelsteiner Bier Diploma.

Al die bieren worden ook geschonken in het hotel. Er bestaat zelfs een Kurhotel an der Obermaintherme Biertagebuch. Dan kan je bijhouden welke bieren je allemaal hebt gedronken en wat je daarvan vind. In het hotel zijn twee biersommeliers werkzaam. In november is er elk jaar een bierweekend en in de Obermain Therme zijn er ook sauna opgietingen met bier.

Kuur & Wellness Hotel met VITUS SPA

Voor het ultieme wellness gevoel kies je voor een verblijf in de Private SPA Suite met een heerlijk bubbelbad op de kamer en een groot balkon met ligbedden. Je komt tijd tekort want als hotelgast maak je natuurlijk gebruik van de Obermain Therme maar daarnaast kan je ook nog ontspannen in het hotel zelf bij de VITUS SPA.

In de VITUS SPA is een binnen zwembad, een sauna, er zijn wellness behandelkamers en er is een fitnessruimte. In de VITUS SPA wordt gewerkt met producten van Pharmos Natur Green Luxury en met Natural Spa Therapy – PINO.

Bekijk de beschikbaarheid bij 4* Best Western Plus Kurhotel an der Obermaintherme

Wellness Hotel Bad Staffelstein

Doen en bezienswaardigheden in Bad Staffelstein

Wij zijn zelf met een huurauto naar Bad Staffelstein gereisd. Dat vonden wij ook ideaal om de omgeving te ontdekken en de bezienswaardigheden in Bad Staffelstein en omgeving te bezoeken. Je kan er ook voor kiezen om met de trein naar Bad Staffelstein te reizen. Vanaf Neurenberg doe je er met de trein ongeveer 1.5 uur over. Het treinstation van Bad Staffelstein ligt tegenover de Obermain Therme en het 4*Best Western Plus Kurhotel an der Obermaintherme. Bij het hotel kan je tegen betaling ook fietsen huren, van gewone fietsen tot e-bikes. Wat ons betreft moet je zeker de onderstaande dingen gaan zien en doen:

 1. Wandel door het aangrenzende Kürpark;
 2. Breng een bezoek aan het klooster Banz op de heuvel;
 3. Bezoek een of meerdere van de 11 brouwerijen in de omgeving;
 4. Volg een of meerdere van de thema wandelingen of fietsroutes;
 5. Adem de zoute lucht in en wandel rondom de twee Gradierwerken;
 6. Ga dineren in het hotel restaurant of in het dorp bij Am Stadtturm;
 7. Wandel naar de top van de 539 meter hoge Staffelberg voor het uitzicht;
 8. Bezoek en bewonder de bedevaartskerk basiliek Vierzehnheiligen van architect Neumann.
 9. Meer thermen bezoeken? Op 1 uur rijden vind je Franken Therme in Bad Königshofen im Grabfeld.

♥ Meer zien van deze bezienswaardigheden in Bad Staffelstein? Bekijk ze allemaal hier!

Bezienswaardigheden Bad Staffelstein

Zou jij ook wel eens naar de Obermain Therme in Bad Staffelstein willen?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliate linken vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de accommodatie dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons