Thuis sporten tips

Oefeningen thuis sporten voor beginners, de vóór- en nadelen + tips

Ben jij op zoek naar oefeningen voor thuis sporten voor beginners? Wij vinden het een wellness moment als je de luxe hebt om thuis te kunnen sporten en delen graag onze thuis sporten tips en wat de voor- en nadelen zijn van thuis sporten. Wat ons betreft een Wellness Lifestyle moment!

Thuis sporten voor beginners

Thuis sporten voor beginners, dat is precies de status die ik twee jaar geleden had. Ik heb een haat-liefde verhouding met sporten. Soms ga ik ineens weken achter elkaar sporten. Twee keer in de week naar de sportschool, ik doe mee aan bootcamps in Den Haag en Scheveningen en ging zelfs sporten op De Pier in Scheveningen met een personal trainer. Dat is trouwens gelijk een goede tip als je eens ergens anders wilt sporten. Extra fijn is dat je daarna kan bijkomen van je workout door te floaten op De Pier.

Maar waar moet je beginnen als je van plan bent om de eerste keer thuis te gaan sporten? Ik ging mij eens oriënteren op attributen en apparaten voor thuis sporten. Ik kocht een paar goedkope halters, 3 stuks van 2, 4 en 6 kilogram, en ging vrolijk een paar keer per week mijn armen in de lucht doen met die dingen. Ik deed oefeningen met halters voor beginners, zocht informatie op over dumbbell oefeningen voor beginners, begon met oefeningen met gewichten vanaf 2 kilogram en ontdekte zelfs dat er speciale oefeningen met gewichten voor vrouwen zijn. Zo enthousiast als ik begon aan het thuis sporten voor beginners, na een paar weken had ik er weer genoeg van en belandden de gewichten in mijn berging.

Inmiddels zijn wij twee jaar verder, heb ik nog steeds een haat-liefde verhouding met sporten en dat wilde ik rigoureus veranderen. Ik ben op zoek gegaan naar een persoonlijke coach die mij helpt een aantal zaken op de rit te krijgen, tips voor gezonde voeding te ontvangen die passen bij mijn doelstellingen en hoe ik mijn mindset kan veranderen en mijzelf kan motiveren om dingen te doen die ik meestal uitstel. Zoals het thuis sporten voor beginners. Het belangrijkste, het blijft een kwestie van ‘gewoon doen’! Maar een beetje hulp in de goede richting kan daar wel bij helpen.

Ik kan je vertellen ik heb de drive gevonden! Ik maak nu regelmatig ruimte vrij om thuis te gaan sporten en ga alleen nog af en toe naar een sportschool voor het sporten met andere mensen of om oefeningen te doen die ik thuis niet kan doen. Dat ik was begonnen met thuis sporten deelde ik ook steeds meer met vrienden en nu zijn wij zo enthousiast dat wij zelfs wel eens samen gaan sporten. Ik heb een nieuwe set gewichten, oftewel verstelbare dumbbells, die ik eenvoudig mee kan nemen in mijn auto om gezellig te gaan sporten met vriendinnen thuis.  Een vriendin doet al jaren aan thuis sporten want zij gaf vroeger spinning lessen en heeft inmiddels thuis een spinning fiets staan. Zij woont in een mooi appartement in Rotterdam en kan thuis sporten met het raam open en spinnen terwijl ze van het uitzicht geniet. Hoe leuk is het om daar samen een work-out te doen.

*De foto’s in dit artikel zijn gemaakt nadat ik het thuis sporten voor beginners leuk begon te vinden. We besloten om samen bij een vriendin een Home-Gym te creëren voor dit artikel over thuis sporten tips.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest en op YouTube.

Oefeningen voor thuis sporten

Oefeningen voor thuis sporten 

Je hebt besloten om thuis te gaan sporten, maar wat dan?! Wat voor thuis sporten oefeningen zijn er en kan je daar zomaar mee gaan beginnen? De keuze qua thuis sporten oefeningen ligt volledig bij jezelf. Wat past bij jou? Wat kan jouw lichaam aan? Waar wil je aan werken? Heb je wel de ruimte in huis om te gaan planken, te squaten of push-ups uit te voeren.

Met die motivatie heb ik een ‘thuis sporten app‘ gedownload die vol staat met ‘thuis sporten tips‘ en oefeningen voor thuis sporten. Thuis sporten voor de TV heb ik inmiddels ook ontdekt. Het is best leuk om YouTube filmpjes te kijken op mijn televisie met inspiratie oefeningen voor thuis sporten.

 • Gespierde benen en stevige billen creëren? Ga squaten;
 • Planken, heavy om te doen maar het is zo’n goede workout;
 • Je armen steviger en sterker maken? Ga aan de slag met gewichten;
 • Koop een sportmat, zet je handen voor je en begin met een paar Push-ups;
 • Wil je sterke schouders? Ga goed rechtop staan en houd de gewichten boven je hoofd;
Thuis sporten voor beginners

Thuis sporten oefeningen met gewichten

Voordelen van thuis sporten

Ik hoop dat ik je heb mogen overtuigen van de voordelen van thuis sporten. Zo niet, dan hier nog even 6 redenen om je over de streep te trekken thuis te gaan sporten ten opzichte van naar een sportschool gaan.

 1. Creëer je eigen Home-Gym;
 2. Je kan je eigen tijd indelen en sporten wanneer jij dat wilt;
 3. Ben je niet mobiel? Dan kan je toch sporten maar dan thuis;
 4. Niemand let op je en niemand ziet je, lekker sporten in je eigen omgeving;
 5. Regent het? Dan kan je lekker thuis blijven en toch aan je conditie werken;
 6. Ga op de bank zitten voor de TV en zoek naar inspirerende YouTube sport filmpjes.
Voordelen van thuis sporten

Nadelen van thuis sporten

Elk nadeel heb zijn voordeel’, je kent de beroemde uitspraak van Johan Cruijff vast wel! En dat geldt ook qua oefeningen voor thuis sporten voor beginners. Wat ons betreft wegen die nadelen van thuis sporten niet op tegen de voordelen van thuis sporten.

 1. Je ontmoet geen nieuwe mensen in de sportschool;
 2. Je moet de motivatie uit jezelf halen, er is geen support van anderen om je heen.
Nadelen van thuis sporten

Wat vind jij van deze oefeningen qua thuis sporten voor beginners tips?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen