Lifestyle

Offline mindfulness met alpaca’s in Sassenheim

Offline mindfulness met alpaca's in Sassenheim

Ben jij into de mindfulness en wil je eens een sessie met dieren ervaren? Offline mindfulness met alpaca’s kan je ervaren in Sassenheim. Even ontspannen en tot rust komen met dieren nabij Den Haag.

Offline mindfulness met alpaca’s

 

Mindfulness, wat is dat? Mindfulness is het openstaan en bewust aanwezig zijn in het hier en nu en zonder (voor)oordeel waarnemen wat er op dat moment gebeurd. Je kan op veel verschillende manieren mindfulness doen, hierbij wordt vaak gedacht aan op een matje in een zaal liggen of een mindful wandeling in de natuur maken. Maar tegenwoordig zijn er zoveel manieren om dit te combineren met dieren. Ja, je hoort het goed! Mindful bezig zijn door middel van koe knuffelen, varkens masseren, yoga met paarden, geiten yoga, mindfulness met je eigen hond of mindfulness met alpaca’s. Dat laatste heb ik samen met mijn zus gedaan afgelopen zaterdag.

 

Toen we zaterdag een kwartiertje voor aanvang arriveerde op de bestemming (Klinkenberg 15 te Sassenheim) stond Pascal van Offline Mindfulness al bij het erf van de alpaca boerderij in Sassenheim op ons te wachten. Hij zei tegen ons ’jullie moeten Henriëtte en Alexandra zijn’. Hierdoor ontstond er gelijk een persoonlijke sfeer. Pascal gaf aan dat er nu de mogelijkheid was om naar de toilet te gaan zodat iedereen om 15 uur klaar zou zijn en de sessie mindfulness met alpaca’s kon beginnen. We mochten plaatsnemen op de banken rondom de tafel die uit strobalen en een tafelblad bestond. Er was koffie, thee en wat fris waar we van konden pakken.

 

Activiteiten met alpaca’s in Sassenheim

 

Tijdens de uitleg werd er verteld hoe de middag eruit zou komen te zien, de do’s en dont’s in contact met alpaca’s en een grappig weetje. Wisten jullie dat een alpaca geen tong heeft zoals een paard of een hond? De tong van de alpaca zit ‘vast’. Daarom worden de veulens vaak in de zomer en overdag geboren zodat de veulens kunnen drogen in de zon gezien de moeder de veulens niet droog kan likken. Pascal vertelde verder dat de ruimte waarin we waren een pas omgebouwde paardenstal was, zo kan de mindfulness niet alleen in de zomer in de wei plaatsvinden maar ook in de winter. Daarbij werd de mindfulness nu gehouden met alpaca veulens, normaal wordt dit gedaan met volwassen alpaca’s. Het was dus best spannend hoe de sessie zou verlopen. Er werd benadrukt dat we de sessie in stilte zouden doorbrengen, dat alles er mocht zijn en dat er vanzelf iets ontstaat. Alles is goed.

 

Na de introductie konden we plaatsnemen op een van de strobalen die in een cirkel waren gelegd. Van te voren was aangegeven dat je zelf een kussentje mee moest nemen waar je op kon gaan zitten.  Toen iedereen een plekje had gevonden werden er zo’n 8 alpaca veulens binnen gebracht. Sommige alpaca’s waren nieuwsgierig en andere bleven wat meer op afstand. Pascal vroeg ons om naar de alpaca’s te kijken en te luisteren. Even later werden we uitgenodigd om onze ogen te sluiten. Om eens waar te nemen wat je allemaal in de ruimte hoorde, is de alpaca dichtbij of juist op een afstandje, hoor je er een lopen of misschien wel het geknisper van stro? Vervolgens werd ons gevraagd om onze ogen te openen en de alpaca’s goed te bestuderen. Hoe kijken ze uit hun ogen, welke kleur vacht hebben ze, hoe gedragen ze zich? Even later werd er voer uitgedeeld en kon je voelen hoe de dieren het eten met hun lippen en tanden van je hand af aten, je mocht de zijkant en de rug aaien. Het zijn super zachte dieren met een hele dikke vacht. Na het voeren was er een moment om foto’s te maken zonder flits en geluid, aan het eind mocht je rond lopen en foto’s maken.

 

Als laatst kregen we een kleine tour over de boerderij, buiten in twee verschillende weilanden stonden meer alpaca’s. De volwassenen, waar we even bij mochten kijken. Hierna liepen we terug naar de ontvangst ruimte. Er was mogelijkheid om een souvenir te kopen zoals een alpaca knuffel, vingerpoppetjes, mutsen en voor 1 euro heb je al een tasje met alpaca wol dat zachter en warmer is dan schapenwol.

 

Leef in het hier en nu en ga zonder verwachtingen…

 

Voldaan reden wij weer terug naar Den Haag. Mijn hoofd leeg en wat een leuke dieren en fijn om zo mindful met hun bezig te zijn geweest het afgelopen 1,5 uur. Maar ook met de gedachte dat je soms beter zonder verwachtingen mee kan doen aan mindfulness. Zelf had ik bijvoorbeeld gedacht dat het veel meer begeleid zou zijn en dat er dus wat meer zou worden gesproken.  Ook had ik het prettig gevonden om van te voren even een voorstel rondje te maken, dat je in ieder geval de naam weet van de mensen waarmee je de sessie doet. Hierdoor wordt het nog persoonlijker, wat ik zelf altijd prettig vind bij dit soort activiteiten.

 

Activiteiten met alpaca's in Sassenheim

 

Belangrijk om te weten, het is geen knuffelen met alpaca’s

 

Knuffelen met alpaca’s, veel mensen zoeken ernaar via Google als een activiteit. Hoewel wij het zeker kunnen aanraden om een paar uur door te brengen in een stal vol alpaca’s is een sessie van Offline Mindfulness absoluut geen ‘knuffelen met alpaca’s’ activiteit. Je hebt zeker kans dat een alpaca zich uit zichzelf naar je toe beweegt en je voor zijn of haar doen een knuffel geeft. Als de alpaca op zijn of haar gemak is dan zal die het ook zeker toelaten dat je hem kan aaien aan de zijkant van zijn lijf. Maar uiteindelijk kies je hiervoor omdat je een moment voor jezelf wilt tussen de alpaca’s en is een knuffel van ze mooi meegenomen.

 

  • Het is niet de bedoeling dat je constant foto’s gaat maken en de beste selfie wilt;
  • Deze wollige beestjes blijven dieren, behandel ze ook zo en ga er rustig mee om;
  • Je gaat naar een mindfulness met alpaca’s sessie om tot rust te komen in een dierrijke omgeving;
  • Naderhand kan je wel foto’s maken maar overdrijf het niet;
  • Neem je eigen kussentje mee, een flesje drinken en kleed je warm aan in de winter.

 

Alpaca Boerderij Sassenheim

 

Offline Mindfulness, alpaca activiteiten in Sassenheim

 

Wil je ook eens een offline mindfulness met alpaca’s beleven? Je kan je voor 27,50 opgeven via de website. Klik op de agenda, het evenement en de ‘Ik meld me aan’ knop. De eerstvolgende mindfulness met alpaca’s is op 19 januari en 2 februari. Op 14 februari is er zelfs een speciale alpaca’s Valentijn special.

 

 

Wil jij ook wel eens een Offline Mindfulness sessie met alpaca’s ervaren?

Print Friendly, PDF & Email
1

Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Volg Wellness Spots

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief:

Wellness vakantie ideeën

___________________________

Wellness cadeaubonnen overzicht

___________________________

Wellness Scheveningen – Kurhaus Spa & Beauty

___________________________

Wellness Hotels Zuid-Limburg

___________________________

Top 10 Wellness in Nederland

___________________________

Ontvang de leukste wellness tips
Meld je aan voor wellness inspiratie en de beste sauna aanbiedingen
Laat je inspireren op www.wellnessspots.com.
Dankjewel voor je inschrijving op de nieuwsbrief!