Openbare sauna in Zuid Zweden

Ontdek deze bijzondere sauna in Zuid Zweden boven zee

Onlangs was ik in Zweden en ontdekte ik een hele toffe openbare sauna in Zuid Zweden die ook nog eens boven zee was gelegen.

Bijzondere openbare sauna in Zuid Zweden

Waar ik ook heen ga op reis, ik vind ontspanning ook belangrijk. Een me-time moment kan ik op diverse manieren beleven en een van die dingen is dat ik graag naar een sauna ga. In Zweden vind je veel openbare sauna’s waar je als toerist natuurlijk ook naar toe kan.

Tijdens mijn rondreis in Zuid-Zweden ontdekte ik twee hele gave sauna’s boven zee. Leuk om te weten is dat de Zweden daar zelfs een eigen naam voor hebben. Een open-lucht-sauna wordt een Kallbadhuset genoemd.

Ben je op zoek naar een sauna in de buurt van Malmö? Rij dan een uur naar boven en ontdek een van de twee toffe sauna’s boven zee in Helsingborg. Je kan kiezen voor een bezoek aan Kallbadhuset Pålsjöbaden en/of Kallbadhuset KallisIn dit artikel vertel ik je alles over de sauna Pålsjöbaden. Binnenkort kan je een uitgebreid artikel lezen over de andere sauna boven zee.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest en op YouTube.

Openbare sauna in Zuid Zweden

Sauna Pålsjöbaden, Helsingborg

Helsingborg kent een lange traditie van openluchtbaden, in het Zweeds; “Kallbadhus”. Eén keer per jaar organiseert Helsingborg zelfs een openluchtbadfestival “Kallbadsveckan”. Wil je hierbij zijn? Zorg dan dat je in 2020 naar Skåne reist, zoals de Zuid-Zweede regio heet, en in Helsingborg bent op 29 januari en 3 februari 2020.

Ik was helemaal verrast door de locatie van de sauna Kallbadhus Pålsjöbaden. Als je aan komt rijden lijken het net lichtgele strandhuisjes op zee. Achteraf gezien blijken het kleine strandhuisjes te zijn waarin lekkere relaxkussens, ligkussens en parasols zijn opgeslagen. Als je toegang betaald voor de sauna kan je ook de spullen gebruiken uit één van de huisjes.

Wil je samen met je partner naar de sauna in Zweden? Hou er dan rekening mee dat men in Zweden standaard gescheiden naar de sauna gaat. Je kan dan het beste informeren of er ook familiedagen zijn, op die dagen mogen mannen en vrouwen wel gezamenlijk van de sauna gebruik maken. Oh en goed om te weten, je gaat naakt naar een openbare sauna in Zweden. Bij Kallbadhus Pålsjöbaden genieten de heren rechts en de dames links op zee. In het midden is een lounge met restaurant en terras waar je elkaar weer kan ontmoeten en genieten van een drankje en/of een hapje.

Je hebt een geweldig uitzicht op zee vanuit de sauna en bij helder weer zie je in de verte Denemarken liggen. De Sont scheidt het Deense eiland Seeland van het Zweedse Skåne. Wil je even afkoelen van je sauna bezoek? Dan kan je via een trappetje de zee in. Ook leuk, direct aan het strand vind je restaurant Pålsjö Krog. Geniet in de luxe lounge banken van het uitzicht op zee en op het Kallbadhus Pålsjöbaden of ga binnen dineren na je bezoek aan de sauna en geniet van het uitzicht.

Sauna Pålsjöbaden, Helsingborg

Kallbadhuset Pålsjöbaden

Tips voor een bezoek aan Kallbadhus Pålsjöbaden

Je kan op goed geluk naar Kallbadhus Pålsjöbaden gaan of van te voren informeren of er voldoende plaats is. Ter plaatse betaal je 70 SEK, omgerekend €7,- per persoon voor de toegang. Je kan ter plaatse een handdoek huren.

Badjassen worden er niet verhuurd en je kan het beste je eigen toilettas meenemen met shampoo, doucheschuim en bodylotion. Vraag bij de receptie even na wat de do’s en dont’s zijn zodat je goed voorbereid aan je Zweedse sauna avontuur begint.

 • Openingstijden: maandag t/m woensdag en vrijdag van 9.00 uur tot 20.00 uur. Donderdag van 10.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag en zondag van 9.00 uur tot 18.00 uur;
 • Adres: Drottninggatan 151, 254 33 Helsingborg;
 • Meer info? Zie de website van Helsingborg, deze is wel in het Zweeds.
Wellness vakantie Zweden tips

Wellness vakantie Zweden tips

Wil je genieten van een wellness vakantie in Zweden? Dan zijn er volop mogelijkheden! Bezoek een openbare sauna boven zee, relax een paar dagen in een luxe wellness hotel, trek je terug in een B&B met houtgestookte sauna of huur je eigen vakantiehuisje met sauna in Zweden.

Lees in elk geval al onze sauna in Zweden tips bestaande uit het onderstaande en bekijk direct de locaties op de Google Maps kaart.

 1. Openbare sauna’s in Zweden boven zee;
 2. Tips voor sauna’s in Zuid Zweden;
 3. Drijvende sauna in Zweeds Lapland; 
 4. Bed & Breakfast met sauna in Zuid Zweden;
 5. Vakantie huisje met sauna in Zweden;
 6. Hotels met sauna in Zuid Zweden.
Wellness vakantie Zweden tips

Kallbadhus Pålsjöbaden

Vakantie tips voor Zuid Zweden

 1. Alle tips voor sauna’s in Zweden en zie ook deze sauna boven zee in Helsingborg;
 2. Bezoek één van de mooiste nationale parken in Zuid Zweden, in 2 van de parken kan je ook paardrijden;
 3. Verblijf in een leuke wellness Bed & Breakfast bij Nederlanders in Zuid Zweden;
 4. Ga naar de mooiste stranden in Zuid Zweden;
 5. Alle auto huren tips en ervaringen voor Zweden lees je hier.
Vakantie tips voor Zuid Zweden

Zou jij ook wel eens naar deze openbare sauna in Zuid Zweden boven zee willen?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen