Ontspannen in de natuur

Ontspannen in de natuur is goed voor je!

Ontspannen in de natuur is goed voor je body en mind! Van in de natuur zijn word je zen, je krijgt er een relaxed gevoel van, vaak komt er ruimte vrij in je hoofd en de frisse buitenlucht is goed voor je gezondheid. Wij delen graag onze ontspannen in de natuur tips met je.

Ontspannen in de natuur tips is goed voor je

Veel mensen ervaren dat ze tot rust komen als ze in de natuur zijn. Maar hoe werkt ontspannen in de natuur en is er wetenschappelijk bewijs dat je daadwerkelijk tot rust komt in de natuur?

Na online research ontdekten wij een artikel van omgevingspsychologe Agnes van den Berg die onderzoek deed bij het bij het Wageningse kennisinstituut Alterra naar natuurbeleving en de relatie tussen natuur en gezondheid. In 2001 schreef Agnes in samenwerking met Magdalena van den Berg een essay ‘Van buiten word je beter’, waarin drie gezondheidsfuncties van natuur worden onderscheiden:

  1. Natuur als bron van rust en ontspanning.
  2. Natuur als bron van geestelijke en lichamelijke weerbaarheid.
  3. Natuur als bron van persoonlijke groei en betekenisverlening.

Ook de Belgische onderzoeker Nathalie Michels deed onderzoek naar de invloed van de natuur op de mens. Zij zegt hierover: “natuurgeluiden verlagen onze stressniveaus, maar helpen ook mensen met te hoge bloeddruk, of kunnen helpen om pijn te verzachten“.


♥ Hier kan je meer onderzoeken over natuurgezondheid van Agnes lezen.
♥ Ontdek hier meer over mooie rustgevende natuurfoto’s en mooie natuurfotografie.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor de Wellness Spots Nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest & YouTube.

Ontspannen in de natuur

Ontspannen in de natuur tips, een natuurhuisje met wellness

Wil jij een nacht, een (lang) weekend weg of een week in een natuurhuisje met wellness verblijven? Wil je graag een nacht tussen de boomtoppen slapen of ergens middenin de natuur kamperen? Een natuurhuisje met wellness faciliteiten is de ideale combinatie voor natuur- en wellness liefhebbers.

Heb jij zin en behoefte aan een vakantie in eigen land? Kies voor een wellness huisje met zwemvijver of natuurzwembad of een vakantie huisje met zwembad buiten in Nederland zodat jij volop van de lente en zomer kan genieten in eigen land.

♥ Geniet van de natuur in een natuurhuisje met sauna.
♥ Deze heerlijke natuurhuisjes hebben een bubbelbad buiten.
♥ Bekijk deze wellness huisjes met zwemvijver en/of natuurzwembad.
♥ Hier duik je letterlijk de natuur in, in een vakantie huisje met zwembad buiten.
♥ Bijzonder overnachten! Ga naar deze boomhut met sauna of deze boomhut met bubbelbad.

Wellness in de buitenlucht bij een privé sauna in de natuur

Ontspan jij volop in een natuurlijke omgeving en hou je van frisse lucht? Kies dan voor een dagje wellness bij een privé sauna in de natuur. Volop genieten van wellness in de buitenlucht!

♥ Bekijk hier al onze tips voor fijne en mooie privé sauna’s in de natuur

Ontspannen in de natuur tips

Ontspannen tijdens een wellness wandeling 

Lekker slenteren door het bos, luisteren naar de tjirpende vogeltjes in de lente en in de herfst zie je misschien wel een haas of ree voorbij springen. In de zomer kan je je schoenen uittrekken en je voeten masseren tijdens een blote voeten wandeling over een van de vele blotevoetenpaden in Nederland of in Europa.

Je kan het hele jaar door uitwaaien tijdens een strandwandeling of mindful met aandacht door de duinen wandelen. Ontdek snel onze tips voor fijne Wandel & Wellness combinaties.

♥ Heerlijk, ga wellness wandelen
♥ Ook fijn wandelen in de Franse bergen of met rendieren in Finland.
♥ Alles wat je wilt weten over mindful wandelen in de natuur lees je hier.
Wandelen op blote voeten paden en zie deze blotevoetenpaden in Nederland.
♥ Ook fijn wandelen in de Franse bergen of wandelen met rendieren in Finland.

Rustgevende natuurfoto's kopen

Ontspannen met rustgevende natuurfoto’s

Is het je ook wel eens opgevallen dat in de wachtkamers van tandartsen, ziekenhuizen en huisartsen vaak rustgevende natuurfoto’s hangen?

Dat niet alleen, ook bij (privé) sauna’s, wellnessresorts, schoonheidsspecialist en op nog veel meer plekken hangt er vaak mooie natuurfotografie aan de muur. De natuur ontspant, relax bij het zien van deze mooie natuurfotografie!

♥ Bekijk deze tuinposters van landschappen.
♥ Wakker worden in een bos, met fotobehang van een bos in de slaapkamer.
♥ Bovenstaande foto van ons werd o.a. afgenomen door Duinbehoud. 

Rustgevende natuurfoto's kopen

Geniet van het outdoor leven in de buitenlucht

Geniet van het heerlijke outdoor leven in de buitenlucht! Ontdek Slow Living, lekker rustig aan doen, een beetje badderen, ontspannen met je vrienden en lekker eten van een Auspit BBQ, ofwel een Australische BBQ met draaispit. Ontspannen koken en genieten van het outdoor leven.

♥ Lees hier onze ervaringen over met de Australische BBQ van Auspit met draaispit.

Cadeau voor hem

Wat vind jij van deze ontspannen in de natuur tips?

Van:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen