Overnachten, Spa & Sauna, Wellness Vakantiehuizen Nederland

Een week ontspannen in een privé villa met zwembad in Javea

7 september 2020
Vakantiehuis Costa Blanca met privé zwembad

Wil jij genieten van luxe en vrijheid in Spanje? Kies dan voor een vakantiehuis Costa Blanca met privé zwembad. Wij tippen een vakantiehuis op een kwartier rijden van Javea.

 

Vakantiehuis Costa Blanca met privé zwembad

 

Na een hectische periode de afgelopen tijd zoek ik nu vooral ontspanning en rust. Waar slaap ik op reis, is een keuze die ik steeds lastiger vind. Glamping, appartementen, hotels,  een klein boutique hotel of toch een privé villa. Zoveel keuzes! Ontspannen in een privé villa ofwel een een vakantiehuis aan de Costa Blanca met privé zwembad klinkt aantrekkelijk en het is iets dat ik nog nooit heb gedaan. Tijd om te onderzoeken wat dat met mij doet.

 

Ik kies ervoor om een week mezelf te verwennen. Een weekje wegdromen in een totale zen modus. Dat is wat ik voor ogen heb en daarom valt mijn keuze op een prachtige villa aan de Spaanse Costa Blanca in de buurt van Javea. Vol verwachting ben ik gegaan en ik heb alles gevonden wat ik zocht.

 

Vrijheid, dat is wat ik wil

 

Vrijheid is het woord dat mij als eerste te binnenschiet als ik de villa betreed. De vrijheid om op ieder moment van de dag te doen wat je wilt. Geen vaste tijden voor het ontbijt,  de schoonmaak, opening van faciliteiten etc. Helemaal niets van dat. Mijn horloge doe ik gelijk af en ik ervaar de vrijheid van het leven zonder tijd.

 

De zon is mijn klok deze week.  De control freak , die ik normaal ben in Nederland, is nergens meer te bekennen en ik ervaar de ultieme vorm van leven zonder tijdsbesef.  Een gevoel van geluk overvalt mij hierdoor. Het mooie is dat dit geluksgevoel de hele week bij mij is en pas op weg naar het vliegveld gaat mijn horloge weer om.

 

Genieten van een privé zwembad

 

Zwemmen is ontspanning en zwemmen is wat ik ga doen deze dagen. Elke dag start ik met een ochtendduik in het water in mijn vakantiehuis aan de Costa Blanca met privé zwembad. Hoe lekker wakker worden is dat! De dag kan voor mij niet fijner beginnen. En nee,  hier geen gedoe en gestress om met een handdoek om de beste ligstoel in de zon te bemachtigen.

 

Ieder gewenst moment van de dag zwem ik als ik dat wil en ik deel het zwembad niet met onbekende gasten.  In de avond duik ik nog eens in het zwembad om de dag te eindigen met een aantal baantjes zwemmen in het zwembad. Wat een voldaan gevoel geeft dat en het zorgt ervoor dat ik de hele week als een roosje slaap.

 

Vakantiehuis Javea - Spanje


Tijd voor je familie/vrienden

 

Samen met een aantal blog vrienden deel ik dit Spaanse vakantiehuis. Druk, druk, druk dat is wat ik thuis altijd ben en daardoor zijn mijn contacten soms ook vluchtig. Maar hoe gaat het nu echt en wat speelt er nu echt in elkaars leven? Op het terras van de villa brengen we eindelijk tijd met elkaar door en praten we uren lang. Praten over de dingen die er toe doen, praten over het leven, onze wensen en onze angsten. Alles komt deze week op tafel. Er zijn geen afleidingen in onze omgeving.

 

Telefoon weg, tv uit, geen andere mensen of verleidingen om je heen die de aandacht trekken. Dat is wat we allemaal wat vaker moeten doen. Ik heb ervaren hoe heerlijk dat kan zijn. Een week in het hier en nu met mensen die je dierbaar zijn. Dat is rijkdom voor je geest en een mooie verdieping van onze vriendschap.

 

Belvilla Vakantiehuizen Spanje Javea

 

Uit de massa

 

Ons Spaanse vakantiehuis ligt op een kwartier rijden van Javea, ook wel Xabia genoemd.  In mijn belevening liggen de meeste vakantiehuizen altijd op de mooiste plekjes. Veelal verscholen op een heuvel en wat verder weg van een stadje. Ik ervaar hierdoor complete rust. Geen prikkels uit mijn omgeving en sinds lange tijd ervaar ik een gevoel van totale ontspanning. Weg zijn uit de massa en weg zijn van prikkels, zoals geluiden, doet een mens goed.

 

Na een paar dagen merk ik dat het stadje en de winkels mijn aandacht toch wel begint te trekken en ik besluit met de huurauto naar een nabij gelegen plaatsje te rijden. Want een huurauto heb je zeker nodig als je ervoor kiest om in een vakantiehuis te blijven. De rust van de villa en de mogelijkheid om de drukte op te zoeken maken het voor mij de ideale vakantie combi.

 

Genoeg ruimte in een vakantiehuis

 

Bij binnenkomst in de villa valt me gelijk één ding op. Wat een ruimte! Een villa is veel groter dan een hotelkamer of een tentje. Zoveel ruimte binnen, maar ook zoveel ruimte buiten. Ruimte om me heen, geeft ruimte in mijn hoofd merk ik. Ik besluit om deze dagen de ruimte te omarmen en in de tuin te gaan genieten van enkel het geluid van de aanwezige krekels. Wat een stilte, wat een geluk.

 

Wat heeft een week in de villa mij gebracht? Rust, ontspanning, goede gesprekken en vrijheid! Vier dingen die zo belangrijk zijn in het leven. Dit is zeker niet de laatste keer dat ik de keuze voor een verblijf in een vakantiehuis maak, denk ik glimlachend als ik de deur van de villa dichttrek!

 

Vakantiehuis Javea - Spanje

 

Een vakantie in een Spaans Vakantiehuis

 

Redacteur Marieke verbleef 5 dagen in “Villa Ambolo Costa Blanca“. Deze Spaanse vakantie villa is te reserveren bij Belvilla met huiscode: ES-03730-15. De vrijstaande 6 persoons villa is het gehele jaar door te reserveren op basis van beschikbaarheid. Specifieke informatie over het vakantiehuis en de faciliteiten vind je op Belvilla.nl.

 

 

Reistips Spanje

 

Zie jij jezelf al genieten van je vakantiehuis Costa Blanca met privé zwembad nabij Javea? Dan heb je wel een huurauto nodig om de omgeving te verkennen. Hieronder lees je specifieke tips voor autohuur in Spanje en ik geef je gelijk wat reistips voor de omgeving.

 

 

Zou jij ook wel eens willen ontspannen in een privé villa aan de Costa Blanca met privé zwembad?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

 1. Eva

  21 november 2017 at 09:19 Beantwoorden

  Afgelopen zomer boekten we een privé villa op Bali, heerlijk. Een tijdelijk eigen stekkie in Spanje klinkt me ook wel goed in de oren

  1. Henriette

   21 november 2017 at 10:45 Beantwoorden

   Oh heerlijk zeg! Ja ik vond het echt super fijn even alles voor jezelf en de ruimte.

 2. Martin

  24 november 2017 at 19:42 Beantwoorden

  Lijkt me heerlijk! 😄 Ik vind actieve reizen helemaal geweldig, maar als we naar Griekenland gaan gaan we echt om te relaxen en zitten we regelmatig is een vrijstaand huisje…heerlijk die vrijheid!

  1. Henriette

   24 november 2017 at 23:50 Beantwoorden

   Die vrijheid is inderdaad heel fijn! Vlakbij dit huis zijn ook een aantal wandelroutes. Kan je toch actief zijn en daarna lekker relaxen.

 3. Yvonne

  24 november 2017 at 20:41 Beantwoorden

  Een privé villa hebben wij nog nooit tot onze beschikking gehad. We gaan vaak voor een groot, lokaal appartement… soms dan weer wel met zwembad, maar meestal gedeeld met minimaal een paar andere appartementen. Op zich ook geen probleem, maar dit lijkt me wel een keer lekker luxe!

  1. Henriette

   24 november 2017 at 23:48 Beantwoorden

   Een groot appartement is ook fijn om te delen, zeker als iedereen een beetje een ander reisschema heeft. In verhouding qua prijs zijn een aantal privé villa’s best betaalbaar ook, dus wel een aanrader om eens naar te kijken.

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots