Hotspots, Lifestyle

Een week ontspannen in een privé villa

7 September 2017
Ontspannen in een privé villa

Na een hectische periode de afgelopen tijd zoek ik nu vooral ontspanning en rust. Waar slaap ik op reis, is een keuze die ik steeds lastiger vind. Glamping, appartementen, hotels,  een klein boutique hotel of toch een privé villa. Zoveel keuzes! Ontspannen in een privé villa klinkt aantrekkelijk en het is iets dat ik nog nooit heb gedaan. Tijd om te onderzoeken wat dat met mij doet.

 

Ontspannen in een privé villa

 

Vakantiehuis Javea - Spanje

 

Ik kies ervoor om een week mezelf te verwennen. Een weekje wegdromen in een totale zen modus. Dat is wat ik voor ogen heb en daarom valt mijn keuze op een prachtige villa aan de Spaanse Costa Blanca in de buurt van Javea. Vol verwachting ben ik gegaan en ik heb alles gevonden wat ik zocht.

 

Vrijheid, dat is wat ik wil

 

Vrijheid is het woord dat mij als eerste te binnenschiet als ik de villa betreed. De vrijheid om op ieder moment van de dag te doen wat je wilt. Geen vaste tijden voor het ontbijt,  de schoonmaak, opening van faciliteiten etc.  Helemaal niets van dat. Mijn horloge doe ik gelijk af en ik ervaar de vrijheid van het leven zonder tijd.  De zon is mijn klok deze week.  De control freak , die ik normaal ben in Nederland, is nergens meer te bekennen en ik ervaar de ultieme vorm van leven zonder tijdsbesef.  Een gevoel van geluk overvalt mij hierdoor. Het mooie is dat dit geluksgevoel de hele week bij mij is en pas op weg naar het vliegveld gaat mijn horloge weer om.

 

Genieten van een privé zwembad

 

Belvilla Vakantiehuizen Spanje Javea

 

Zwemmen is ontspanning en zwemmen is wat ik ga doen deze dagen. Elke dag start ik met een ochtendduik in het water. Hoe lekker wakker worden is dat! De dag kan voor mij niet fijner beginnen. En nee,  hier geen gedoe en gestress om met een handdoek om de beste ligstoel in de zon te bemachtigen. Ieder gewenst moment van de dag zwem ik als ik dat wil en ik deel het zwembad niet met onbekende gasten.  In de avond duik ik nog eens in het zwembad om de dag te eindigen met een aantal baantjes zwemmen in het zwembad. Wat een voldaan gevoel geeft dat en het zorgt ervoor dat ik de hele week als een roosje slaap.

 

Tijd voor je familie/vrienden

 

Samen met een aantal blog vrienden deel ik dit Spaanse vakantiehuis. Druk, druk, druk dat is wat ik thuis altijd ben en daardoor zijn mijn contacten soms ook vluchtig. Maar hoe gaat het nu echt en wat speelt er nu echt in elkaars leven? Op het terras van de villa brengen we eindelijk tijd met elkaar door en praten we uren lang. Praten over de dingen die er toe doen, praten over het leven, onze wensen en onze angsten. Alles komt deze week op tafel. Er zijn geen afleidingen in onze omgeving. Telefoon weg, tv uit, geen andere mensen of verleidingen om je heen die de aandacht trekken. Dat is wat we allemaal wat vaker moeten doen. Ik heb ervaren hoe heerlijk dat kan zijn. Een week in het hier en nu met mensen die je dierbaar zijn. Dat is rijkdom voor je geest en een mooie verdieping van onze vriendschap.

 

Uit de massa

 

Ons Spaanse vakantiehuis ligt op een kwartier rijden van Javea, ook wel Xabia genoemd.  In mijn belevening liggen de meeste vakantiehuizen altijd op de mooiste plekjes. Veelal verscholen op een heuvel en wat verder weg van een stadje. Ik ervaar hierdoor complete rust. Geen prikkels uit mijn omgeving en sinds lange tijd ervaar ik een gevoel van totale ontspanning. Weg zijn uit de massa en weg zijn van prikkels, zoals geluiden, doet een mens goed.

 

Na een paar dagen merk ik dat het stadje en de winkels mijn aandacht toch wel begint te trekken en ik besluit met de huurauto naar een nabij gelegen plaatsje te rijden. Want een huurauto heb je zeker nodig als je ervoor kiest om in een vakantiehuis te blijven. De rust van de villa en de mogelijkheid om de drukte op te zoeken maken het voor mij de ideale vakantie combi.

 

Genoeg ruimte in een vakantiehuis

 

Vakantiehuis Javea - Spanje

 

Bij binnenkomst in de villa valt me gelijk één ding op. Wat een ruimte! Een villa is veel groter dan een hotelkamer of een tentje. Zoveel ruimte binnen, maar ook zoveel ruimte buiten. Ruimte om me heen, geeft ruimte in mijn hoofd merk ik. Ik besluit om deze dagen de ruimte te omarmen en in de tuin te gaan genieten van enkel het geluid van de aanwezige krekels. Wat een stilte, wat een geluk.

 

Wat heeft een week in de villa mij gebracht? Rust, ontspanning, goede gesprekken en vrijheid! Vier dingen die zo belangrijk zijn in het leven. Dit is zeker niet de laatste keer dat ik de keuze voor een verblijf in een vakantiehuis maak, denk ik glimlachend als ik de deur van de villa dichttrek!

 

Een vakantie in een Spaans Vakantiehuis
Redacteur Marieke verbleef 5 dagen in “Villa Ambolo Costa Blanca“. Deze Spaanse vakantie villa is te reserveren bij Belvilla met huiscode: ES-03730-15. De vrijstaande 6 persoons villa is het gehele jaar door te reserveren op basis van beschikbaarheid. Specifieke informatie over het vakantiehuis en de faciliteiten vind je op Belvilla.nl.

 

Ik ben benieuwd wat jij vind van een vakantie in een villa doorbrengen?

0

Leave a comment

  • A wish come true: to swim at Gellért Spa Budapest. It is one of the most famous bath houses in the world!
It was openend in 1918 and when you have a dip in the pool you realise that there is a lot of history overhere and that it's a very special place to visit... Photo by: @sigrid_huisman
  • Life is perfect in a pool like this! 😀
#wellness #wellnesscoach #eatwell #wellneeded #wellnessday #ubud #bali #indonesia #thebaliguru #explore #visitindonesia #chillen #pools #bucketlist #explorebali #dametravel #sheisnotlost #wearetravelgirls✈️ #goodlifeent #perfect #wellnessfitness #wellnessdrink #wellnesspark
  • Enjoy your weekend! What are you doing this weekend?
.
.
.
#wellnessspots #wellness #wellnesscoach #wellnesswarrior #wellnessjourney #wellnesstips #wellnesstravel #wellnesstribe #wellnesslife #wellnesslifestyle #wellnessguru #wellnessfitness #barcelona #barcelonagram #barcelonasc
  • Monday, new week, new goals ☺ Hope you all have a great week!
.
.
.
#wellnessspots #wellness
#wellnesscoach #wellnessjourney #wellnesstips #wellnesstravel #wellnesswarrior #yoga #yogachallenge #yogaeverydamnday #yogainspiration #yogalove #yogalife #yogalifestyle #wellnessretreat
Follow Wellness Spots

Wellness Scheveningen – Kurhaus Spa & Beauty

___________________________

Last van winterdip? Check deze lamp

___________________________

Verwen jezelf met Scholl Nail Care

___________________________

Top 10 Wellness in Nederland

___________________________